Vi vill vara din inspiration – inte din stress

av Home2Tiny

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Japp en bukett med endast tulpaner från trädgården

Och hur beskriver jag den känslan – eufori!

Ibland slår den där tanken mig, när vi flyttade hit för 25 år sedan (i november) när den här trädgården var mest en äng och potatisåker att det enda jag kunde tänka mig var en stor grön gräsmatta.

Grannen, snett över var ett medelålders par som hade en pedantiskt skött trädgård, där de i princip låg och klippte gräsmattan med nagelsax, inte ett ogräs så långt ögat kunde nå och de gick där och påtade och fixade mest hela dagarna.

Jag vet att jag blev nästan provocerad, tänkte att vad tusan, har det inget annat att sysselsätta sig med, själv stressad över småbarnstiden, renovering på huset och ett heltidsjobb.

Livet är märkligt på det sättet att i princip allt ska hända på en och samma gång och det där livspusslet blir näst intill omöjligt att lägga.

Tycker nog att vi var rätt förståndiga då för 25 år sedan.
Vi insåg att trädgården skulle vi bara inte hinna med utan istället för att dra på oss ytterligare ett stressmoment, så blev tomten en enda gigantisk fotbollsplan kan man säga.

Men livet både går och förändras såklart och helt plötsligt stod vi där med ett livspussel där bitarna mer och mer började hitta sin plats.

Tiden började räcka till för annat än bara att få vardagen att gå runt och det var då trädgården tog sin chans.

Den liksom flörtade med oss, lockade med sin potential och visste vilka strängar den skulle spela på.

En aningens motsträvig gav jag mig in i det här, trodde fortfarande att trädgården skulle bli mer en belastning och ta mer energi än vad den kunde ge.

Hade vi börjat med trädgården då för 25 år sedan hade jag nog fått rätt, då hade vi inte fått ihop det och trädgården hade blivit en börda och en press.

Men nu var det exakt det vi behövde i våra liv, något att utveckla, en chans och möjlighet att få utlopp för all vår kreativitet och nyfikenhet.

Och det roliga i det hela är och jag har insett att just vi kanske har blivit för våra grannar det där provocerande medelålders paret som nästan ligger med nagelsaxen och klipper gräset, ha, ha.

Den helt underbara klänningen hittar du hos H&M HÄR

En annan ljuvlig sommarklänning hittar du hos Lindex HÄR

Och den HÄR romantiska klänningen

Allt har sin tid och för mig ska trädgården vara en njutning.

Det är så lätt att kika på vad andra åstadkommer och bli stressad av det, speciellt i dessa sociala mediers tider.

Man får inte glömma att vi alla har olika förutsättningar och behov, är det en gräsmatta som passar er familj bäst just nu, låt det vara så, även om grannen bygger pool och har en böljande oas av blommor.

Bara för halva Sverige planterar dahlior och sju tusen andra sommarblommor så finns de faktiskt att köpa i butiken också.

Vad jag vill säga är att när du kikar in till oss så vill jag att du ska känna att vi inspirerar och inte stressar.

Vi vill vara den där inspirationskällan du kan hitta tips och idéer, få kicken till att fixa och energin att testa saker.

Jämför inte, vi har möjligheterna nu, det hade vi inte för 25 år sedan.

Ett av mina mål med trädgården har varit att kunna gå ut och plocka den där magiska buketten och nu kan jag det, så kanske är det inte så konstigt att just känslan av eufori infinner sig, det här är verkligen blompoesi på högsta nivå.

Ha nu en härlig start på veckan vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer
69

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Liselott 17 maj, 2021 - 20:10

Javisst är det så- var sak har sin tid. Kommer ihåg när barnen var små och min mamma kom på besök- hittade alltid någon torr Roskvist eller ogräs o börja fixa med . Jag blev alltid stressad och kände mig otillräcklig då trädgården ej var tipp topp..
Nu njuter jag istället- barnen stora och bara en bor hemma. Planterar bara tåliga växter för vet att när det är som finast o varmast ja då åker vi iväg med husbilen.
Tack för fina bilder- Åhh termosen är to die for😍
Kram!!!

Svar
Home2Tiny 18 maj, 2021 - 08:18

Men precis så. Göra det man själv mår bäst av och strunta i vad alla andra gör, du är så klok min vän. Njut nu dagen. Kramen Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.