Recept på Hemmagjord sockerfri vitvinsglögg

av Home2Tiny
Recept på Hemmagjord sockerfri vitvinsglögg

Så god

Blev min hemmagjorda glögg i år.

Det blev en variant på vitt vin, lite rom och en faslig massa goda kryddor som vanilj, saffran och kanel.

Det är verkligen barnsligt enkelt att göra glögg eller för den delen glühwein om man föredrar att kalla det så.

Om du nu blir nyfiken och vill prova min variant så räkna med att den här är allt annat än söt, för i mitt recept förekommer inget socker alls, förutom sockerhalten på 3 g/l i vinet och det som finns i rommen.

Som jag har skrivit innan tycker jag den köpta är på tok för söt för mina smaklökar, ärligt höll jag nästan på att trilla av stolen när vi kollade runt på systemets webbsida och insåg att den glöggen som hade minst socker var en på 40 g/l, de flesta är uppe på över 100-150 g/l, tala om sockerchock.

Är du van vid så söt glögg kommer nog dina smaklökar reagera, för den här är krispigt torr, sådär som jag vill ha den.

…………………………………………………………………………………………………….

Recept på Hemmagjord sockerfri vitvinsglögg

VITVINSGLÖGG MED EN TOUCH AV SAFFRAN, INGEFÄRA, VANILJ OCH ROM

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

1 flaska vitt torrt vin
1 dl ljus eller mörk rom
Skal från en ekologisk clementin
1 paket saffran
1 vaniljstång
1 kanelstång
1 liten bit skivad färsk ingefära

SÅ HÄR GÖR JAG

Dela och skrapa ur vaniljstången
Lägg alla kryddorna i en glasburk
Häll över rom, skaka om och låt stå över natten
Häll över kryddblandningen i en kastrull
Häll på vinet
Låt sjuda upp (ej koka)
Ta av från plattan och låt glöggen kallna
Sila av kryddorna
Om det behövs sila glöggen genom ett kaffefilter
Häll upp på en flaska (min är en Blossaflaska som jag bara tagit bort etiketter på)

NJUUUUUT!!!!!!!

Notes

Vill du ha lite sötma i glöggen söta efter smak.
Istället för vaniljstång kan du använda vaniljpulver eller vaniljpasta.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

…………………………………………………………………………………………………….

Så gott att värma sig med

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Villa Ryttarängen 12 november, 2020 - 06:38

Tack för det receptet. Håller med om att glöggen är på tok för söt. Fint att använda blossa flaskan igen. Kram Pia

Svar
Home2Tiny 13 november, 2020 - 07:44

Ja den här hemmagjorda är krispigt torr full med julens smaker. Kram och ha en fin fredag. Tina

Svar
Kamilla 12 november, 2020 - 11:26

Men tackar för ditt recept. Att göra egen glögg har jag ännu inte provat på men det får allt bli ändring på det nu. Må så gott

Svar
Home2Tiny 13 november, 2020 - 07:45

Hoppas den ska smaka. Den är verkligen krispigt torr med många smaker. Kram och ha en härlig fredag. Tina

Svar
Monika 13 november, 2020 - 15:10

Tina, har hittat vinet på vårt SB, Porto 6 Branca. Undrar nu vilken rom du använder, en del rom är ju hiskeligt söt. Jag tror denna glögg är nåt för mig som inte är så förtjust i sötsliskig glögg. Så fin flaska du hällde den i, tror inte jag har någon sådan sparad. Nu ska jag snart äta några salta lakritsmandlar gjorda efter ditt recept, gillas skarpt.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 17 november, 2020 - 12:35

Så glad jag blir att du gillar “mina” lakritsmandlar. Romen jag använde var en vi hade, ingen “finrom” men den innehåller bara 4 g socker/l. Havanna Club ljus. Det är en rätt torr glögg så jag hoppas den ska smaka. Kram och ha en toppendag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »