Recept på Budapestrulle med cheesecakekräm – socker och glutenfri

av Home2Tiny
Recept på Budapestrulle med cheesecakekräm - socker och glutenfri

Ska vi ta en fika?

Budapestrulle kan vara en av mina absoluta favoriter när det kommer till godsaker.

Sådär plättlätt att baka och sen smakar den himmelskt också.

Trixet är att rosta sina egna hasselnötter och mixa till ett eget mjöl.
Smaken du får då går inte att jämföra med det köpta mjölet.

Sen brukar jag alltid ha i några grovhackade hasselnötter också, för att få det sådär lite crunchigt.
Jag försöker alltid få in hårda och mjuka strukturer i allt jag bakar och lagar, mycket för att det ger en extra skjuts av upplevelsen runt det du äter.

För mig är det viktigt att äta med alla sinnen…..

 

Recept på Budapestrulle med cheesecakekräm - socker och glutenfri

BUDAPESTRULLE MED CHEESECAKEKRÄM SOCKER OCH GLUTENFRI

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser
120 g hasselnötter + 30 g hasselnötter
4 äggvitor
1 dl Ica sötströ
Knappt 1/2 dl potatismjöl

CHEESECAKEKRÄM
5 dl vispgrädde
1 burk Philadelphiaost
2 msk Ica sötströ
1-2 tsk vaniljextrakt

FYLLNING
Granatäpplekärnor eller andra bär

DEKORATION
50 g smält mörk choklad
Blandade bär

SÅ HÄR GÖR JAG

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills skalet börjar brista. Rör om med jämna mellanrum så att de rostas jämnt.

Häll ut på en handduk och gnugga tills allt löst skal trillat av.

Sätt ugnen på 190 grader

Mixa 120 g av hasselnötterna till ett ganska fint mjöl

Grovhacka 30 g av hasselnötterna

Vispa äggvitorna tillsammans med 1/2 dl av Ica sötströ till en maräng.

Vispa ner resterande Ica söt strö och vispa i ytterligare 2 min.

Blanda potatismjöl, hasselnötsmjölet och de grovhackade hasselnötterna.

Vänd ner det i marängen och blanda försiktigt men väl.

Stryk ut eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda bottnen mitt i ugnen i 14–20 min, beroende på ugnsvärme, ha koll..

Vänd upp marängbottnen på ett bakplåtspapper och dra bort papperet.

Lägg ett nytt bakplåtspapper över och låt den svalna.

CHEESECAKEKRÄM

Vispa grädden fast tillsammans med Ica sötströ och vaniljextrakt

Häll i hela burken med Philadelphiaosten och vispa till en mousseliknande konsistens

Stryk ut cheesecakekrämen  över marängen. Spara en liten del av cheesecakekrämen till att spritsa på Budapestrullen.

Strössla ut granatäpplekärnorna över cheesecakekrämen

Rulla ihop Budapestrullen, ”spänn” den med hjälp av ett bakplåtspapper.

Skär bort kanterna

Smält chokladen och ringla den över rullen.

Spritsa cheesecakekrämen på Budapestrullen och garnera med olika bär.

NJUUUUUUT!!!!

Notes

Har man inte tid eller lust, går köpt hasselnötsmjöl lika bra såklart.

Här har jag använt mig av granatäpplekärnor i fyllningen, men lika gott är jordgubbar eller andra bär.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Idag har vi inget planerat eftersom jag är helt dränerad på energi.

Jag ska vara ärlig och säga att jag har haft femjävliga dagar efter jag var hos tandläkaren i onsdags.

I torsdags var jag så dålig att jag höll på att gå upp i atomer, faktiskt så till och med Mr C var riktigt orolig och höll på att köra in mig till sjukhuset.

Känns som om någon har kört mig en torktumlare – typ – varje muskel, varje del i hela kroppen är helt öm och sakta men säkert börjar spänningarna att lösas upp.

Jag försöker vara så uppriktig som jag bara kan här på bloggen, men det sista jag vill är att verka gnällig och upplevas som en tyck-synd-om-mig-typ, därav att jag ofta håller igen på vad som egentligen sker där bakom skärmen.

Sen är det som jag ofta skriver min frizon här och jag vill inte att det onda ska leta sig in hit var och varannan dag, det får jag liksom hantera utanför blogglandia…..

Hur som haver.

Gå nu och baka den här Budapestrullen och ta en riktig go-fika idag, det ska jag göra i alla fall.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

5 kommentarer

Inger 1 februari, 2020 - 16:10

Stackars stackars dig. Hur orkar man ha så ont som du verkar ha..ganska ofta har jag förstått. Ändå håller du på med så mycket. Ha nu en bra helg och ta hand om dig. Budapest rullen bakar jag i morgon. Kraaam Inger

t

Svar
Home2Tiny 2 februari, 2020 - 11:57

Åååå denna veckan som gick har jag inte orkat göra ett dugg. Som tur är ligger jag alltid ett steg före och har en inläggsbank som jag kan plocka från. Hoppas att Budapestrullen smakar, själv älskar jag den. Stor kram och ha en mysig dag. Tina

Svar
Gabriella 1 februari, 2020 - 23:28

Så kul med loppisturen där nedan, härligt att få gå och botanisera och hitta ett och annat fynd! Och den där Budapestrullen såg allt bra god ut.
Mindre roligt med den eländiga värken, fy alltså lider så enormt med dig!<3 Sådana där vanliga saker som många andra fixar lätt, men har man en värk sedan innan från just det ja… då blir allt så mycket svårare.
Känns precis som om du beskrev min vecka med, med min nervsmärta.
Tycker inte alls du är gnällig, långt ifrån. Du bara beskriver din situation, ditt mående, dina känslor. Din upplevelse kan ingen ta ifrån dig!<3 Styrkekram

Svar
Marie Karlsson 2 februari, 2020 - 10:38

Ojjj så gott det såg ut, smaskens värre nom nom. Det var länge sedan, tappade bort dig längst vägen, allt bra med er? Ser att du har ont hoppas att du ska få må btättre

Svar
Home2Tiny 3 februari, 2020 - 09:35

Förlåt för sent svar, men din kommentar hade av en konstig anledning hamnat bland skräppost. Ja det var ett tag sedan… Här rullar allt på och hur mår du? Ha en härlig start på veckan vännen. Stor kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »