Recept på kolatårta med salt mandel

av Home2Tiny

Äntligen tillbaka!

Det blev en lite längre paus än jag hade tänkt mig.

Livet kom ikapp och jag behövde en time-out.
Nu lägger jag en tuff vecka bakom mig och hoppas att energin, inspirationen och glädjen är tillbaka.

Jag har saknat er och är glad att vara här igen.

Lördag är lika med något gott att fika och idag ska jag bjuda på en riktig godistårta, för här snackar vi sött på alla sätt.

För vad sägs om en crunchig botten med digestivekex och jordnötssmör, sen en fyllning av kolasås och på toppen en chokladganache med salt mandel???

Men eller hur, så makalöst god, i alla fall om vi ska tro på killarna.

Svår att göra?

Inte alls, plättlätt att baka och inte många ingredienser heller.

En kopp kaffe är bästa till en sådan här söt tårta

KOLATÅRTA MED SALT MANDEL
Ingredienser
Botten
90 g smör
3/4 paket digestivekex
1 dl jordnötssmör crunchy
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk

Ganache
400 g Marabou salt mandel
1 1/2 dl vispgrädde
Ev lite flingsalt

Rostade mandelspån

Så här gör jag
Krossa deigestivekexen
Smält smöret i en kastrull
Häll i jordnötssmöret och vaniljsockret och rör om till en jämn smet
Häll smöret över digestivekexen och rör om väl
Tryck ut degen i en springform
Sätt in i frysen i en 1/2-timme

Ta ut formen
Häll över den kondenserade mjölken
Bred ut den till ett jämnt lager
Sätt in formen i frysen i en 1/2-timme

Hacka chokladen fint
Lägg chokladen i en skål
Koka upp grädden
Häll grädden över chokladen
Rör om väl så all choklad smälter
Ta ut formen ur frysen
Bred ut chokladen över kolasåsen
Sätt in formen i frysen 1 timme
Låt sen tårtan stå i kylen tills du ska servera

Strössla ev lite flingsalt över och dekorera med rostade mandelspån och vispgrädde

NJUUUUUT!!!!!

Crunchig och krämig på en och samma gång

Svår att motstå

Som du säkert förstå finns här ingen tårta kvar, så jag får se vad jag bakar idag till fikan.

Hoppas solen skiner på dig och du får en strålande dag vännen!

Kramisar
T

0 kommentarer
40

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.