Torskrygg med äggsås

av Home2Tiny

Idag blir det fisk till middag

Jag älskar fisk och skaldjur, ja hela familjen gör det, eller i alla fall fisk.

Den här rätten torskrygg med äggsås är en sådan där återkommande rätt som försvinner fort på faten.

Och som alltid när jag är i farten är det ingen avancerad matlagning, utan enkelt med fokus på smak.

Det enda som tar lite tid är att skala räkorna och när jag inte har lust att skala några så skippar vi dem, man kan ju köpa färdigskalade, men personligen tycker inte de är särskilt goda.

Vi serverar ångkokad broccoli till, men även kokt potatis eller ris passar hur bra som helst till.

Det här är en glutenfri rätt, med andra ord använder jag inte mjöl i såsen, därför kan den bli något tunnare.

TIPS

Jag använder alltid ugnstermometer när jag tillagar fisk eller kött i ugnen. Då blir det väldigt sällan torrt och trist.

Jag är barnsligt förtjust i senapssmaken och drar på ganska mycket. Vill gärna att det nästan sticker i näsan…. Som alltid är det dina smaklökar som bestämmer, så smaka av.

Gillar du inte senap. Prova färskriven pepparrot, jisses så gott det också är.

………………………………………………………………………………………………………………………….

TORSKRYGG MED ÄGGSÅS
Ingredienser 4 port
4-6 torskryggar
1 rödlök
Smör
salt och peppar

Äggsås
2 dl vispgrädde
1 paket Philadelphiaost
2-3 msk Dijonsenap
Sambal oelek efter smak
4 kokta ägg
1 kruka dill
Salt och peppar

Räkor
Ångkokt eller kokt broccoli

Så här gör jag
Tina torskryggen om den är fryst
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg i några klickar smör i en ugnsform
Salta och peppra fisken och lägg den i formen
Finhacka en rödlök och lägg den runt om fisken i formen
Sätt in en ugnstermometer i fisken så har du bättre koll på när torskryggen är färdig och den blir inte torr
Jag brukar ta ut fisken när den har en temp på ca 54 grader

Äggsåsen
Koka äggen, skala och hacka dem
Vispa ihop grädden, Philadelphiaosten, senap och sambal oelek i en kastrull
När såsen kokar dra bort från plattan
Rör ner äggen, finhackad dill och räkorna. Spara några räkor till garnering
Smaka av med salt och peppar

Lägg upp fisken på ett serveringsfat och lägg rödlöken ovanpå fisken
Häll äggsåsen över så den täcker fisken. Servera resten vid sidan om
Dekorera med den kokta broccolin runt om
Garnera med några räkor

NJUUUUUT!!!!

Äggsåsen är vansinnigt god, Dijonsenapen lyfter den verkligen.

Nu ringde det och min födelsedagspresent är på väg.
Är som ett barn på julafton, ska bli så spännande att få packa upp och hoppas att det blir så bra som vi har tänkt.

Nu knackar det på dörren!

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

0 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.