Recept på Hasselnötskakor med len smörkräm – gluten och sockerfritt

av Home2Tiny
Recept på Hasselnötskakor med len smörkräm - gluten och sockerfri

Experimenterade fram ett nytt recept för någon dag sedan

Och jag måste säga att
-Dra mig baklänges så vansinnigt goda de blev

Hasselnötskakor med en len smörkräm, utan gluten och socker.

Trodde jag skulle få ha dem helt för mig själv, ha vad jag bedrog mig.
Svisch, på en dag hade de försvunnit

Okej jag blir såklart tokglad att det jag bakar uppskattas, men när jag har typ längtat en hel dag för att ta en kaka till tre-kaffet och det gapar tomt i kaklådan – då är besvikelsen ett faktum.

Men det är bara att svänga ihop ett gäng till, för jag lovar att de är både plättlätta att veva ihop och snabbt går det också.

Jag gör kakorna i en vanlig ugnsfast form

 

Recept på Hasselnötskakor med len smörkräm - gluten och sockerfri

Hasselnötskakor med len smörkräm - Gluten och sockerfri

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser 12 st

  • 1 påse hasselnötter
  • 2 stora äggvitor (spara äggulorna till krämen)
  • Knappt 1 dl sukerin mellis

Smörkräm

  • 2 äggulor
  • 1/2 dl Icas sötströ
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Cirka 50 g mandelspån

SÅ HÄR GÖR JAG

  • Börja med att rosta hasselnötterna
  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Sprid ut hasselnötterna på en ugnsplåt
  • Rosta nötterna i cirka 10 minuter
  • Låt de svalna något innan du gnider av skalet i en handduk
  • Mal hasselnötterna i en mixer
  • Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sukrin melis lite i taget under fortsatt vispning
  • Vänd ner de malda hasselnötterna i äggsmeten
  • Klä en form cirka 20 x 25 cm med bakplåtspapper och häll ner smeten
  • Grädda mitt i ugnen 20 minuter och låt svalna
  • Blanda äggulor, sötströ, vaniljpulver eller vaniljextrakt och grädde i en kastrull
  • Sjud under omrörning tills krämen tjocknar, obs krämen får inte koka!
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt det mjuka smöret i klickar, under omrörning
  • Rör tills det inte finns några smörklumpar kvar
  • Låt krämen stå i kylen så att den stelnar, rör lite i den då och då under tiden
  • Rosta mandelspånen i en torr stekpanna
  • Bred krämen över hasselnötsbotten
  • Strö över mandelspånen
  • Låt stå i frysen en stund och skär sedan i rutor
  • Lägg kakorna i en kakburk med bakplåtspapper mellan lagren
  • Förvaras antingen i frysen eller kylen

NJUUUUUUT!!!!!!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

 

Fantastisk god kaka till kaffet

Får se vad jag hittar på till trefikan idag, det är ju ändå fredag!

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »