Recept på Bakelser av rulltårta – små humlor

av Home2Tiny
Recept på Bakelser av rulltårta - små humlor

Små humlor redo att flyga rakt in i munnen

Visst är de bara så söta?

Tänk vad man kan göra av en enkel rulltårta.

Och nej de är inte alls svåra, några moment och lite pyssel såklart men det är bara skönt att fokusera på något som är roligt i dessa dagar.

Av en rulltårta får man ut cirka tio bitar och de är rätt mäktiga, men de håller sig någon dag i kylen utan problem – om det nu skulle bli något över.

 

Recept på Bakelser av rulltårta - små humlor

BAKELSE AV RULLTÅRTA - SMÅ HUMLOR

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

TIPS

Ingredienser för cirka 10 bitar
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fylling
Vaniljkräm

Dekoration
10 st persikor på burk
Ca 5 dl vispgrädde
10 st så kallade kolabönor
25 g Vit choklad
75 g Mörk choklad
Mandelspån
Strössel

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 250 under och övervärme
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och vitt
Blanda mjöl och bakpulver i en skål
Vänd ner i smeten och blanda försiktigt men väl
Tillsätt vätskan och rör om
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm
Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll så att kakan inte bränns
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper
Dra bort pappret som kakan gräddats på
Låt svalna under ett nytt bakplåtspapper

Gör vaniljkräm enligt förpackningen eller gör egen. Recept på vaniljkräm hittar du HÄR

Torka av persikorna och lägg upp på ett fat
Smält den mörka chokladen
Ringla över 3 små streck
Sätt in i kylen för att stelna

Smält den vita chokladen
Gör två vita ögon på varje kolaböna
Låt stelna i kylen
Droppa i varje öga en liten klick av den mörka chokladen
Låt stelna i kylen

När kakan svalnat bred ut vaniljkrämen över kakan
Rulla ihop rulltårtan från långsidan med hjälp av pappret.

Skär ut ca 10 st bitar
Vispa grädden
Bred ett tunt lager med grädde runt om och på bakelsen

Lägg på persikan
Spritsa ut små blommor av grädden runt om
Lägg försiktigt på kolabönan framför persikan

Skär två små skåror i persikan mitt emellan de två första chokladstrecken
Sätt i två mandelspån som vingar

Strössla eventuellt ut lite färgglatt strössel på grädden

NJUUUUUUT!!!!!!!!

Notes

Jag smörar alltid bakplåtspapper en smula innan jag lägger på smeten. Då har jag aldrig några problem med att kakan fastnar när jag sen ska drar av pappret.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

Så fina att bjuda på och blir uppskattade av både stora och små.

Dags att kicka igång den här lördagen.

Vad ska du hitta på?

Ha en strålande fin dag vännen och ta hand om dig

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

7 kommentarer

Monica 4 april, 2020 - 07:37

God morgon! Vilken fantastisk fantasi du har.Vilka bakelser hade mer än gärna smällt i mig en. Hoppas att ni får en härlig helg.Själv ska jag ta min vanliga runda ner till havet med min granne. Är så tacksam att bo på kusten. Varma kramar till er båda!💕

Svar
Carina 4 april, 2020 - 07:45

God morgon Tina!
Jag begriper inte hur du bara kommer på allt <3 Och hur du hinner 😉
Ännu ett tips jag måste testa 🙂
Njut av lördagen, här är det just nu ett fantastiskt väder

Svar
Home2Tiny 6 april, 2020 - 08:07

Du är för gullig vännen. Hoppas de kommer att smaka, här försvann de i en rasande fart. Stor kram till dig vännen och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
mamma C 4 april, 2020 - 10:05

Men så söta bakelser.
Ha en fin lördag.
Kram Carin

Svar
Home2Tiny 6 april, 2020 - 08:08

Tusen tack Carin. Önskar dig den bästa starten på veckan. Stor kram Tina

Svar
Ann-Kristin 4 april, 2020 - 11:47

Vilken underbar fantasi du har! Ska baka dessa små humlor till påsk och dela med mig till några “karantängrannar”.
Kram Ann-Kristin

Svar
Home2Tiny 6 april, 2020 - 08:09

Tack snälla Ann-Kristin. Hoppas de kommer att smaka. Här försvann de i en rasande fart så jag får allt baka nya nu i påsk. Stor kram och ta hand om dig. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »