Får jag bjuda på en ostpaj med smaker från Italien
För mig som älskar ost är den här pajen en stor favorit.
Jag lagar den ganska ofta, antingen som en ensamrätt med en sallad till eller som ett tillbehör vid en kräftskiva eller på en buffé.
Brie tillsammans med pesto och soltorkade tomater är en lyckad kombo och smyger du ner lite sambal oelek får smakerna en extra skjuts.
Jag gör alltid pajskalet glutenfritt det vill säga med mandelmjöl, men det går såklart att göra en vanlig pajdeg istället.
Jag brukar skära bort lite av det vita kring Brie-osten, är personligen inte så förtjust i det.
………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………
Idag ska jag inte bjuda på paj utan det blir annat som ska lagas i köket till kvällens kalas.
Så bäst att sätta fart.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T
6 kommentarer
Mm, det låter verkligen som en underbart god paj! Jag hade nog tagit bort brieosten och tagit en annan ost istället. 🙂 Fast kanske inte blir samma sak då….
Den är supergod och visst kan du byta ut Brie-osten, det gör jag själv ibland. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina
Gör du egen sambal oelek? Det gör jag. Jag är ju som du förtjust i lite starkt i maten.
Kram Monika
Hej Monika. Ja det gör vi på egna chilisar. Mr c odlar en hel del chili som vi sen gör mycket gott på (kolla plantant här https://www.home2tiny.se/2019/07/hydroponisk-odling-hetaste-vaxten-palettblad-och-misslyckat-bakverk/.) Kanske få göra ett inlägg på det snart. Kram och ha en härlig dag. Tina
Allt finns hemma, har även lite valnötter kvar sen jul som jag kan tänka mig lägga ner. Fin söndag till Er, kraaam Kate🌷🌿
Hoppas pajen smakade och jag tänka mig att valnötterna tillförde det där lilla extra. Kram och ha en härlig start på veckan. TIna