Recept på Rabarb- och jordgubbspaj – gluten och sockerfri

av Home2Tiny
Recept på Rabarb- och jordgubbspaj - gluten och sockerfri

Rabarber och jordgubbar är en synnerligen god kombo

Rabarberns syrlighet tillsammans med jordgubbens sötma får smaklökarna att hjula av glädje och i en paj blir den där kombinationen något alldeles extra.

Den här pajen gör jag ofta, speciellt när jag har de där sista jordgubbarna kvar i skålen, du vet de som har några skavanker men ändå är för fina för att slänga.

Pajen som jag gör på mandelmjöl är glutenfri och sen använder jag mig av Icas sötströ, alltså inget vanligt vitt socker i.

Hela familjen mumsar gärna i sig den här pajen, så tyvärr tar den slut på tok för fort.

……………………………………………………………………


Recept på Rabarb- och jordgubbspaj - gluten och sockerfri

RABARBER OCH JORDGUBBSPAJ - GLUTEN OCH SOCKERFRI

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser
3 dl mandelmjöl
1/2 dl Ica sötströ
100 g rumsvarmt smör
2 äggulor
2 äggvitor
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt (går att utesluta)
Ca 3 dl rabarber skurna i små bitar
Ca 2 dl jordgubbar, skivade i mindre bitar

Cheesecakeskräm
4 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1 1/2 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt (går att utesluta)

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 150 grader
Smörj en pajform och bröa med mandelmjöl

Vispa smör och Ica sötströ vitt och pösigt
Tillsätt en äggula i taget under vispning
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver och vaniljextrakt
Vispa till en smet
Vispa upp äggvitorna hårt i en annan bunke
Blanda ner (ej vispa) äggvitorna i smeten och rör om väl
Rör ner rabarber och jordgubbar
Häll ner smeten i pajformen
Låt pajen stå i ugnen i ca 40-50 minuter
Ta ut och låt svalna, gärna i kylen i några timmar
Cheesecakekräm
Vipsa grädden fast
Häll i Philadelphiaosten, sötströ och vaniljextrakt och vispa ihop till en kräm
Servera gärna pajen med cheesecakekräm
NJUUUUUUT!!!!!!

Notes

Såklart kan du använda vanligt socker och vaniljsocker i pajen.
Jag serverar gärna den här pajen med cheesecakekräm, men även vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås är gott till.
Jag använder gärna späda rabarber och skär dem i små bitar.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

………………………………………………………………………………………….

Sommarsmaker i en paj

Idag ska jag måla klart vårt diy-projekt och hoppas på att det blir så bra som jag har tänkt mig.

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Margita 6 juli, 2020 - 09:13

Hej vännen.
Den ser väldigt god ut. Så den måste jag testa.
Ha en trevlig måndag!
Kram Margita Månsson.

Svar
Home2Tiny 11 juli, 2020 - 07:35

Den är verkligen så himla god och så enkel att röra ihop. Stor kram och ha en mysig dag. Tina

Svar
Kate 7 juli, 2020 - 05:27

Men så gott! Stort GILLA på rabarber och jordgubbar! Ska vidarebefordra din blogg och recept till “dottern” som inte hade IBS-mage utan gluten…
Jag ska själv sätta en bulldeg på jäsning, och under tiden ska jag baka chokladbollar, gluten och sockerfria på proteinella!
Finfin tisdag till dig, kraaaam Kate

Svar
Home2Tiny 11 juli, 2020 - 07:36

Kul om din dotter hittar hit, har många glutenfria recept eftersom jag också äter glutenfritt. Stor kram till dig vännen och ha en mysig dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »