Jag har fått en hel del mail om jag kan tipsa om “lätt” sommarmat
Och självklart, vill ni ha det så fixar jag det såklart.
Lika mycket som jag älskar att stå länge i köket på vintern, laga långkok och mustiga soppar, lika mycket vill jag i.n.t.e tillbringa för långa stunder i köket på sommaren.
Maten ska vara enkel att laga, med goda råvaror och inte för “tung”, det vill säga inte krämiga gräddsåser och stabbiga gratänger.
En sådan enkel och lättlagad rätt är den här melon och fetaostsalladen och jag gör den ofta på sommaren
Den har en fräsch bas av vattenmelon, rödlök, fetaostsallad, någon färsk krydda och gärna några nötter.
Man kan äta den precis så som den är, ha den till något grillat eller tillsätta fler ingredienser så som cous-cous så salladen blir än mer matig.
Jag har alltid någon färsk krydda i, den här gången blev det mynta, men annars är basilika väldans gott att ha i också.
Sen är olika texturer av maten ett måste för mig, därför strösslade jag rostade hasselnötter över den här gången.
Men även solroskärnor, pumpakärnor eller några andra nötter är också supergott.
Busenkel att göra och så brutal god
Vallmolyckan är total
Nu har vi fått upp vår utedusch, ska bara fixa med lite småsaker innan jag fotar.
Så efterlängtad och jag är grymt nöjd.
Ha nu en finfin dag vänner!
Kramisar
T
2 kommentarer
Wow, vilket vackert fat! 🤩
Lena
Tusen tack fina Lena, ett gammalt som jag inte kommer ihåg var jag köpt. Kram och ha en härlig dag. Tina