DIY – Gör ditt egna utematbord

av Home2Tiny
DIY - Gör ditt egna utematbord

Inlägget innehåller reklamlänkar

Okej jag skulle kanske ha väntat

Tills ljuset var en smula roligare och jag hade piffat lite mer.
Men är man hialös (otålig på halländska) som jag, då får det bli såhär.

För jag är så sjukt nöjd över bordet som nu är klart.

Det blev till och med bättre än jag hade föreställt mig och team home2tiny har haft ett lyckat samarbete.

Med andra ord har Mr C byggt ihop bordet och jag har målat det.

Jag var ute efter en robust känsla, med en stilren design och det tycker jag vi har lyckats med.

Sen ville jag få till en sliten yta på bordsskivan och det blev  exakt så som bilden var i mitt huvud.

Faktiskt är det lite mörkare och svartare än vad bilderna visar, som sagt ljuset var lite trixigt.

Ska försöka förklara hur jag målade bordsskivan.

Jag slipade ner plankorna helt trärena.

Sen använde jag mig av en svart utelasyr.

Där jag ville ha den mer “skavda” känslan la jag mindre lasyr och drog ut lasyren med penseln.

Sen la jag lite mer lasyr på vissa ställen bara för att få till en “naturlig” känsla av en använd bordsskiva.

Sen oljade jag in allt med en färglös utomhusolja.

Benen målade jag med en svart oljefärg för utomhus.

Nu är frågan vilka stolar vi ska ha till.

Här är några vi har kikat på

Verner Panton Chair i svart kunde vara häftiga till. Gillar kontrasten modern design mot robust vintagekänsla. Du hittar stolarna HÄR

Eller Grythyttans High Tech som är superfräcka och också ger den här fräcka kontrasten mot bordet. Du hittar stolarna HÄR

Eller någon av de mer klassiska stolarna från Grythyttan som vi har sen tidigare i svart.
De är supersköna att sitta på och en modell som man aldrig tröttnar på. Du hittar stolarna HÄR

Hm inte lätt. Får nog tänka ett varv till innan vi bestämmer oss.

Men bordet är klart och jag är så galet nöjd.

Ha nu en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

13 kommentarer

Lena 2 maj, 2020 - 08:30

Supersnyggt!! ?

Svar
Home2Tiny 3 maj, 2020 - 09:08

Tusen tack snälla Lena. Stor kram och ha en underbar dag. Tina

Svar
Ann-Britt Josefsson 2 maj, 2020 - 17:56

Så händiga ni är! Skulle inte en eller två robusta enkla bänkar vara fint till? Fixar Mr C till lika lätt om inte lättare till som bordet ju! Med några fällar på det!
Vi håller också på att fixa till en av våra uteplatser och ikväll kom helt oväntat en beställning från Visby! En underbar dagbädd i bambu….. Sååå spännande att se hur det blir!
Kramar // Ann-Britt

Svar
Home2Tiny 3 maj, 2020 - 09:10

Tack snälla Ann-Britt. Tyvärr är jag inget stort fan av bänkar vid matbord, då jag tycker det blir en smula obekvämt för ryggen när man sitter länge vid bordet. Nu har jag beställt stolar och hoppas på att de blir riktigt bra. Låter både snyggt och mysigt med en bambubädd, så kul att få fixa ute. Stor kram och ha en underbar dag. TIna

Svar
Ann-Britt 3 maj, 2020 - 10:43

Nej, men så är det ju, om man tänker sig sitta löngre stunder. Vi har lite olika rum i vår trädgård som vi utnyttjar på olika sätt efter väder o vind o behov. Och på vår altan med tak har vi valt ett enkelt bambubord med bänkar upptill en loungegrupp som vi snabbt flyttar över till när vi ätit. Där blev bänkar enkelt val eftersom det kändes för rörigt med stolar. på den ytan + att jag vill enkelt ska kunna flytta undan för att slänga upp min älskade brasilianska hängmatta på den platsen! Om inte vädret är kanon så vi sitter ute, mer bekvämt som du säger med ryggstöd på en annan altan!. Er nya uteplats kommer garanterat bli kanon när allt är på plats! Ha en fin söndag! Kramisar //Ann-Britt

Svar
Lisa 2 maj, 2020 - 23:55

Dom svarta grythyttan stolarna du redan har låter snyggt
Älskar allt svart i trädgård jag tycker det bli läckrt
Ock jag har ett helt svart kök som är så läckert

Svar
Home2Tiny 3 maj, 2020 - 09:11

Svart kök är bara så grymt snyggt så jag förstår att du är nöjd. Vi är så nöjda över våra Grythyttan, men du beställde jag Verner Pantons stolar, hoppas så att de kommer att bli bra till bordet. Stor kram och ha en underbar dag. Tina

Svar
Katja 3 maj, 2020 - 08:17

Jag har Grythyttan high tech och det är supersnygga! Efter 5 år ser de ff ut som helt nya. Dock har de ganska liten sitt yta samt är direkt hårda att sitta på en längre stund. Vi har de vid frukostbordet där man kanske inte sitter lika länge och definitivt med en dyna på. Hur funkar “metallstage” som håller benen på plats i skivan? Asså ni är ju sås himla bra! Ha en bra söndag.

Svar
Emma 10 maj, 2020 - 19:20

Superfint, du får gärna dela ritning 🙂

Svar
Home2Tiny 11 maj, 2020 - 08:45

Tack snälla Emma. Ska be Mr C fila på en ritning så återkommer vi med den. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Emelie 22 januari, 2021 - 08:52

Hej! VIlket fantastiskt bord!! Jag har letat efter en ritning. La du upp någon sen? Såg i annan kommentar att du eventuellt skulle göra det 🙂

Svar
Lotta 1 maj, 2021 - 09:06

Hej! Samma fråga från mig, finns det en ritning på bordet? Hade varit toppen isf!

Svar
Home2Tiny 2 maj, 2021 - 08:37

Hej Lotta. Tyvärr finns ingen ritning på bordet än. Svårt att få till på ett bra sätt. Om och när Mr C gör en sådan lägger jag genast ut på bloggen. Kram och ha en fortsatt bra dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »