Men alltså de här kokosflarna
Oemotståndliga är ordet.
Krispiga, frasiga, lite sega och inte en gnutta vitt socker eller mjöl så långt ögat kan nå, det ni.
Vi har blivit smått beroende hela familjen och tar gärna en eller två till fikat.
Om de är svåra att baka?
Lättare än såhär blir det faktiskt inte.
Mörk choklad kan du ringla över, eller inte.
Jag brukar göra hälften, hälften.
KOKOSFLARN – GLUTEN OCH SOCKERFRIA
Ingredienser Cirka 20 st
50 g smör
2 msk Fiber Syrap Gold som du hittar HÄR
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilj
1 tsk vanilla pasta (köper min på Ica Maxi)
3 dl kokosflingor
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull
Blanda ner övriga ingredienser och rör om väl
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
Klicka ut cirka 9 klickar åt gången
Sätt in plåten i ugnen i cirka 7 minuter
Jag brukar efter 4 minuter öppna ugnen och platta till kakorna med en matsked
Ta ut och låt kakorna svalna på plåten
Smält eventuellt lite mörk choklad och ringla över
Förvara kakorna utan choklad i en tättslutande kakburk och de med choklad i kylen
NJUUUUUUT!!!!!!
Just nu är de här kokosflarna mina absoluta favoriter, hoppas du blir sugen på att baka dem.
Nedräkning 2 dagar kvar till julresan
Ha en mysig fredag vänner!
Kramisar
T
4 kommentarer
Måste baka dessa
Som så mycket annat från dig. Måste först köpa fibersirap och vaniljpasta. Går det att byta ut förresten? Läser dig vareviga dag Men blivit så dålig på att kommentera. Ha e underbar helg
Kraaam Inger
Så himla glad jag blir Inger att du gillar mina recept. Nu har jag bara testat att baka dem såhär, men kanske det går att byta ut till vanlig sirap och vaniljsocker. Stor kram till dig och ha en fin dag. Tina
Tack för ett jättegott recept! Bakade dessa men utan vaniljpasta men med lite extra vaniljpulver och det funkade fint.
Så glad jag blir Lena. Ja det funkar precis lika bra, brukar ha vaniljpulver i mina bakverk också, men tyckte det var kul att testa vaniljpasta. Stor kram och ha en fin dag. Tina