Årets midsommartårta
Maräng med vaniljkräm, picklade jordgubbar och rosmarin
Jamen hur gott liksom och jag som absolut inte ska äta socker kunde ändå inte låta bli och smaka en liten bit.
Säger bara en sak
-Satan i gatan så himmelskt gott.
Ingen tårta du veva ihop i ett nafs, men vissa moment kan du göra dagen innan och sen bara lägga ihop allt innan servering.
Jag äter mer än gärna “bara” jordgubbar och vispgrädde, massor av fluffig vispgrädde.
Picklade jordgubbar, första gången jag har gjort, men inte sista, ska prova utan vanligt vitt socker så jag också kan äta det utan att behöva tänka på en ond mage dagen efter.
Dessa gör du dagen innan du ska servera tårtan.
Jordgubbssirap, slurp sa Mr C om det här.
Spännande smaker i en härlig kombo
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T
6 kommentarer
Det står inget om rosmarin bland ingredienserna för picklade jordgubbar.
Hur mycket? Ska det vara hela kvistar eller repade?
Kram Monika
Där är ingen rosmarin i de picklade jordgubbarna utan jag dekorerar hela tårtan med repad rosmarin. Kram Tina
Det står att du lägger halverade jordgubbar, rosmarin och vaniljstång i en glasburk när du marinerar och jag tycker det åter gott med rosmarin i de marinerade jordgubbarna.
Kram Monika
Monika du har helt rätt. Fick tänka till ordentligt eftersom det var två år sedan jag bakade den här tårtan. Men det ska vara en rosmarinkvist i de marinerade jordgubbarna. Kram och ha en toppendag. Tina
Tack Tina. Ska genast pickla jordgubbar. Låter så gott.
Kram Monika
Hoppas de smakade Monika. Kram Tina