Projekt balkong har startat

av Home2Tiny

Inlägget innehåller affiliatelänkar
Jamen sådär glad satt jag på vår balkong för exakt två år sedan

Tror inte jag sätter mig sådär lättklädd och njuter av en kopp kaffe där idag kan jag tala om.
Vi kan väl konstatera att våren hade kommit bra mycket längre då än nu.

Allt ser ut att blomma vi samma tid 2019 och det kan jag säga att det gör det verkligen inte just nu och vår balkong är minst sagt en sorglig historia.

Inte har vi kommit någonstans med den renovering vi trodde vi skulle börja med förra året, men, men vi fick gjort så mycket annat och det är jag glad för.

Men i år har jag verkligen gett mig den på att ta tag i det här projektet.
Så jag har börjat fundera lite kring vad jag ska göra och hitta på.

Golvet ska slipas och oljas in, all metall ska skrapas och målas, sen ska vi antingen byta ut hela balkongräcket eller fixa det vi redan har.

Det är själva grovgörat – sen börja det roliga.

Att få fixa till det mysigt här på balkongen, för vi sitter gärna här sena sommarkvällar, sippar på något kallt i glasen och se solen gå ner.

Bordet som du ser ska vi behålla, men vi behöver nya stolar.
Vi gillar Fermobs utemöbler och funderar därför på två av de HÄR (adlink)

Men så kom jag på nu när jag satt och surfade att vi faktiskt har två av de HÄR (adlink) stående i källaren, de kan ju faktiskt bli perfekta på balkongen till det bordet.

Blommor vill jag såklart ha, men eftersom solen brassar på rätt bra här, måste de vara soltåliga och inte behövas vattnas i tid och otid.

Lavendel tror jag på, dessutom är de perenna så om jag har tur kommer de tillbaka år efter år.

Gillar också Rosmarin och någon chokladblomma som jag läst om ska vara rätt så tålig.

Är sen gammalt väldans förtjust i Bergs Potter krukorna som du ser här ovanför, men funderar nu också på att investera några i den HÄR färgen.

Sen vill jag ha balkonglådor, har kikat på den HÄR från Åhléns (adlink).

Vad tror du att sätta lavendel och sen murgröna som får hänga ner som en grön vägg??

Tror det kan bli superfint.

Sen vill jag ha någon form av utebelysning. En slinga som viras runt balkongräcket är läckert och jag har kikat på den HÄR från Mio

Sen blir det annat smått och gott som ger den där sista myskänslan, som plädar, kuddar och ljuslyktor.

Tror nog att det kan bli bra det här och jag är så sugen på att börja att fixa redan nu, men först lite jobb innan vi tar helg.

Glad Valborg vänner!

Kramisar
T

 

4 kommentarer
33

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Anna 30 april, 2021 - 08:55

Kommer bli jättefint! Har Ikeas stora svarta rotting fåtöljer i plast på var balkong, de är väldigt bekväma, en vill ju kunna sitta en stund 🙂 har åxå tolixreplikorna vid köksbordet, upplever dock att de kan bli lite kalla, och i solen jättevarma pga metallen. Läser din blogg nästan varje dag, tack!

Svar
Home2Tiny 2 maj, 2021 - 08:35

Hej Anna. Så himla glad jag blir att du kikar in till oss nästan varje dag. Ja jag får nog ha några dynor på Tolixstolarna för precis som du skriver vill vi allt sitta en stund där och njuta. Hoppas du har haft en mysig helg. Kram Tina

Svar
Monica S 30 april, 2021 - 11:01

Hej Tina!Alltid lika kul att läsa din blogg, så mycket inspiration.Att sitta på balkongen en ljum sommarkväll med lite gott i glasen och se solen gå ner låter lockande.Hade tänkt ta en fika på altanen, men titt som tätt kommer det moln här på västkusten.Önskar er båda en härlig valborg och första Maj. Varma kramar / Monica S 🍾🤗

Svar
Home2Tiny 2 maj, 2021 - 08:36

Blir så otroligt glad att du kikar in till oss Monica och blir inspirerad, sådant som gör att vi vill fortsätta att blogga. Igår första maj hade vi helt underbart väder. Kvällen var riktigt ljummen och vi ville knappt gå in. Hoppas nu det håller i sig även om det är torrt och lite regn skulle behövas. Kram och ha en mysig dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.