Men hur orkar du det? När du alltid har så ont?

av Home2Tiny

Nästa sommar ska jag har än fler Dahlior

Även om vi spenderar minimal tid inne just nu i den här ökenvärmen, så känner jag hur glad jag blir varje gång jag passerar den här buketten på väg till köket för att fylla på vattenflaskan.

Framför allt tror jag det är den där känslan av att det är jag, jag som alltid har haft noll gröna fingrar som har satt de där knölarna och fått dem att växa till de här skönheterna, jag liksom har överraskat mig själv.

Jag vet att det är mycket trädgård här just nu och kanske lite väl mycket tjat om hur väl jag mår av att sätta fingrarna i jorden och bla, bla, men jag hade verkligen inte skrivit det om det inte varit så.

Jag blir lycklig, jag är lycklig i min trädgård

Det är hela processen liksom, från det jag gör nu att planera inför nästa säsong, beställer lökar, planerar vart jag ska planterar dem, hur jag ska få till en kontinuerlig blomning i trädgården, till att så och sköta om och sen så småningom få plocka skönheterna, allt detta tillsammans ger en sådan vad ska jag säga tillfredsställelse, ett lugn och också en nyfikenhet och utmaning.

Sen att jag få vara ute mycket, låta kroppen jobba och kreativiteten flöda, det är bara ett ända stort plustecken.

Nu kanske någon tänker

Men hur orkar du det, när du alltid har så ont?

Men det är just det som hjälper, att få fokusera på något roligt, något som förvilla bort mig och gör att jag inte lägger all energi på det onda.

Såklart och det säger sig själv, har jag en riktigt dag from hell, då hjälper inget, då är det ryggläge i sängen som gäller, men annars försöker jag må mitt bästa.

Jag märker framför allt det nu när det är så varmt, när jag inte orkar göra någonting eftersom kroppen går på högvarv för att försöka hålla nere min kroppstemp, att värken tar större plats.
Den pockar på min uppmärksamhet precis hela tiden och jag mår betydligt sämre både fysiskt och psykiskt, den visar verkligen musklerna om jag säger så.

Så jag ser verkligen fram emot svalare dagar när jag kan ta tag i saker och nonchalera min oinbjudna gäst så mycket som möjligt.

Men jag har funderat en hel del där ute i skuggan och igår bollade vi fram och tillbaka om en liten affärsidé som jag kommit på.

Kanske vi är något på spåret, vi håller på och luska runt och jag är verkligen taggad, vi får ser vart det leder, om inte annat är det alltid kul att diskutera idéer och kreativa tankar, sådant som kanske i framtiden kan leda till något.

Lite tankar såhär en tisdag.
Vad har du på hjärtat?
Berätta gärna, blir så glad när du skriver en rad.

Ha en mysig dag vänner!

Kramisar
T

 

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Monica 19 augusti, 2020 - 06:35

Hej Tina! Vilka underbara dahlior. Så jobbigt att ha så tufft med denna värme som råder. Nu ser det ju ut som svalare väder är på gång. Beundrar dig så oerhört mycket för att du trots allt jobbigt ändå har planer för framtiden. Hänger med så klart. Ta hand om dig. Varma kramar /Monica❤️

Svar
Home2Tiny 25 augusti, 2020 - 07:06

Tack fina Monica blir alltid så glad för dina ord och din pepp. Härligt att du vill hänga med på vår resa, hoppas på en inspirerande och fin höst. stor kram Tina

Svar
Desirée Hallin 19 augusti, 2020 - 10:58

Hej!
Vi håller tummarna för lite svalare väder, för din skull. Längtar själv också dit, mest för att jag tycker luften blir så frisk och naturen så vacker.
Man längtar nästan lite också efter att ta på sig en riktigt go tjocktröja!
Lustigt där med årstider hur vi liksom följer med dom i kroppen, vad vi vill och känner.
Annars är jag mest arg på alla f-bannade tvestjärtar som fullständigt ätit sönder mina Dahlior!
Men det kommer en ny vår då man kan börja om, brukar se det som att varje vår så kan man måla en ny tavla, med nya växter och nya former, det är någon slags tröst i det.
Ta hand om dig, Ser fram emot att följa alla era projekt i höst! //Dessi

Svar
Home2Tiny 25 augusti, 2020 - 07:07

Hej Desirée. Jag är ju höst och vårmänniska så jag älskar den årstiden som är på väg. Mys och fix inne ger mig energi. Såklart är det kul att vara i trädgården, men allt har sin tid. Blir så glad att du vill hänga med på vår resa och jag hoppas på en inspirerande höst. Stor kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »