Den här coronaeffekten börjar sätta sina spår

av Home2Tiny

Påskvecka

Och här inne borde påskinspiration flöda, men i år har jag tappat det helt.

Visst ser jag fram emot påskhelgen på alla sätt, men jag vet inte, jag känner att den här coronaeffekten börjar sätta sina spår och jag är nog helt enkelt lite låg.

Det här är verkligen inte likt mig.

Jag som brukar sprudla av energi och ha en popcornhjärnan som fullkomligt exploderar i idéer och tips är nästan helt tom.
Känslorna ligger i princip utanpå och jag känner mig oerhört skör.

Har nog aldrig känt mig så trött som jag gör just nu, både en fysisk och psykisk trötthet som inte går att sova bort liksom. Det är som om själen och kroppen famlar runt i en tjock, tät dimma, vilsna och ängsliga över att inte hitta ut.

Det kanske inte är så konstigt att det här tuffa året som varit börjar ta ut sin rätt och med en storhelg framför oss så påminner det extra mycket om vad vi går miste om just nu.

Kramas, skratta och få umgås med våra nära och kära.

Duka upp och bjuda in till fest.

Planera och laga mat till älskade vänner.

Livet har liksom stått på paus för länge och insättningarna på må-bra-kontot har stannat av helt.

För mig har det alltid varit viktigt att vara ärlig, att dela med mig av livets berg och dalbana och inte visa upp en fasad bara för att det här ska vara en inspirationsblogg.

Vad jag vill säga är att Corona har satt klorna i oss på många olika sätt, inte bara i dess sjukdom utan också påverkat livet i stort.
Jag tror att det är viktigt att vi lyfter och pratar om alla de andra påföljderna som har följt i dess spår, att det är okej att känna sig ledsen, ensam och tungsint.

Jag hoppas och tror att med våren, solen och värmen så kommer energin tillbaka.
Vi kan förhoppningsvis kunna ses utomhus i mindre sällskap och fylla på de de där depåerna av gemenskap, glädje och skratt.

Livet är ju trots allt här och nu och det ska inte Cornaskiten sätta stopp för!

Ta hand om er vänner!

En stor kram till er alla där ute!

T

LIKNANDE INLÄGG

22 kommentarer

Razzy 30 mars, 2021 - 10:01

Känner mig precis som du och saknar att träffa alla vänner och bekanta över en fika eller middag. Hoppas verkligen att sommaren kommer med mera glädje. Varma kramar Eva

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 08:59

Ja vi får hålla tummarna för en varm sommar så vi kan träffa alla våra nära och kära utomhus. Stor kram till er och ha en riktigt mysig påsk. Glad Påsk från oss. Tina

Svar
Titti/Umeå/Huay Yang 30 mars, 2021 - 10:09

Samma här….det har varit, och är, ett tungt år.
Önskar dig/er en fin påsk.
Kramar Titti

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:00

Ja det har varit tufft. Stor kram till dig och en riktigt Glad Påsk. Tina

Svar
Nina 30 mars, 2021 - 13:01

Tack för din ärlighet! Jag känner inte heller någon som helst lust eller ork att fixa och dona inför påsken!
Jag älskar och ser fram emot påsken varje år och blir så frustrerad över att bara vara trött och håglös i år!
Vi får hoppas att våren och ljuset gör underverk med oss!

Jag tycker så mycket om din blogg, du är fantastisk.
Kramar Nina

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:01

Tusen tack fina Nina blir så glad att du gillar att hänga med oss här inne. Vi får hoppas att energin kommer tillbaka med solen och värmen. Kanske vi också då får möjlighet att träffa nära och kära ute också, det hade gjort mycket för humöret. Stor kram till dig. Ta hand om dig och en riktigt Glad Påsk. Tina

Svar
Monica S 30 mars, 2021 - 13:25

Känner likadant. Saknar mest av allt att träffa mina tonårsbarnbarn . Två stycken har jag 30 mil till enkel resa, så det blir lite långt för att ses . Blir väl enklare när det bli sommar och vi kanske fått vaccin.Sa till min sambo att den enda jag kramat på över ett år är du.Tur att man har någon att kramas med, värre för alla som är helt ensamma.I dag tog vi en promenad på en vandringsled med både blåsippor och grodor ? som parade sig på stigen framför oss. Det var dagens leende ? för oss! Nu gäller det att hålla ut lite till även om det är tufft. Tänker på dig dig fantastiska Tina och uppskattar att du delar med dig av hur du känner. Massor med varma kramar ?❤️/Monica

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:03

Tack fina Monica för dina ord. Håller med dig det är tufft att inte kunna träffa och krama sina nära och kära. Min mamma som är änka har jag inte fått krama på över ett år, det känns. Vi får hoppas att vi får möjlighet att träffa dem alla under sommaren utomhus, det hade gjort så mycket för oss alla. Stor kram till er från oss och en riktigt Glad Påsk. Tina

Svar
Kari 30 mars, 2021 - 14:40

Ønsker deg en GLAD påske. ?❤️??
Her i min kommune i Norge er alt stengt ned. Bare matbutikker, apotek, bensinstasjoner o.l. er lov å være åpne.
I vårt hjem har vi lov å være to gjester. Det er bare å holde i og holde ut. ☀️

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:04

Ja vi får peppa varandra och hålla ut. Stor kram till dig Kari och en riktigt Glad Påsk. Tina

Svar
Marie USA 30 mars, 2021 - 15:05

Önskar er en fin påsk.
Inte tappa gnistan …..
Snart blir det sol och blommor och vår och sommar och en härlig tid som det blir varje år. Det kommer att bli underbart och bra.
?Kram Kram ?

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:04

Tack Marie och detsamma önskar jag dig. Ja det är tur att vår och sommaren ligger närma så vi kan vara utomhus och tanka energi. Stor kram och Glad Påsk. Tina

Svar
Katarina 30 mars, 2021 - 15:40

Känner likadant det räcker nu. Balanserar på en skör tråd.

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:05

Stor varm kram till dig Katarina. Vi får peppa varandra och hoppas att energin kommer tillbaka med våren och sommaren. Hoppas du får en mysig och fin Påsk. Tina

Svar
Agnethe 30 mars, 2021 - 16:39

Instämmer.Är så besviken på att det går så långsamt med att få vaccinet.Tur att det är vår nu så att man lättare kan träffas ute. Trevlig påsk helg.??

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:06

Ja som tur är kommer våren och sommaren och precis som du skriver blir det lättare att kunna träffas utomhus. Det om något kommer göra mycket för energin och humöret. Stor kram till dig Agnethe och ha en riktigt Glad Påsk. Tina

Svar
Inger 30 mars, 2021 - 17:55

Håller med dig fullt ut
Har aldrig nånsin känt mig såå trött och slut
Inte så att jag vill sova
Men är man van att träna hårt och vara igång så…..absolut att det beror på pandemin
Kraaam Inger

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:07

Ja det är verkligen tufft nu, hoppas så att energin kommer tillbaka med våren och sommaren. Lättare att träffas och det där med att träna och kunna röra på sig blir också lättare. Stor kram till dig Inger och ha en riktigt Glad Påsk. TIna

Svar
Milla 31 mars, 2021 - 13:06

Håller verkligen med dig. Det känns som om all energi kaplat in sig på okänt ställe. Ändå träffar jag en del folk, är på jobbet varje dag tex och träffar mina barn, är inte helt isolerad men förstås är det stor aktsamhet. Vi har mycket smitta här i Sörmland med, många barn i skolan skickas hem och fick idag veta att min svägerska som är lärare insjuknat. Och tänk att det gått ett år, så många som ändå klarat sig så länge… Vi har en massa tråkigt som hänt utanför själva coronan, min psykiska hälsa är inte den bästa just nu men jag tänker på alla dessa som drabbas av det mkt mer påtagligt och sliter så hårt.
Det är svårt att veta vilken tanke o dröm som är bäst att klamra sig fast vid. Kram Milla

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:09

Ja det är verkligen tufft för många nu, så mycket som Corona drar med sig på många olika sätt. Hoppas din svägerska klarar sig bra. Ta hand om dig vännen. Stor kram och hoppas du får en mysig och fin påsk. TIna

Svar
Anna 31 mars, 2021 - 20:14

Missförstå mig inte men vad skönt ändå att läsa att man inte är ensam om att vara trött och slut. Jag har en hel massa måsten och så pandemin på det. Jag orkar inte ens med tidningen längre utan jag lyssnar på Ekot max två ggr om dagen och sen får det räcka.

Sjukdomar, dödsfall, tragedier och annat elände är vad som kantat mitt liv de senaste åren. Jag drömmer om en semester långt bort, långt bort från allting just nu. Varm sand mellan tårna, lätt sinne och kropp.

Jag hoppas vi alla får må bra snart!

Svar
Home2Tiny 2 april, 2021 - 09:11

Jag förstår dig precis Anna, det är en lättnad någonstans att man inte är ensam om sina känslor och tankar. Förstår att du har haft det tufft och pandemin gör inte saker och ting lättare. Jag hoppas att energin kommer tillbaka med våren och sommaren. Att kunna träffa nära och kära utomhus gör mycket för humöret. Stor varm kram till dig och jag hoppas att du trots allt får en mysig och fin påsk. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »