Två galet goda glöggtilltugg till årets glögg

av Home2Tiny

Glöggtime!

Såklart att vi glöggmyser i svarta huset, fattas bara annat.

Mr C är en glöggälskare av stora mått, jag kanske lite mindre, oftast på grund av att det är så fasligt sött, vilket har resulterat i att jag gjort egen glögg genom åren.

Men ett måste är att provsmaka årets Blossaglögg och i år fick den med beröm godkänt av oss båda.

Fräsch och känns inte lika sötsliskig som den ibland har gjort, så i år går nog flaskan åt.

Givetvis måste man ha glöggtilltugg till och nu har jag tagit fram två riktigt goda recept som passar både till glöggen och till någon annan fördrink som bubbel kanske.

Jag själv är galet förtjust i kombon salt och sött och det var de smakerna jag var ute efter när jag gjorde de här tilltuggen.

Vad sägs om salta kex med jordnötssmör emellan som du sen doppar i choklad och strösslar salta jordnötter på?

Jamenvisst så gott att smaklökarna jublar och ropar efter mer.

Och vill du inte ha vit choklad har jag gjort en variant med mörk choklad lite längre ner i inlägget.

SALTISAR MED JORDNÖTSSMÖR OCH CHOKLAD
Ingredienser
Saltiner (jag använda Ritz crackers)
Jordnötssmör
Vit eller mörk choklad
Grovhackade salta jordnötter

Så här gör jag
Bre en liten klutt med jordnötssmör på ett salt kex och lägg det andra över och kläm till
Smält chokladen
Doppa kexen i chokladen
Strössla över salta jordnötter
Sätt in i kylen tills chokladen har stelnat

NJUUUUUT!!!!!!

Och vad sägs om lussekatter som du delar till små mumsbitar, bre lite smör på och lägger på en riven smakrik ost på.
In i ugnen och sen strösslar du en gnutta pepparkakskrydda med apelsinsmak och rostade hasselnötter på.

Håll i hatten så gott det är, lussekatterna blir sådär krispiga och tillsammans med den salta osten och de söta i lussekatten är det en given succé.

Dessutom perfekta att göra om du har några lussekatter över från fikat.

……………………………………………………………………………………………………

Lussekattstoast med ost och hasselnötter
Ingredienser
Lussekatter
Riven smakrik ost
Pepparkakskrydda med apelsin
Rostade hasselnötter

Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Dela på lussekatterna så du får två halvor
Skär varje halva i små mumsbitar
Lägg lussekattsbitarna på en plåt med bakplåtspapper
Smöra mumsbitarna
Lägg riven ost på
Sätt in i ugnen tills osten har smält och lussekattsbitarna har fått lite färg
Strössla över en nypa pepparkakskrydda med apelsin och grovhackade hasselnötter.

NJUUUUUUT!!!!

Varianten med den mörka chokladen och salta kex.

Dags att korka upp glöggen så vi kan njuta av allt det goda.

De fina, gröna glöggkopparna hittar du hos Åhléns HÄR jag har dem även i beige som du hittar HÄR

Pepparkakorna köpte jag också hos Åhléns men tyvärr hittar jag dem inte i webbutiken.

Snart dags att baka egna pepparkakor, brukar göra det inför första advent.

Har du smakat årets Blossa?
Vad tyckte du i så fall?

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

 

0 kommentarer
35

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.