Växterna vi kommer att dekorera våra hem med 2021

av Home2Tiny

Jag och gröna inneväxter är kanske inte den bästa kombon

Samma visa varje år vid den här tiden när allt julpynt har åkt tillbaka i sina lådor och det känns sådär en smula tomt här hemma, får jag den där snilleblixten om att ett par gröna växter skulle nog göra susen.

Jag spenderar en halv förmögenhet, jamen växter är inte billigt precis, sprider ut dem här och där i svarta huset och lyckas väl med att hålla dem fina en sisådär  en månad eller två.
Sen är det precis som om de försvinner ur mitt synfält, de blir osynliga liksom och jag glömmer helt av det där som kanske är det viktigast av allt, att vattna.

Med påföljd såklart att istället för gröna, sköna härligheter som gror och växer står det några utbrända stackare och bönor om att få flytta härifrån.

Utom en, fiolfikusen, som och fråga mig inte hur, har lyckats överleva från år till år.

I år har jag inte köpt några växter – än kanske jag får tillägga för nu när jag spanat in årets växttrender så blir jag såklart lite småsugen på att köpa på mig några igen.

Vad säger ni, ska vi kika på vad proffsen säger om vilka växter vi kommer dekorera våra hem med 2021

Fokus på bladen
Växter med stora, imponerande bladverk spås bli en av årets stora växttrender. Större former samt både färger och mönster som bryter av och blir till blickfång i våra hem är en växande trend.

Som till exempel Amazonskölden du ser här ovanför.
En spännande växt med svärdformade blad och markerade bladnerver som står i snygg kontrast till det mörkgröna bladverket. Amazonskölden trivs på ljusa platser.

Några andra växter som kvalar in i trenden är PEPEROMIA, CALADIUM och TRIANGELOXALIS

Taggad på växter

Kaktusen och andra taggiga suckulenter är knappast något nytt, men enligt trendspaningen kommer vi se än mer av de här växterna 2021.

COWBOYKAKTUSEN är en stor, lättskött och karaktäristisk kaktus med flikigt bladverk och trekantiga stammar som för tankarna till Vilda Västerns torra ökenområden.
De upprätta stammarna ser både mjuka och grafiska ut på samma gång.
Den passar lika bra som enskild växt i ett hörn som den gör med andra bladväxter och kaktusar.

Lättskötta växter

Oavsett om man har gröna fingrar eller ej är lättskötta växter alltid en stor efterfrågan på.
Under 2021 ser vi flera tacksamma växter i hemmen som inte skriker efter speciellt mycket omsorg.

PALETTBLAD är en lättskött växt med vackra blad som trivs i soliga fönster.
Denna lättodlade och uppskattade växt, som växer naturligt från Sydostasien och Oceanien till Hawaiiöarna, är för många en favorit att plantera i hemmet.
Tack vare sin enkelhet så kan man med små medel få väldigt snabbt resultat, vilket gör det till en utmärkt växt att inleda sin karriär som odlare med.

Stora växter som monsteran

MONSTERA är en av förra årets allra populäraste växter och den fortsätter att charma.
Dess flikiga blad har nog aldrig varit så trendiga som de är nu.
Monsteran kräver inte så mycket ljus är väldigt tålig. Den kan gärna stå en bit in i rummet.
Det enda är att den helst aldrig ska torka ut helt.

Jamen en Monstera är jag lite nyfiken på, cool och verkar relativt lätt att sköta, ska jag våga mig på en sådan tro eller ska jag skona den från mina icke gröna fingrar.

Är du team gröna fingrar eller som mig team icke gröna fingrar????

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Katja 28 januari, 2021 - 06:44

Hej, just det, lite växter känns bra som dekoration – bra tips! Och korgen som du har fikusen i passar ju super. Var kommer den ifrån? Ha en bra dag!

Svar
Home2Tiny 28 januari, 2021 - 10:58

Blir så glad och jag kan inspirera och tipsa. Korgen är gammal och jag kommer tyvärr inte ihåg var jag köpte den. Ha en härlig dag. Kram Tina

Svar
Katja 28 januari, 2021 - 17:25

Tack för svar och du inspirerar så mycket och på så många sätt. Jag fixar en korg någonstans, nu vet jag ju hur den ska se ut 🙂

Svar
Home2Tiny 30 januari, 2021 - 09:26

Tack snälla Katja så himla glad jag blir. Tror säkert du kan hitta en sådan korg på Ikea, Åhléns eller i någon blomsterhandel. Kram och ha en mysig dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »