Fiskgratäng med italienska smaker

av Home2Tiny

God och enkel vardagsmat

Italiensk fiskgratäng som jag kallar den är verkligen busenkel att göra och försvinner snabbt från faten när den serveras här hemma.

Många goda smaker och blir sådär krämig av all ost, vilket jag personligen älskar.

Från början när jag gjorde denna rätten hade jag bara mozzarella, men vid något tillfälle hade jag lite fetaost över och strösslade det på, succé och därmed får det vara en ingrediens därefter.

Vill man inte ha så mycket ost kan man såklart plocka bort någon sort, allt är ju såklart en smaksak.

Eftersom vi inte äter potatis, har jag blomkål i gratängen istället, vi är ju storätare av kål, bästa till det mesta enligt mig.

ITALIENSK FISKGRATÄNG
Ingredienser 4 port
4-6 bitar torskrygg
1 blomkålshuvud
1 paket buffalo mozzarella
1 paket fetaost
salt, peppar och eventuellt chiliflakes
Riven ost

SÅS
2 dl crème fraiche
1 1/2 – 2 dl vispgrädde
1 burk röd pesto
Eventuellt sambal oelek

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader

Dela blomkålshuvudet i små buketter
Ångkoka eller koka dem i vatten en stund
Lägg torskryggsbitarna i en ugnsfast form
Salta, peppra och strössla eventuellt lite chiliflakes över
Lägg de ångkokta blomkålsbuketterna runt om torskryggen
Strössla över fetaosten och mozzarellan runt om och på fisken
Blanda ingredienserna till såsen
Häll över fisken och blomkålen
Strössla över riven ost
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.

Strössla över lite ruccola

NJUUUUUUT!!!!!

Inte det enklaste att få till en bra bild av den här supersmarriga maten.

Men där under ligger en rejäl bit torskrygg.

Det här är verkligen en favoriträtt och även för den som är lite skeptisk mot fisk kan nog gilla den tror jag.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

0 kommentarer
30

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.