Chokladcheesecake med hasselnötter

av Home2Tiny

För en evighet känns det som

tog vi en fika på Espresso house.
Mr C åt en cheesecake med choklad och hasselnötter som var bara så, så god enligt honom.

Och eftersom jag gillar utmaningar, så smakade jag en sked, för att jag sen skulle kunna på bästa sätt återskapa den hemma.

Och efter att ha gått här hemma och funderat och provbakat så är den där.
Men med betydligt mindre socker och alla de siffror som den på Espresso House innehåller.
Du hittar den för övrigt HÄR

Och jag måste själv säga, fasiken vad god den blev….

Det fanns bara de här två bitarna kvar, när jag kom på att jag skulle fota också.

Och i vanlig ordning när jag är i farten så är den inte alls krånglig att göra.

TIPS

Receptet är bakat på så lite socker som möjligt.
Vill du ha sötare chokladkräm och botten, använd bara choklad med mindre kakaohalt och mer socker.

Tål du inte hasselnötter,använd mandel eller någon annan nöt som du tål.

Orkar du inte göra chokladsås, använd köpt, varför krångla till det liksom.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

CHEESECAKE MED CHOKLAD OCH HASSELNÖTTER
Ingredienser

Botten
4 dl havregryn
2 dl hasselnötter
1/2 dl kakao
Knappt 1/2 dl smält kokosolja
Knappt 1/2 dl vatten
1-2 msk honung
50 g smör

Fyllning
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
40 g rumsvarmt smör
Ca 300 g Philadelphiaost

CHOKLADSÅS
Ingredienser ca 4 port
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
1 msk honung
1/2 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)
1 dl vispgrädde
En gnutta salt (kan uteslutas)
Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader
Smält kokosoljan i mikron
Rör ner honung och vatten i den smälta kokosoljan
Lägg havregryn, kakao och hasselnötter i en skål
Häll över blandningen med honung, vatten och kokosolja och rör om väl.
Sprid ut massan på en plåt med bakplåtspapper
Sätt in i ugnen i 10 minuter
Rör om
Sätt in i ugnen i 10 minuter till, men håll koll så att det inte bränns
Ta ut och låt svalna
När nötterna och grynen svalnat
Lägg det i en mixer och kör det tills det blir “lagom” grovhackat, inte för fint….
Smält smöret
Blanda smöret med 3/4 av crunchet
Tryck ut smeten i en springform och ställ i kylen
Fyllningen
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Hetta upp vispgrädde och honung och ta av från plattan precis när det börjar att koka.
Häll över chokladen.
Rör tills chokladen har smält.
Rör ner smöret lite i taget och rör om väl så det inte finns några smörklumpar kvar
Låt sedan smeten svalna i rumstemperatur.

När smeten svalnat helt
Vispa ihop chokladsmeten med Philadelphiaosten till en krämig konsistens
Häll smeten över hasselnötsbottnen och bre ut den jämnt
Ställ in i kylen

Chokladsås
Smält smöret
Vispa ner kakaon
Tillsätt honung, vaniljextrakt, (ev) salt och vispgrädde
Låt koka ihop
Låt svalna
Garnera cheesecaken med vispad grädde, chokladsås och strössla över med crunchet som blev över

NJUUUUUUT!!!!!!!!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Nu sa Mr C att min var godare, hur tillförlitligt det är vågar jag inte riktigt svara på
Men en happy wife är alltid happy life liksom, ha, ha.

Men för en chokladälskare som mig själv, så var det som att stäppa rakt in i chokladhimlen.

Idag hoppas jag på trädgårdshäng hela dagen.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

0 kommentarer
24

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.