När bägaren rinner över och psykbrytet är nära.

av Home2Tiny

I helgen fick jag minst sagt ett psykbryt

Jag anser mig själv vara en ganska lugn person, som brukar acceptera läget, ta dagen som den kommer och är van att vara ensam.

Men på något sätt rann bägaren över i helgen.
Jag bara kände hur jag saknar allt, allt det där som gör livet så mycket roligare.

Nästan total isolering i över ett år sätter sina spår och även om jag har de bästa killarna och försöker hitta på saker här hemma så är jag helt klart inte mer än en människa.

Bara som det där med att gå på restaurang, bli serverad god mat och njuta av ett glas vin, när gjorde jag det sist??

Träffa övriga familjen för att umgås, busa, skratta och inte behöva tänka på avstånd, det som alltid känts som en självklarhet skulle nu kännas som att vinna en miljonvinst på lotto.

Kramas.

Okej vi kramas mycket här i svarta huset, men det med att ge nära och kära en stor bamsekram för att de bara är bäst, hur mycket på en skala saknar jag inte det liksom.

Och det där med att prova kläder i butik, trodde väl aldrig jag skulle sakna att stå där i provrummet som har varit mitt värsta innan.

Men nu skulle jag verkligen uppskatta att kunna prova på plats få rätt storlek direkt och slippa det där med att skicka tillbaka i tid och otid.

Och det här då – att få strosa omkring i storstäder som Köpenhamn och Stockholm, vara en del av det myllrande folkvimlet och dras med i den härliga atmosfären, nämen alltså blir nästan gråtfärdig av saknad.

Visst hörs man av på de sätt som går i dessa tider, men det här – en hög av vänskaplig kärlek det kan man inte få genom sms eller messenger.

Jisses vad jag saknar mina vänner, få babbla och bubbla ända in på småtimmarna.

Skrota omkring i butiker, klämma och känna, vela och kanske köpa, så mycket roligare än att klicka hem någon från nätet.

Visst blir impulsköpen fler ute i fysisk butik, men det är ofta där jag hittar de där guldkornen som jag inte hittar annars.

Stor längtan på det.

Och vi som älskar att nosa upp och besöka smultronställen i vårt vackra land.

Kommer inte ihåg när vi gjorde det senast och både jag och Mr C saknar det så galet mycket.

Bo på hotell och sätta lite guldkant på livet, är inget jag är bortskämd med just nu.

Längtar så oerhört efter att få komma hemifrån några dagar, se något annat än svarta husets fyra väggar och bli ompysslad.

 Och hur svältfödd är man inte på att få klä upp sig, gå på fest och skåla med vänner??

Och det slutar inte där egentligen, utan listan kan göras ännu längre med saker som jag verkligen saknar så mycket.

Och tänk allt det här är sådant som vi för ett år sedan bara tog för givet, inga konstigheter utan bara vardagssaker i princip.

Vi har ställt om och vi har gjort det bra, men jag märker hur mycket in-puts utifrån gör för mitt välmående och välbefinnande.

Och att det kommer såklart tillbaka – livet som vi en gång kände det

Men tills dess är det bara att hålla ut, hitta kraften och leva på hoppet om att corona planar ut.

Det första jag ska göra då är att slira in i en butik, köpa några nya fräsiga kläder, ringa alla mina vänner för att mötas på en restaurang och sen skåla och prata hela natten lång – kanske till och med ta in på hotell efteråt.

Hur mår du?

Och vad saknar du?

Ha en fin dag vänner och ta hand om er!

Kramisar
T

23 kommentarer
61

LIKNANDE INLÄGG

23 kommentarer

Eva 13 april, 2021 - 09:12

Ja så är det för dom flesta vännen , jag mår ok har varit ute o fikat med en vän då jag har vaccinerat mig 2 doser sen i januari så kan jag lätta lite, dock håller avstånd mm jobbar i vården så det sitter i märgen nu …Varm kram fina du <3

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:41

Så mysigt att ta en fika med en god vän, sådant man kan leva länge på. Stor kram till dig och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Razzy 13 april, 2021 - 09:25

Håller med dig fullt ut, saknat allt det du skriver om, har startat eget och är själv hemma på dagarna och det gör ont ända in i själen av att inte kunna göra något utanför hemmets väggar, man känner sig så ensam. Hoppas verkligen att vi snart kan lägga pandemin bakom oss och börja leva ett mera aktivt liv med nära och kära. ❤️

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:43

Så spännande att du har startat eget och jag förstår dig precis om den där känslan av att vara ensam. Ja nu håller vi tummarna att det vänder, men här i Halland är det värre än någonsin, suck…. Håller mig hemma och hoppas på att våren kommer nu så jag i alla fall kan vara ute. Stor kram till dig vännen och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Sylvia 13 april, 2021 - 10:21

Som jag håller med dig. Jag har levt i denna ” karantän ” sen 2014 då jag fick ME/Cfs. Alltid hemma, sängliggandes. Smärtan när folk säger vad bra du har det som slipper jobba. Bara ligga i sängen och mysa.
Det enda positiva med den här pandemin är bekanta som plötsligt förstår hur otroligt plågsamt det är att vara hemma mot sin vilja.
Jag orkar sällan kommentera men din blogg ger så mycket energi, tittar länge på era vackra bilder<3 Så stort tack för att du förgyller mina dagar.

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:47

Fina Sylvia tack för dina ord och det betyder så mycket för mig att jag kan ge dig liiiite energi. Förstår dig precis i din smärta när folk fäller ogenomtänkta eller rent ut sagt dumma kommentarer. Lever ju själv ett rätt isolerat liv även när det inte är corona så även jag har fått dessa synpunkter riktad mot mig. Precis som du skriver kan det vara bra för vissa att få uppleva hur det är att vara sjuk och inte kunna ha ett “normalt” liv. Stor kram och jag blir så otroligt glad att du vill hänga med oss här inne. Tina

Svar
Karin 13 april, 2021 - 10:32

Åh, ja allt är så galet tråkigt nu. All guldkant på tillvaron är borta, det som lite håller borta smärta och tråkigheter. Samtidigt känner jag så starkt för alla hjältar som arbetar på sjukhus, speciellt IVA och räddar liv i denna märkliga tid och är tacksam för det. Era vackra bilder ger ändå en liten stunds avkoppling från allt, glad för det. Kram

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:49

Tack fina Karin du är så himla gullig och jag blir så otroligt glad över dina ord. Håller med dig fullständigt, vilka hjältar all sjukvårdspersonal är, jag hoppas de får något för allt jobb de har lagt ner när det här är över, så värda det. Stor kram till dig och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Fru Sederblad 13 april, 2021 - 12:33

Jag försöker leva som vanligt, så gott som det går. Men visst är det jobbigt.

Säg till om du vill ha sällskap sen när det är dags för en Köpenhamnstur igen, jag hänger gärna med.

Kram på distans från lilla mig ♥️!

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:51

Men hej sköna böna. Så kul att du kikar in. Men jaaaaa så galet kul det hade varit med en dag i Köpenhamn tillsammans, det måste vi bara när all den här skiten är över. Stor kram. Tina

Svar
Åse 13 april, 2021 - 13:43

För mig känns det lite som vanligt då jag går till jobbet varje dag som jag brukar, vistas bland 100-tals elever varje dag bl.a i matsalen. Alla möten är dock digitala. Jag har tvä vänner jag fikar med lite då och då, vi tar även ett glas vin tillsammans ibland hemma hos varandra. Men vi ses ju hela tiden för vi jobbar även ihop.
Resturang går jag och mannen på lite då och då. Även bio, sist var vi ensamma i salongen, lite vemodigt. Hotell tar vi också inpå då och då för att få en guldkant på tillvaron. Vi försöker ha en ganska ”normal” vardag så gott det går men givetvis håller vi avstånd och följer rekommendationerna. Men visst ska det bli skönt när allt återgår till det normala.

Stor kram till dig❤️

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:54

Underbart att ni har möjlighet att sätta en liten guldkant på den annars rätt så begränsade vardagen som gäller nu. Tyvärr hör jag till riskgruppen och vågar inte chansa på något sätt. Helst nu när smittan har ökat markant här i Halland. Men jag håller tummarna att det snart är över i alla fall blir det lite lättare när vår och sommar kommer och man kan vistas mer utomhus. Stor kram till dig och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Annika Petersson 13 april, 2021 - 13:48

Saknar dig och allt det du beskriver såå mycket och hoppas och tror att vi snart kan kramas igen och ligga där som en hög med vänner och bara skratta åt eländet:):)

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:55

Men ååååå vännen blir alldeles gråtig, saknar dig och tjejerna så galet mycket, det här är bara så galet trist. Hoppas vi kan ses nu framåt sommaren, jag menar utomhus måste det vara okej. Stora kramen raring

Svar
Frida 13 april, 2021 - 20:46

Håller helt med 🤯😭😭😭
Är så less! Saknar allt som du skriver om.

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:56

Så tröttsamt att inte kunna göra det man vill när man vill. Vi får härda ut, peppa varandra och hålla tummarna att det blir bättre nu framåt våren och sommaren. Stor kram och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Marie 13 april, 2021 - 22:49

I landet där jag bor där har det varit så hårda restriktioner så vi har vant oss nu. När det blir trist brukar jag tänka att ”det finns alltid de som har det mycket mycket värre än oss” då brukar tristessen gå över och i morgon är en ny dag att glädjas åt. Ha en bra dag. 💕

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 14:57

Håller med, det finns alltid de som har det värre, men ibland måste man få tillåta sig att bara känna att allt är blä. Sen får man rycka upp sig och göra det bästa av situationen. Livet är ju trots allt här och nu. Stor kram och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Ulrica 14 april, 2021 - 06:17

Ja nu är det tråkigare än tråkigast och det känns hopplöst många gånger. Längtar precis efter allt du skriver om! Och tänk den dagen vi har friheten att kunna planera våra liv utan att ta hänsyn till restriktioner och risk att bli smittade. Sätter min förhoppning till vaccinet. Jobbar inom vården och fick mina doser redan i januari men det är ju inte lika med att leva som tidigare. Måste hålla ut ett tag till och vänta in resten av Sverige 😊 fram till dess drömmer jag mig bort och inspireras av era bilder och blogg. Ha det bra och njut av solen som tydligen kommer lysa på oss de närmaste dagarna 🌸☀️🌱
Varma kramar 🤗

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 15:00

Du är för gullig vännen, dina ord ger en sådan energi….alltid. Ja nu är det så tröttsamt att inte kunna göra det man vill…när man vill…. Men hoppas på att sommaren gör det lite lättare att träffas ute, på avstånd såklart och allt med hänsyn till restriktionerna. Saknaden är stor efter nära och kära nu. Stor kram till dig och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Susanne 14 april, 2021 - 09:20

En liten trädgårdsfråga, är det vanlig singel ni använt i trädgården? Eller någon annan sorts sten?

Svar
Home2Tiny 14 april, 2021 - 17:30

Hej Susanne. Ja det är singel men exakt vad den heter kommer jag inte ihåg. Vi har beställt vårt hos ett lokalt grustag. Kram och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Susanne 14 april, 2021 - 19:09

Tack, och Stort Tack även för din blogg! En riktig källa för inspiration tycker jag.

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.