Recept på Ostpaj med smaker från Italien – glutenfri

av Home2Tiny
Recept på Ostpaj med smaker från Italien - glutenfri

Får jag bjuda på en ostpaj med smaker från Italien

För mig som älskar ost är den här pajen en stor favorit.
Jag lagar den ganska ofta, antingen som en ensamrätt med en sallad till eller som ett tillbehör vid en kräftskiva eller på en buffé.

Brie tillsammans med pesto och soltorkade tomater är en lyckad kombo och smyger du ner lite sambal oelek får smakerna en extra skjuts.

Jag gör alltid pajskalet glutenfritt det vill säga med mandelmjöl, men det går såklart att göra en vanlig pajdeg istället.

Jag brukar skära bort lite av det vita kring Brie-osten, är personligen inte så förtjust i det.

………………………………………………………………………………………………………………

Recept på Ostpaj med smaker från Italien - glutenfri

OSTPAJ MED EN SMAK AV ITALIEN

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Pajskal
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 del sesamfrön utan skal
2 msk pofiber
1/2 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Fyllning
1 Brie
1 burk soltorkade tomater
1 påse ruccola
Oliver
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 burk röd pesto
Sambal oelek efter smak
2 dl Parmesanost eller någon annan smakrik ost

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 200 grader
Mixa mandelmjöl, sesamfrön och pofiber i någon minut.
Tillsätt övriga ingredienser och kör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en ugnsfast form.
Grädda pajskalet i ca 7-8 minuter tills det börjar få färg.
Ta ut pajskalet och lägg på ruccolan
Dela Brie-osten i mindre tårtbitar och lägg på ruccolan
Fördela ut de soltorkade tomaterna över brie-osten
Strössla över oliverna
Vispa ihop ägg, mjölk, vispgrädde, pesto och eventuellt sambal oelek
Häll smeten över fyllningen
Strössla över den rivna Parmesanosten

Ställ in pajen i ugnen i cirka 30 minuter.
Håll koll så att den inte bränns

Servera pajen med en god sallad

NJUUUUUUT!!!!!

Notes

Jag använder röd pesto i receptet, föredrar du grön pesto går det precis lika bra.
Bästa är såklart att göra egen pesto, men finns inte tid eller lust så funkar en köpt precis lika bra.
Gillar du inte oliver, skippa dem.
Har vi haft ostbricka och det finns några småbitar över brukar jag lägga ner dem i pajen

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

………………………………………………………………………………………………………………

Idag ska jag inte bjuda på paj utan det blir annat som ska lagas i köket till kvällens kalas.

Så bäst att sätta fart.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

 

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Hannas krypin 8 februari, 2020 - 08:26

Mm, det låter verkligen som en underbart god paj! Jag hade nog tagit bort brieosten och tagit en annan ost istället. 🙂 Fast kanske inte blir samma sak då….

Svar
Home2Tiny 10 februari, 2020 - 11:26

Den är supergod och visst kan du byta ut Brie-osten, det gör jag själv ibland. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Monika 8 februari, 2020 - 12:10

Gör du egen sambal oelek? Det gör jag. Jag är ju som du förtjust i lite starkt i maten.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 8 februari, 2020 - 12:44

Hej Monika. Ja det gör vi på egna chilisar. Mr c odlar en hel del chili som vi sen gör mycket gott på (kolla plantant här https://www.home2tiny.se/2019/07/hydroponisk-odling-hetaste-vaxten-palettblad-och-misslyckat-bakverk/.) Kanske få göra ett inlägg på det snart. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Kate 9 februari, 2020 - 10:11

Allt finns hemma, har även lite valnötter kvar sen jul som jag kan tänka mig lägga ner. Fin söndag till Er, kraaam Kate🌷🌿

Svar
Home2Tiny 10 februari, 2020 - 11:27

Hoppas pajen smakade och jag tänka mig att valnötterna tillförde det där lilla extra. Kram och ha en härlig start på veckan. TIna

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »