Blev så extremt sugen på dillstuvad blomkål med lax och hemmagjord hovmästarsås
Och det här är verkligen snabbmat, inget långkok här inte om du inte lagar laxen själv såklart.
Har du inte testat dillstuvad blomkål så har du verkligen missat något och själv saknar jag inte potatis det minsta som man kanske annars förknippar den här maträtten med.
Gott är det också att ha i hackat ägg eller smaksätta med lite färskriven pepparrot eller citron.
Hovmästarsåsen svänger du ihop på två röda och den blir kalasgod till laxen.
Som jag har berättat tidigare har vi förmånen att bara bo någon kilometer från ett laxrökeri och efter att de har haft vinterstängt en månad så kan jag lova att abstinensen är stor.
Jag vill helst ha kallrökt till och Mr C föredrar varmrökt därav båda laxsorterna.
DILLSTUVAD BLOMKÅL OCH HEMMAGJORD HOVMÄSTARSÅS
Ingredienser
Dillstuvad blomkål
1 blomkålshuvud
3 dl vispgrädde
2-3 msk Philadelphiaost
1 kruka dill
Salt och peppar
Hovmästarsås
5 msk rapsolja
3-4 msk vatten
1 msk dijon
2 msk skånsk senap
Dill efter smak
SÅ HÄR GÖR JAG
Dela blomkålen i mindre buketter
Stek blomkålen en stund så den får lite färg
Tillsätt hälften av grädden och Philadelphiaosten
Rör runt och låt allt koka i cirka 5 minuter
Tillsätt resten av grädden och osten och koka tills blomkålen är mjuk, cirka 15 minuter
Salta och peppra
Finhacka dillen och rör ner
Hovmästarsås
Häll ner alla ingredienserna i en skål
Mixa ihop till en sås
Serveras till varmrökt och/eller kallrökt lax eller gravad lax för den delen
NJUUUUUT!!!!!!
Jag fullkomligt älskar kallrökt lax, så, så gott.
Snabb och enkel mat som smakar himmelskt det gillar vi eller hur????
Nu jobb!
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T