Recept på Chokladpavlova med vaniljkräm och bär

av Home2Tiny
Recept på Chokladpavlova med vaniljkräm och bär

Mr C:s födelsedagstårta

Chokladpavlova med vaniljkräm och bär.

Och jag som bakade den som jag alltid gör glömde den där lilla detaljen att i år är det inte som alla andra år när hela familjen kommer för att fira.

12 bitar till 3 personer kan man ju tycka är att ta i från tårna.

Men så fick vi oväntat besök, en av Mr C:s äldsta vänner kikade inom för att gratta och helt plötsligt var de i alla fall 4 män som kunde frossa på tårta.

Och ta mig tusan…..de lyckades…nästan.

En liiiiten minibit blev över, det var väl ändå bra jobbat.

Så ska du baka något riktigt smarrigt så rekommenderar jag den här Chokladpavlovan, den i princip skrapas från fatet.



Recept på Chokladpavlova med vaniljkräm och bär

CHOKLADPAVLOVA MED VANILJKRÄM OCH BÄR

Portioner/st: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

7 äggvitor
4 dl socker
2 msk kakao
50 g mandelspån

Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl socker
7 äggulor
3/4 dl majsstärkelse
50 g smör
5 dl vispgrädde

Dekoration
Bär

SÅ HÄR GÖR JAG

Tårtbotten
Sätt ugnen på 130 grader
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en rostfri bunke
Tillsätt sockret lite i taget under vispningen
Vispa tills marängen blir glansig och bildar små toppar.
Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten
Skeda ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i mitten i ugnen i cirka 1 timme, tårtan ska vara lite seg i mitten
Låt marängen kallna

Vaniljkräm
Koka upp mjölken med en delad och urskrapad vaniljstång
Lyft ur stången efter uppkoket
Vispa socker, äggulor och majsstärkelse vitt och pösigt.
Slå över den heta mjölken under vispning
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning.
Häll över vaniljkrämen i en kall skål när den tjocknat ordentligt
Rör ner smöret i den varma krämen under vispning
Fortsätt vispa till krämen är helt slät och det inte finns några smörklumpar kvar.
Kyl vaniljkrämen i kylskåpet.

Vispa upp vispgrädden
Blanda med lite vaniljkräm åt gången, smaka av

Bred ut vaniljkrämen över tårtan

Strössla över fullt med bär

Serveras direkt

NJUUUUUUUT!!!!!!!!!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

TIPS:
Jag brukar få lite vaniljkräm över och då är de HÄR smördegsbakelserna perfekta att göra.

Vilket busväder vi har här i Halmstad idag.

Okej om det regnar för det behövs, men de här förbaskade stormvindarna gör mig skogstokig.
Hoppas att det vänder framåt eftermiddagen för vi har en del pyssel i trädgården som vi skulle vilja bli klara med.
Sen skulle jag behöva fota en del ute också….

Så fram tills det blir bättre väder får det bli en inne-pysslar-dag helt enkelt.
Vad har du för planer?
Skriv gärna, det är så kul när du delar med dig vad du hittar på.

Ha en toppendag vänner och glöm inte att fika

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Sandra 16 maj, 2020 - 06:23

Ser smarrig ut. Här är det blåst men sol. Har varit ute i gödslat min Thujahäck. Inga planer mer idag och det känns skönt. Ha en fin dag!

Svar
Home2Tiny 16 maj, 2020 - 07:13

Är rädd för att vår Thujahäck inte mår så bra efter att vår grannfastighet brann ner och elden låg på mot den. Måste få hit en expert att kika på den. Har gödslat den, men nja den ser ledsen ut. Ha en härlig dag Sandra vad du än hittar på. Stor kram. Tina

Svar
Sandra 16 maj, 2020 - 22:27

Hoppas verkligen den kommer igen. En uppväxt häck som skydd är ju mycket värt. Berätta gärna vad experten sa om den.

Svar
Ulrica 16 maj, 2020 - 10:56

Vilken smarrig tårta. Hoppas vädret blir bättre. Jag jobbar hela helgen och får titta på solen inifrån. Ha det gott!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »