Morotskaka – gluten och sockerfri

av Home2Tiny

-Är den utan socker? Sa sonen

Japp svarade jag.
-Då ska jag inte ha
-Men du kan väl smaka en sked tyckte jag

Sen försvann den morotskakan i en rasande fart kan jag säga.

Helt okej, för ingen blir gladare än jag, när det jag bakar uppskattas, med eller utan socker.

Morotskaka, med egna morötter från trädgården, kan nog inte bli bättre.

Gäller att ta vara på allt som skördas i trädgården och visst är den här lila, nästan svarta moroten bara så himla läcker

MOROTSKAKA SOCKER OCH GLUTENFRI
Ingredienser
Kakan
4 1/2 dl mandelmjöl
3/4 dl Ica sötströ
150 g rumsvarmt smör
3 äggulor
3 äggvitor
1 1/2 tsk bakpulver
Eventuellt vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
3 finrivna morötter

Glasyr
4 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1 msk Ica Sötströ
Eventuellt vaniljpulver eller vaniljextrakt

Kokosflingor
Röd och gul karamellfärg
Val och pekannötter

Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader
Smörj och en mindre form och bröa med mandelmjöl
Vispa upp äggvitorna hårt och ställ dem åt sidan
Vispa smör och Ica sötströ vitt och pösigt i en annan bunke
Tillsätt en äggula i taget under vispning
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, ev vaniljpulver, kanel, ingefära och finrivna morötter
Vispa till en smet
Blanda ner (ej vispa) lite av äggvitorna i smeten och tillsätt därefter resten av äggvitorna
Blanda väl
Häll ner smeten i sockerkaksformen
Låt sockerkakan stå i ugnen i ca 40 minuter
Ta ut och låt svalna

Vispa grädden fast tillsammans med Ica sötströ och eventuellt vaniljpulver
Häll ner Philadelphiaosten och vispa till en fast smet
Spritsa ut glasyren på kakan och bred ett tunt lager runt kakan
Häll i kokosflingor i en plastpåse, droppa ner karamellfärg och skaka runt så kokosflingorna blir färgade
Dekorera med kokosflingorna runt kakan
Grovhacka Val och pekannötter och strössla över morotskakan

Servera eventuellt överbliven glasyr till kakan

NJUUUUUUT!!!!!!

Den enda smakbiten jag hann ta innan kakan försvann i en rasande fart var den här när jag fotade.

Och Göta Petter, så makalöst god, alla smaker satt som en smäck och så var den sådär saftig som enligt mig en morotskaka ska vara.

Så prova vetja, en kaka kan vara gudomligt god utan både socker och gluten, lovar.

Nu jobb innan jag går ut i trädgården och fixar

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Helene 3 september, 2020 - 09:10

Hej! Som jag skrev på instagram så mums den måste jag testa att göra. Sen vill jag tacka för ett tips du dela innan. Det om skin booster- Thirsty skin. Den köpte jag & har ni använt i ett par veckor& min hy bara älskar den. Så tack snälla du för tipset. Stor varm kram Helene❤❤

Svar
Home2Tiny 5 september, 2020 - 09:33

Hej Helene. Blir så otroligt glad att du gillar mina tips. Den där återfuktaren är helt beroendeframkallande och jag kan bara hålla med, min hy älskar den med. Tack för att du lämnar några ord här inne och på insta, uppskattas alltid och ger mig pepp till att fortsätta med det jag gör. Stor kram till dig och ha en underbar helg. Tina

Svar
Karin 3 september, 2020 - 19:26

Hej! Det där lät verkligen läckert utan socker och mjöl, och så fina bilder. Måste testa, tack för allt fint!

Svar
Home2Tiny 5 september, 2020 - 09:34

Tack själv fina Karin att du kikar in här och lämnar några ord. Uppskattas enormt mycket och jag blir så glad. Stor kram och ha strålande fin dag. Tina

Svar
Lena 4 september, 2020 - 05:06

Åå så vackra bilder! Så härliga höstfärger 🙂🙂

Lena

Svar
Home2Tiny 5 september, 2020 - 09:34

Tusen tack fina Lena, du är för gullig. Stor kram och ha en underbar dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »