Recept på Mjuk frukt och nötkaka – gluten och sockerfri

av Home2Tiny
Recept på Mjuk frukt och nötkaka - gluten och sockerfri

Två mjuka frukt och nötkakor på två dagar

Japp det är precis vad jag och Mr C har satt i oss.

Först bakade jag en med banan som blev hur god som helst och som vi njöt av till både eftermiddagsfikan och kvällskaffet.

Men sen kom jag på, under natten att jag kunde använda dadlar istället för banan och då var jag bara tvungen att baka en sådan också.

Och dra mig baklänges den blev till och med ännu godare, tyckte vi då.

Och jag den försvann i en rasande fart den med, ha, ha

Och inte en gnutta vitt mjöl så långt ögat kan nå och ändå är den sådär mjuk och saftig.

Busenkel är den att baka också och medan kakan står i ugnen kan man vara i trädgården och fixa, hur bra liksom.

TIPS

Mr C tar gärna lite glass till den här kakan, men jag älskar den som den är.

Så gott med chokladbitar och knapriga hasselnötter i.

Recept på Mjuk frukt och nötkaka - gluten och sockerfri

MJUK FRUKT OCH NÖTKAKA (socker och glutenfri)

Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser (en liten sockerkaksform)
3 dl mandelmjöl
1/2 dl Ica sötströ
100 g rumsvarmt smör
2 äggulor
2 äggvitor
50 g grovhackad mörk choklad
1 tsk bakpulver
1 dl grovhackade hasselnötter
15 st urkärnade dadlar (alternativt 1 stor banan eller 2 mindre)

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 150 grader
Sätt in sockerkaksformen med en liten klick smör i och låt det smälta
Ta ut sockerkaksformen och bröa med mandelmjöl
Kör dadlarna i en mixer till en kolaliknande smet
Vispa rumsvarmt smör och Ica sötströ vitt och pösigt
Tillsätt en äggula i taget under vispning
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver och dadelsmeten (alternativt bananerna) och vispa ihop
Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Vänd ner dem i smeten försiktigt med väl
Blanda ner de grovhackade hasselnötterna och den grovhackade mörka chokladen
Häll ner smeten i sockerkaksformen
Sätt in i ugnen i ca 40-50 minuter
Låt kakan svalna något och sätt sedan in den i kylen för att svalna helt
Pudra eventuellt över lite sukrin melis (du hittar det HÄR)

Servera kakan som den är eller eventuellt med lite grädde eller glass.

NJUUUUUUUT!!!!!

Notes

Tål du inte hasselnötter, använd nötter du tål eller mandel istället.
Håll lite koll på kakan, så den inte bränns eller bli för torr.
Ha kakan i kylen, då behåller den sin saftighet.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

Ha en härlig dag vänner och glöm inte att ta något gott till tre-kaffet!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Annika 27 maj, 2020 - 10:06

Åh, så gott det ser ut och dina bilder är som vanligt helt magiska. Älskar att titta in på din sida och njuta. Ha en underbar dag vackraste! Kram Annika

Svar
Home2Tiny 29 maj, 2020 - 07:09

Du är för gullig Annika, blir så otroligt glad över dina ord. Önskar dig en härlig fredag. Stor kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »