Recept på Vegetariska bollar i enkel tomatsås

av Home2Tiny
Recept på Vegetariska bollar i enkel tomatsås

Det här är verkligen mums

Vegetariska bollar i tomatsås.

Nej det är inte köttbullar fast man kan tro det utan allt är vegetariskt och glutenfritt.

Jag kan tala om att även killarna, älskar dem.
För någon vecka sedan när jag gjorde dem så slök en av killarna 15 stycken!!!!
Bästa betyget enligt mig.

Och de är verkligen busenkla att laga och jag kan nästan lova att du har så gott som alla ingredienser hemma.

Hemligheten med att få dem riktigt fasta är att jag förväller dem innan jag steker dem.
Då smular de inte sönder i stekpannan utan du får dem med en krispig yta.

Här har jag lagt dem i en tomatsås, men jag serverar dem ofta utan också, ja precis som “vanliga” köttbullar.

Persiljan odlar vi själva i vår hydroponiska odling (du kan läsa om hydroponisk odling HÄR och se vår film om det HÄR)

…………………………………………………………………………………………………………………..


Recept på Vegetariska bollar i enkel tomatsås

VEGETARISKA BOLLAR I ENKEL TOMATSÅS

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 30 st
250 g hasselnötter
1 tsk fiberhusk
1 dl skalade sesamfrön
1 vitlöksklyfta
Sambal oelek efter smak
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 riven halloumi
3 mindre ägg
en liten grovhackad gul lök
1/2 dl persilja

Enkel Tomatsås
1/2 burk soltorkade tomater i örter
1 burk krossade tomater
1 msk balsamvinäger
Salt, Peppar
Ev lite vatten

SÅ HÄR GÖR JAG

Mixa hasselnötter, sesamfrö, kryddor och fiberhusk
Tillsätt övriga ingredienser till  veg. bollarna och mixa till en jämn smet
Låt svälla i fem minuter
Forma smeten till ca 30 bollar
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten
Lägg i några bollar åt gången i det kokade vattnet
När bollarna flyter upp, sänk värmen och låt dem sjuda i ytterligare 5-8 minuter, de ska kännas fasta i konsistensen.
Ta upp bollarna och låt dem rinna av. (jag torkar av dem lätt med hushållspapper också)

Hetta upp smör i en stekpanna
Stek bollarna i några minuter tills de är gyllene.

Tomatsås
Häll i alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull och mixa ihop
Koka upp, ev spä med lite vatten och häll sedan över veg. bollarna
Strössla över lite finhackad persilja

Jag servera detta till blomkålsmos.

NJUUUUUT!!!!!

Notes

Krydda efter dina egna smaklökar, du kanske vill ha basilika istället för persilja, senap istället för sambal oelek. Jag krydda olika men den här är en återkommande kryddning.
Jag brukar förvälla cirka 6-8 bollar åt gången.
Tomatsåsen är en enkel som går snabbt att laga, krydda den efter dina smaklökar som alltid.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

…………………………………………………………………………………………………………………..

 

Nu jobb!

Ha en mysig lillördag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »