Vad brukar du göra när du känner dig sådär lite deppig?

av Home2Tiny

Fredag, veckans bästa dag.

Men jag ska vara ärlig och skriva att jag inte lika helgpepp som jag brukar.

Kanske är det hormonerna som spökar, eller coronafrustration, men något är det som får mig att inte slå klackarna i taket över att det är fredag.

Du vet känslan när man inte riktigt kan sätta fingret på det, för egentligen har jag inget alls att vara nedstämd över.

Visserligen har sömnen varit lite si och så de senaste dygnen, men det är ju inget ovanligt och jag brukar kunna hantera det, nej jag kan inte säga vad det är som får mig att känna såhär olustig.

Jag brukar inte heller vara så påverkad av vädret humörmässigt i all fall, men kanske jag någonstans i det undermedvetna var så förberedd på vår och trädgårdsarbete att det här bakslaget med oväder gjorde mig mer besviken än jag trodde.

Och det är ju faktiskt helt okej att känna så, som smulor i sängen, det skaver.
Förr eller senare orkar man gå upp, skaka sängkläderna och somna om.

Vad brukar du göra när du känner dig sådär lite deppig?

Har du något bra tips?

Skriv gärna så kan jag dela med mig i ett senare inlägg vad vi kan hitta på när den där olustkänslan slår till igen.

Själv brukar jag sätta på favoritmusiken på riktig hög volym, fuldansa och sjunga med.

Inte det vackraste på något sätt, men det får hela mitt system att mjukna upp och hitta tillbaka till leendet.

Fundera ut en riktigt god middag och överraska Mr C med brukar också få mig på andra tankar, älskar att överraska nämligen.

Och sen såklart – köpa en riktigt fin helgbukett, blommor är för mig riktiga humörhöjare och gör vilken dag i veckan som helst så mycket härligare.

Nu ska jag jobba och sen ska jag baka något gott till fikat, det om något få mig på bättre humör, kaffe och kaka.

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

18 kommentarer

Chatarina 12 mars, 2021 - 09:44

Ja, visst kan man känna så ibland, jag brukar sätta mig ner och fundera på vad jag är tacksam för och försöka tänka lite på små saker som ger mig glädje, kan vara att våren är på ingång eller att jag ska laga något gott inför kvällen. Små saker som jag ser fram emot. Ha en härlig fredag??

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:43

Så viktigt att uppskatta även de små sakerna i vardagen. Stor kram till dig och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Monica S 12 mars, 2021 - 10:44

Visst är det så man känner ibland. Känner mig lite låg just nu med tanke på pandemin. Avsaknaden av mina barnbarn. I nästa stund känner jag mig så tacksam över att vi alla mår bra. Tänker på att jag ska laga lite god mat ikväll och dricka lite vin, tända ljus och njuta. Trots allt är livet värdefullt. Ska snart ta en promenad med min granne och sitta vid havet en stund ,det får mig alltid att känna mig lite gladare.Hoppas att du får en skön helg det är du värd fantastiska Tina! Varma kramar/ Monica S?

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:45

Förstår att du saknar dina barnbarn oerhört. Själv har jag inte kramat mamma på ett år och det känns helt overkligt och saknaden är så stor. Vi får peppa varandra och kämpa. Otroligt viktigt att ta vara på de små guldkornen i vardagen och göra det bästa av situationen som du gör. Stor kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
A 12 mars, 2021 - 10:58

Jag brukar ta på mig de kläder jag trivs allra bäst i – slitna jeans och en vit linneskjorta. Sen är det musik i högtalaren och en god kopp te som gäller. Det brukar hjälpa. Men inte alltid, de där hormonerna du pratade om kan verkligen ställa till det. Men då finns östrogen plåster som en räddning. Tänk på det, sök hjälp om besvären blir för stora. Det gjorde jag. Och det räddade mig (och min familj.. ?)
Allt gott!

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:47

Ja det här med förklimakteriet är inget man skojar bort precis, påverkar både sig själv och som du skriver familjen. Efter att ha myskläder nästan 24/7 är det så viktigt som du skriver att ta på sig kläder som man känner sig fin i och mår bra av, det gör humöret så mycket bättre, tack för ett bra tips. Kram och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar
Milla 12 mars, 2021 - 11:57

Fint inlägg! Och längesen jag skrev hos dig ?. Tror vi är många som känner av det du beskriver. Det där lite mer diffusa, oglada. Den där avsaknaden av energiinhämtningen. Jag har förmånen att vara på min arbetsplats vilket håller mig på fötter. Mycket grabbhumor här men skrattigt. Och nu under eftermiddagen ska jag anamma det du föreslog, musik i öronen o kanske t.o.m lite fuldans vid datorn ?. Av flera orsaker har ångest och oro drabbat mig och fått en bra medicin som funkar för både oro och sömnen, och så ett antal ggr med samtalsstöd. Ibland är det sånt man kan behöva, och jag har tyvärr väntat lite för länge. Det är superbra att inventera sig själv och tillåta den tillfälliga nedstämdheten,men det får inte gå för länge. Stor kram o god fredag. Kram Milla

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:50

Härligt att läsa att du fått bra hjälp och tagit det åt dig, viktigt. Skratta är så befriande och gör mycket för humöret, något vi försöker göra mycket, busa och knäppa oss, allt för att just få skratta. Stor kram till dig och tack för att du delar med dig. Tina

Svar
Frida 12 mars, 2021 - 12:06

Stor igenkänning! Känner mig också deppig, är så
Less på Coronan???

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:51

Ja fy vad det här påverkar oss på alla sätt. Vi får peppa varandra och kämpa på ett tag till. Stor kram till dig Frida och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar
Razzy 12 mars, 2021 - 13:18

När jag är deppig så är det “jag och havet” som hjälper mig. Vilket väder som än råder, man kan alltid sitta i bilen när det regnar/snöar men bara att få se vattnet och höra vågorna får alla deppbubblor i kroppen att spricka. Varma kramar från skärgården

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:52

Havet har en stor positiv påverkan på humöret och är precis som för dig väldigt viktig för mig. Stor kram till dig vännen och hälsa gubben. Tina

Svar
Marie 12 mars, 2021 - 18:55

Ja sådana dagar är det trist. En stor kopp kaffe en god filt och plocka fram en bra film på min laptop det är vad jag gör.
Sedan kopplar jag av alla tankar och bara gör ingenting på en lång lång stund.
Trevlig helg!
Marie

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:53

Så bra tips och verkligen tillåta sig att göra ingenting. Stor kram till dig Marie och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Sofia 13 mars, 2021 - 08:56

Skickar en stor kram och hög upplever hög igenkänning ( kan man skriva så ?) i det du skriver ??

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:53

Stor varm kram till dig Sofia och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar
Mias_rum 14 mars, 2021 - 16:44

Den där känslan har följt mig genom livet. Det där att man känner sig låg ibland, men kanske inte riktigt vet varför. Eller också vet man det, men kan inte göra något åt det. Har förstått att många känner sig deppiga nu under pandemin och jag saknar så att inte kunna umgås som vanligt och göra vanliga saker. Att pussa på mina älskade, älskade barn och barnbarn. För mig har dock Corona inte enbart medfört negativa saker. För mig passar det utmärkt att arbeta hemifrån och jag har faktiskt mått bättre av det än att gå till jobbet. Jag får ju också mer fritid på det sättet. Jag brukar, precis som du, sätta på musik – 70-talsdisco – och köra ett “danspass”. Det är härligt! Jag brukar också tänkta på allt jag är tacksam över – och det är verkligen mycket!! Ingen går ju genom livet utan sorger. Livet är inte bara rosor, utan även törne. Önskar jag hade en inredningsintresserad vän att dela mitt största intresse med. Det hade varit bra deppmedicin! STOR KRAM!

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2021 - 08:58

Håller helt med dig Maria, det finns många positiva saker i den här röran också. Det jag saknar är att umgås få krama min mamma som jag inte gjort på över ett år nu, känns helt overkligt. Hoppas på att vår och värme gör att vi kan träffas utomhus och få vara tillsammans, det gör mycket för humöret. Stor kram till dig och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »