Äntligen fredagschill..

av Home2Tiny

Hej, Mr. C här

Jag måste erkänna att jag absolut borde gjort detta för länge sedan…  Ja, det är ju rätt självklart egentligen, om man nu både gillar att provsmaka ny öl och odlar chili så är det väl närmast tjänstefel att missa det mest uppenbara: chili-öl!

Så, idag blir det tips på chili-öl från några mindre bryggerier som gör väldigt egna tolkningar på temat.

Jag beställde helt enkelt hem de som fanns på bolaget och prövade allihop med visst stöd från T´s kräsna näsa.
Sedan “råkade” jag bjuda svågern på en i helgen (jag tyckte inte att den var såå stark och var tvungen att kolla reaktionen..)

Två Feta Grisar – Chill iN
Chill iN är en ale med habanero tillsatt under jäsningen. Rätt fruktig arom med tropiska toner och citrus. Smaken är helt ok, en god ale med viss chilismak som inte tar över.
En sommaröl som jag absolut kan tänka mig att bjuda på till grillat.

Hop Shed – Piri piri porter
Här blir det betydligt mörkare i glaset, en porter bryggd med piri-piri chilli och vanilj. Kraftig doft av mörk choklad och kaffebönor, mycket maltig smak med lite sötma från vaniljen och en svag hetta från chilin.  Inte dum alls, skulle funka bra med jul/påskmaten eller en ostbricka med lite kraftigare mögelostar.

Det Lille Bryggeri – Double Chili Lakrids Ale
Double Chili Lakrids Ale är lite kraftigare brown ale med chili och lakrits. Aromen är som en gottepåse, söt och maltig med tydlig lakrits. Smaken är ljuvlig med fyllig maltighet som följs av lakrits och chili. En favorit för oss båda, jag har redan beställt fler.
Vi testade den tillsammans med en gräddig strawberry cheescakeglass, helt underbar kombo.

Revsunds Bryggeri – HKFY Habanero IPA
Nu börjar det hända grejor. HKFY Habanero IPA är en mycket mer intensiv upplevelse jämfört med de andra, eller alla öl egentligen. Aromen säger att det är en IPA med inslag av tallbarr, persika, örter och honung, men smaken har en helt annan hetta och tydlig beska. Du hinner precis känna den typiska IPA-beskan när habaneron kommer som ett godståg efter ett par sekunder..
En kul upplevelse, gillar du het mat är den klart intressant. För mig passade den bra till en kryddig club-sandwish, kan tänka mig att den funkar bra till grillat.

Dags att ta tag i dagen, ha de gott!
Mr. C

4 kommentarer
1

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Ulrica 14 februari, 2020 - 19:19

Älskar öl och är väldigt svag för IPA något jag absolut inte delar med min käresta. Läste ditt inlägg och då både chili och lakrits faller mig i smaken så klickade jag hem all öl du tipsade om så nu väntas några dagars leverans och sen provsmak. Återkommer med smakupplevelserna. Ska bli spännande iaf. Ha en fin fredag!

Svar
Home2Tiny 16 februari, 2020 - 12:14

Jag dricker väldigt sällan öl och då blir det antingen en Staout eller en suröl, IPA gillar egentligen inte alls, hua för humlesmaken, men den här chili och lakrits var riktigt god. Hoppas du också kommer att gilla den. Stor kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Ulrika Danielsson 15 februari, 2020 - 08:11

God morgon till er båda
Så himmla kul initiativ herr C, att göra ett inlägg på T´s blogg, mycket uppskattat och som vanligt obeskrivligt ljuvliga bilder.
Njut av helgen

Svar
Home2Tiny 16 februari, 2020 - 12:15

Du är för gullig Ulrika, tusen tack. Ha nu en mysig och fin söndag. Stor kram från oss. Tina och Mr C

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.