Recept på Chokladcheesecake med hasselnötter socker och glutenfri

av Home2Tiny
Recept på Chokladcheesecake med hasselnötter socker och glutenfri

För en evighet känns det som

tog vi en fika på Espresso house.
Mr C åt en cheesecake med choklad och hasselnötter som var bara så, så god enligt honom.

Och eftersom jag gillar utmaningar, så smakade jag en sked, för att jag sen skulle kunna på bästa sätt återskapa den hemma.

Och efter att ha gått här hemma och funderat och provbakat så är den där.
Men med betydligt mindre socker och alla de siffror som den på Espresso House innehåller.

Och jag måste själv säga, fasiken vad god den blev….

Det fanns bara de här två bitarna kvar, när jag kom på att jag skulle fota också.

Och i vanlig ordning när jag är i farten så är den inte alls krånglig att göra.

 

 

 

Recept på Chokladcheesecake med hasselnötter socker och glutenfri

CHEESECAKE MED CHOKLAD OCH HASSELNÖTTER

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

Botten

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl hasselnötter
  • 1/2 dl kakao
  • Knappt 1/2 dl smält kokosolja
  • Knappt 1/2 dl vatten
  • 1-2 msk honung
  • 50 g smör

Fyllning

  • 200 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 40 g rumsvarmt smör
  • Ca 300 g Philadelphiaost
CHOKLADSÅS
Ingredienser ca 4 port
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)
    1 dl vispgrädde
    En gnutta salt (kan uteslutas)

SÅ HÄR GÖR JAG

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Smält kokosoljan i mikron
  • Rör ner honung och vatten i den smälta kokosoljan
  • Lägg havregryn, kakao och hasselnötter i en skål
  • Häll över blandningen med honung, vatten och kokosolja och rör om väl
  • Sprid ut massan på en plåt med bakplåtspapper
  • Sätt in i ugnen i 10 minuter
  • Rör om
  • Sätt in i ugnen i 10 minuter till, men håll koll så att det inte bränns
  • Ta ut och låt svalna
  • När nötterna och grynen svalnat
  • Lägg det i en mixer och kör det tills det blir “lagom” grovhackat, inte för fint
  • Smält smöret
  • Blanda smöret med 3/4 av crunchet
  • Tryck ut smeten i en springform och ställ i kylen

Fyllningen

  • Hacka chokladen och lägg i en skål
  • Hetta upp vispgrädde och honung och ta av från plattan precis när det börjar att koka
  • Häll över chokladen
  • Rör tills chokladen har smält
  • Rör ner smöret lite i taget och rör om väl så det inte finns några smörklumpar kvar
  • Låt sedan smeten svalna i rumstemperatur

När smeten svalnat helt:

  • Vispa ihop chokladsmeten med Philadelphiaosten till en krämig konsistens
  • Häll smeten över hasselnötsbottnen och bre ut den jämnt
  • Ställ in i kylen

Chokladsås

  • Smält smöret
  • Vispa ner kakaon
  • Tillsätt honung, vaniljextrakt, (ev) salt och vispgrädde
  • Låt koka ihop
  • Låt svalna
  • Garnera cheesecaken med vispad grädde, chokladsås och strössla över med crunchet som blev över

NJUUUUUUT!

Notes

  • Receptet är bakat på så lite socker som möjligt.
  • Vill du ha sötare chokladkräm och botten, använd bara choklad med mindre kakaohalt och mer socker.
  • Tål du inte hasselnötter,använd mandel eller någon annan nöt som du tål.
  • Orkar du inte göra chokladsås, använd köpt, varför krångla till det liksom.
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

Nu sa Mr C att min var godare, hur tillförlitligt det är vågar jag inte riktigt svara på
Men en happy wife  =  happy life liksom, ha, ha.

Men för en chokladälskare som mig själv, så var det som att steppa rakt in i chokladhimlen.

Idag hoppas jag på trädgårdshäng hela dagen.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »