Valnötsfrallor – glutenfria

av Home2Tiny

Nybakade frallor

Kan väl vara ett av det bästa man kan äta på morgonkvisten, ja annars med såklart.

Och för att inte prata om doften det nybakade sprider i huset, ljuvligt enligt mig.

Det bästa med de här frallorna, förutom att de smakar helt underbart av valnötter, är att de är helt glutenfria.

Så testa vetja, tror de blir uppskattade av alla i familjen.

VALNÖTSFRALLOR – GLUTENFRIA
Ingredienser ca 9 st
100 g sötmandel
50 g valnötter + 15 g valnötter
50 g skalade sesamfrön
1/2 dl fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
25 g hela sesamfrön

250 g kesella 10 %
6 ägg
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa mandel, 50 g valnötter och sesamfrön fint.
Grovhacka 15 g valnötter
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa upp äggen i en bunke
Blanda kesellan med äggen och vispa till en jämn smet
Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda väl
Låt smeten svälla i 10 minuter
Forma smeten till bullar (smeten ska vara kladdig) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strössla eventuellt lite solroskärnor på
Grädda i ca 25 minuter
NJUUUUUT!!!!
……………………………………………………………………………………………………………………..

Vi krydda ofta vårt kaffe med någon smak.

Nybakade frallor med Philadelphiaost är så, så gott.

Nu ropar Mr C att kaffet är klart.

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

0 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.