Så god
Blev min hemmagjorda glögg i år.
Det blev en variant på vitt vin, lite rom och en faslig massa goda kryddor som vanilj, saffran och kanel.
Det är verkligen barnsligt enkelt att göra glögg eller för den delen glühwein om man föredrar att kalla det så.
Om du nu blir nyfiken och vill prova min variant så räkna med att den här är allt annat än söt, för i mitt recept förekommer inget socker alls, förutom sockerhalten på 3 g/l i vinet och det som finns i rommen.
Som jag har skrivit innan tycker jag den köpta är på tok för söt för mina smaklökar, ärligt höll jag nästan på att trilla av stolen när vi kollade runt på systemets webbsida och insåg att den glöggen som hade minst socker var en på 40 g/l, de flesta är uppe på över 100-150 g/l, tala om sockerchock.
Är du van vid så söt glögg kommer nog dina smaklökar reagera, för den här är krispigt torr, sådär som jag vill ha den.
…………………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………………….
Så gott att värma sig med
Ha en härlig dag vänner!
Kramisar
T
6 kommentarer
Tack för det receptet. Håller med om att glöggen är på tok för söt. Fint att använda blossa flaskan igen. Kram Pia
Ja den här hemmagjorda är krispigt torr full med julens smaker. Kram och ha en fin fredag. Tina
Men tackar för ditt recept. Att göra egen glögg har jag ännu inte provat på men det får allt bli ändring på det nu. Må så gott
Hoppas den ska smaka. Den är verkligen krispigt torr med många smaker. Kram och ha en härlig fredag. Tina
Tina, har hittat vinet på vårt SB, Porto 6 Branca. Undrar nu vilken rom du använder, en del rom är ju hiskeligt söt. Jag tror denna glögg är nåt för mig som inte är så förtjust i sötsliskig glögg. Så fin flaska du hällde den i, tror inte jag har någon sådan sparad. Nu ska jag snart äta några salta lakritsmandlar gjorda efter ditt recept, gillas skarpt.
Kram Monika
Så glad jag blir att du gillar “mina” lakritsmandlar. Romen jag använde var en vi hade, ingen “finrom” men den innehåller bara 4 g socker/l. Havanna Club ljus. Det är en rätt torr glögg så jag hoppas den ska smaka. Kram och ha en toppendag. Tina