Hydroponisk odling i köket året om

av Home2Tiny

Där står den

Vår lilla köks-krydd-hydroponiska-odling.

Dill, persilja och basilika som vi plockar av varje dag till de olika måltiderna.
Och jisses vad de växer

Ett av de bästa med hydroponisk odling är att man slipper all jord, det är bara att plocka utan att behöva skölja.
För mig är de här kryddorna godis, till och med stjälkarna är krispiga och supergoda.
Lovar att jag trycker i mig en hel hand av dem när jag passerar då och då om dagen.

Men kommer du ihåg hur det såg ut för någon månad sen när vi “satte” kryddorna?

Såhär små var de då, vilka bebisar.

Och nu – jamen kolla in monsterrötterna, tror de trivs enormt bra här hos oss.

Och det här är verkligen superenkel odling som inte kräver någon som helst plats egentligen.
Såklart är det bra om kryddorna kan få rikligt med dagsljus, men annars är det minimal skötsel.

Lådan vi odlar i har vi köpt på Ikea HÄR sen har Mr C borrat hålen efter odlingskorgarna.

Blir du nyfiken på hydrponisk odling och hur vi gör så finns det ett inlägg HÄR och en film som vi har gjort om det HÄR

Nu är alla våra odlingslådor klara som du ser skymta där ute i trädgården.

Nu ska “bara” resterande täckbark på och så ska Mr C bygga ett trädäck och en liten spaljé till, men det gör han väl på en kvart eller nåt, ha, ha.

Ha en bra dag vänner och hoppas ni slipper snö!

Kramisar
T

4 kommentarer
26

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Eva 13 maj, 2020 - 08:36

Men va bra, och kul att rötterna vuxit och som alltid så vackra bilder en fröjd för ögat …kram

Svar
Home2Tiny 15 maj, 2020 - 08:31

Du är för gullig Eva, blir så glad över dina ord. Önskar dig en härlig dag. Stor kram. Tina

Svar
Sandra 14 maj, 2020 - 07:19

Gratta mr C på hans dag 🍾. Och hoppas han fick en förstoring på frugan 😉. Ha en härlig dag och kram på er!

Svar
Home2Tiny 15 maj, 2020 - 08:34

Han hälsar och tackar för gratulationen. Någon förstoring blev det inte just igår, men kanske vid något annat tillfälle. Stor kram och ha den bästa dagen. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.