Blossa 2020 och recept på pepparkakschips

av Home2Tiny
Blossa 2020 och recept på pepparkakschips

Årets traditionella glöggtest avverkades igår

Ja jag tar bara en minismutt, då köpeglögg är på tok för sött för mig, jag gör egen (recept kommer)

Mr C däremot han är minsann förtjust i den här söta, kryddiga drycken.

Så som de sista säkert fem, sex åren här på bloggen är det han som får säga sitt om årets Blossaglögg

-Hej Mr C här!

Då var det dags igen för årets glöggtest.

Eftersom julen numera verkar starta redan i oktober här i svarta huset så är det verkligen på tiden med lite glögg.

I nio år har jag tagit mig till alla världens hörn med Blossa och i år ska jag visst till Marocko och Marrakech, spännande.

Smakerna i årets Blossaglögg 2020, har den intressanta kombon av grönt te och mynta ihop med traditionella glöggkryddor, kan det vara något tro.

 -Ja är mitt svar.
Årets glögg är riktigt bra enligt mig.
Doften av mynta är fräsch och även smaken av mynta är påtaglig och tillsammans med det gröna teet och de traditionella glöggkryddorna bildar de en häftig smakupplevelse.

Tycker den gör sig bra både varm som kall och gärna med något med sälta till.

Årets
Blossa Myntathé
CCCC

Du hittar Blossa HÄR

Själv, ja nu är det Tina här igen, svängde jag ihop några riktigt smarriga pepparkakschips till glöggen.

Och eftersom jag inte bara hade egen pepparkaksdeg liggande sådär tog jag en genväg genom att köpa färdig, funkar hur bra som helst, ibland får man göra det enkelt för sig.

Blossa 2020 och recept på pepparkakschips

PEPPARKAKSCHIPS MED VÄSTERBOTTENOST OCH VALNÖTTER

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Cirka 500 g färdig pepparkaksdeg
Cirka 100 g finriven stark ost till exempel västerbotten
Grovhackade valnötter
Flingsalt

SÅ HÄR GÖR JAG

Frys pepparkaksdegen, den ska var genomfrusen så du lätt kan hyvla den
Sätt ugnen på 175 grader.
Hyvla pepparkaksdegen tunt med mandolin eller med en kniv
Lägg ut "chipsen" på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Toppa varje skiva med lite ost.
Strössla med de grovhackade valnötterna.
Avsluta med lite flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter.
Låt svalna.

NJUUUUUUT!!!!!!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

Sådär. då var årets glöggtest avklarad och Mr C är nöjd, mycket nöjd!

Nu jobb!

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T o Mr C

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Katarina 5 november, 2020 - 08:49

Vilket bra recept på pepparkakschips, tack vännen för att du delar med dig.
Kram!

Svar
Home2Tiny 6 november, 2020 - 07:49

Ja de är bara så farligt goda. Kram vännen och ha en fin fredag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »