Recept på senapsdressad kålsallad med valnötter, päron och halloumi

av Home2Tiny
Recept på senapsdressad kålsallad med valnötter päron och halloumi

Fy fanken var det blåser här i Halmstad

I natt trodde jag hela huset skulle lyfta, så nope många timmar sömn har det inte blivit.
Fattar bara inte hur Mr C kan sova, men å andra sidan tror jag att även om en hel blåsorkester skulle storma in och dra hela sin repertoar skulle han inte ens reagera…
Nope, jag är inte alls bitter och avundsjuk på hans jag-är-helt-utslagen-sömn, he, he…..

Hur som haver…..

I morse på instagram var det en tjej som skrev så gulligt.
Hon skulle baka och när jag frågade -Vad för något gott?
Skrev hon att hon skulle såklart kika in till mig och prova något av mina goda recept.

Tack Helene, sådana ord gör min dag….

Och ett av våra mål här på bloggen, för ja, Mr C ska i allra högsta grad vara delaktig i det här, eftersom han är en briljant kock, är att bjuda på betydligt mer recept.

Vi älskar att laga mat, äta mat och bjuda på mat….så varför inte dela med oss mer av allt det vi lagar liksom….

Framför allt kommer vi rikta in oss på vegetariska rätter, men även fisk, skaldjur och kyckling kommer att hamna på menyn.

Första receptet för 2020 blir en färgsprakande, fräsch och krispig sallad.

Det här är en sådan där busenkel sallad som du vevar ihop på nolltid.

Snåla bara inte med dressingen, det är den som sätter den där extra piffen på salladen……

 

Recept på senapsdressad kålsallad med valnötter päron och halloumi

SENAPSDRESSAD KÅLSALLAD MED VALNÖTTER, PÄRON OCH HALLOUMI

Portioner/st: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser 4 port
250 g Grönkål
1/2 litet rödkålshuvud
1 Fänkål
3 Päron
1 dl valnötter
Granatäpplekärnor
1-2 förpackningar Halloumi

Dressing
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk Dijonsenap
1 1/2 msk citronsaft
salt o peppar

SÅ HÄR GÖR JAG

Börja med dressingen
Rör ihop crème fraiche med majonnäs, senap och pressad citron. Smaka av med salt och peppar
Låt vila i kylen

Strimla kål och fänkål på en mandolin, eller skär i tunna skivor med en vass kniv.

Skala och dela päronet i små bitar.
Blanda alltsammans i en stor skål eller 4 små skålar

Häll över dressingen, använd så mycket du själv önskar och blanda runt.

Stek halloumin och lägg på salladen

Strössla över valnötter och granatäpplekärnor

Servera överbliven dressing till.....

NJUUUUUUT!!!!!!!

Notes

Jag blandar alltid salladen med dressingen några timmar innan och strössla på valnötter och granatäpple när jag servera. Då mjuknar kålen något, men har ändå kvar sin krispighet.
Den här gången serverade jag halloumi till, men annars är varm eller kallrökt lax gott till eller kyckling.
Päronet kan man byta ut till ett äpple eller varför inte jordgubbar när det är säsong för det....
Som alltid smaka av dressingen. Kanske säger dina smaklökar mer av något än det jag har angett.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Idag kommer jag inte sticka näsan utanför dörren.

Här ska provlagas recept och så ska jag surfa runt efter skåp….

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

mamma C 4 januari, 2020 - 23:01

Så smarrigt och gott. Tack så mycket för receptet.
Kram Carin

Svar
Home2Tiny 5 januari, 2020 - 12:24

En supergod och så enkel sallad att veva ihop. Kram Tina

Svar
Sandra 4 januari, 2020 - 23:30

Lät gott och snabba recept är alltid tacksamt att få. Så tack 😍

Svar
Home2Tiny 5 januari, 2020 - 12:25

Ja den här salladen är sådär fräsch och väldigt mättande. Perfekt vardagsmat tycker jag. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Helene 5 januari, 2020 - 11:53

Hej vännen! Dina/era recept får det alltid att vattnas i munnen. Så igår gjorde jag dina choklad& tryffel biskvier & kokoskladdkakan m tryffeltäcke- herregud så gott var det flera som sa& även jag såklart. Så kommer prova fler recept om inte alla rent av. Den där salladen låter ju oxå så god får testa den nästa helg tror jag. Ni är verkligen en stor inspiration m er blogg& Instagram. Stor kram på er& ha en härlig söndag. ❤❤

Svar
Home2Tiny 6 januari, 2020 - 12:32

Men åååå så himla glad jag blir, du är väl bara för gullig och så himla kul att fler uppskattar mina recept. Nu blev jag än mer taggad för att baka och laga mat. Tusen tack vännen dina ord värmer och betyder så mycket. Ha nu en härlig dag. Stor varm kram. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »