Godaste chokladbollarna – gluten och sockerfria

av Home2Tiny

Fredagsfika på g???

Varför inte baka de här gluten och sockerfria chokladbollarna, som smakar himmelskt.
Jag kan lova att du nöjer dig inte bara med en, helst två kanske tre.

Jag använde glutenfritt havregryn, men det går såklart lika bra med vanligt och likadant med sockret.

Sen doppade jag dem i mörk choklad för att få en extra chokladsmak, nämen alltså, godare än originalen skulle jag vilja säga.

CHOKLADBOLLAR GLUTEN OCH SOCKERFRIA
Ingredienser
2 dl glutenfri havregryn
2 dl mandelmjöl
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl Ica sötströ
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver eller vaniljapasta
2 msk starkt kallt kaffe
50 g smält mörk choklad

Garnering
200 g smält choklad att doppa bollarna i
kokosflingor

SÅ HÄR GÖR JAG
Börja med att mixa havregrynen grovt (inte för fint så det blir mjöl)
Blanda sen ihop alla ingredienserna och rör om väl
Sätt in i kylen cirka 1/2 timme
Rulla till bollar
Smält den mörka chokladen
Doppa bollarna i chokladen
Strössla kokosflingor över
Sätt in i kylen så chokladen stelna

NJUUUUUUT!!!!!!

Jag måste erkänna, jag har redan ätit upp de här.

Var så fräck att jag gömde dem för killarna så jag för en gång skull fick chansen att äta dem helt själv.

Så idag ska jag baka en omgång till så de också får några, eller????

Ha en mysig fredag vänner!

Kramisar
T

0 kommentarer
32

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.