Mitt självförtroende sviktade och självkänslan satt nere i knävecken. Och jag ber ödmjukt om hjälp

av Home2Tiny
HM blus home2tiny

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Ett nytt år är alltid en omstart för mig…..

Och på något sätt har det känts ännu viktigare i år.

Kanske beror det på att 2019 inte var ett höjdarår precis, eller på ren svenska, ett riktigt skitår.
Visst, många fina stunder och händelser som jag satte in på minnesbanken, men jag bar hela tiden med mig ett morrande i magen och en tyngd på axlarna som inte lättade.

Allt briserade på hösten när den traumatiska händelsen med branden kom.
Då var det som hela jag stängde av och jag fick koppla på min autopilot för att bara orka….

Det som mångt och mycket har räddat mig och hållit näsan över vattenytan är att få vara här inne, på bloggen med er, min frizon.
Det tar inte på något sätt bort det onda, men det hjälper mig att fokusera på något annat, något roligt och under den stunden lättar allt en smula.

När kroppen strejkar, när sömnlösheten tar över och dagarna består mycket i att dämpa smärta och värk, då är det lätt att de negativa tankarna tar över.
Jag började ifrågasätta mig själv mycket och mitt jobb.
Är det här jag håller på med bara ytligt trams, eller fyller jag med mina ord och bilder någon som helst funktion????

Mitt självförtroende sviktade och självkänslan satt nere i knävecken.
Så vad jag har fått göra mycket i vinter är att jobba med mig själv mentalt.

Vi har suttit i många timmar i vinter och bara pratat, pratat om det som tynger och vad jag kan göra för att bli starkare och gå vidare.

Jag tror också mycket satt i den där magiska siffran 50 år…

Jag har haft en känsla av att vara för gammal, förbrukad på något sätt, för i ärlighetens namn, i den här branschen som i många andra, klingar 25 år bättre än 50 år.

Men så blev jag förbannad på mig själv….. Om jag dissar mig själv, hur ska det någonsin bli en förändring.

Vi behöver fler äldre kvinnor i den här branschen, som inspirerar och tar plats.
Som visar att efter småbarnsår, renoveringskaos, karriärhets har landat i livet, är mer trygga i sig själva och vet vad vi vill.

Efter den här insikten har jag mer omfamnat siffran, gett mig själv en spark i arslet och laddat om.

Jag vill verkligen inspirera, visa att vi medelålders kvinnor är värda en plats i första ledet, att vi har så mycket kvar att ge yrkesmässigt och att nästa fas i livet precis har börjat.

Så jag kommer fortsätta att blanda det mer ytliga som modetips och inredningsidéer med det mer allvarliga i livets toppar och dalar.

Japp jag är 50 år och äntligen är jag  jävligt stolt över det…..

Jag hoppas också att vi ska kunna utveckla företaget mer, bloggen och våra instagramkonton.

Det är inte helt lätt, för att fortsätta att vara ärlig, så beror det mycket på antalet läsare.

Ni är fler och fler som följer oss och vi är såklart otroligt glada för det, men för att vi ska kunna jobba vidare med detta båda två så är den krassa sanningen att vi behöver fler som hittar till oss.

Så nu tänker jag vara så osvensk som man bara kan vara och be ödmjukt om just din hjälp.

Om du som läsare skulle rekommendera vår blogg till bara en god vän, så skulle helt plötsligt läsarantalet fördubblas och det skulle i förlängningen betyda att vi skulle få chansen att skapa en ännu bättre och mer inspirerande plats att vara på.

Visst jag förstår att det låter konstigt, men man kan säga att vår lön består i antalet följare…..

Så dela gärna på Facebook, följ oss på våra instagramkonton @home2tiny och @tinys_mat och sprid gärna vår blogg till nära och kära.

Vi vill fortsätta att inspirera och vara en del av er vardag……..

Den ursnygga blusen från HM hittar du HÄR

Ett ärligt och personligt inlägg idag……som alltid tar lite på krafterna att skriva.
Att blotta sig själv är långt ifrån enkelt, men jag hoppas du uppskattar min uppriktighet och vill fortsätta att hänga med oss här inne.

Ha nu en mjuk och omfamnande dag!

Stor varm kram från oss
T och Mr C

38 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

38 kommentarer

Monica 12 januari, 2020 - 11:48

Fantastiska Tina! Vill att du ska veta att din ärlighet berör mig. När jag fyllde 50 var jag mitt uppe i en separation, så tänkte inte så mycket på åldern , var så mycket annat som upptog tankarna. Ok med 50 för min del. När jag fyllde 60 för 5 år sedan tyckte jag det var jobbigt. Tycker bara att tiden går för fort, vill ju så gärna fortsätta följa mina barnbarn som alla fyra är tonåringar. Jag följer med er på er resa med bloggen den är helt underbar. Ska gärna rekommendera den till andra. Varma kramar till dig o Mr C! Monica💕

Svar
Ingrid 12 januari, 2020 - 12:24

Ja detta med ålder, bara en siffra. Själv kände jag av 60. Som väl är kom jag över det. Är nu 67 och njuter av livet.
Jag ska rekommendera din blogg.
Tänker på Bodil Jönsson som skrivit böcker om tid.
Hon skriver att då vi pensioneras kan vi ha en tredjedel av livet kvar.
Kram

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 10:23

Tusen tack snälla Ingrid. Blir så glad för dina ord och tack för att du vill hänga med oss här inne. Stor varm kram. Tina

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 10:25

Tusen tack fina Monica för dina ord, blir så glad att du vill hänga med oss här inne. Stor varm kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Home2Tiny 15 januari, 2020 - 13:15

Tusen tack fina Monica, blir som alltid lika glad av dina ord, du är så otroligt gullig. Ha nu en härlig dag. Stor varm kram. Tina

Svar
Chatarina 12 januari, 2020 - 11:48

Klart jag tipsar om din blog😊, jag är hela 60 år och inte tycker jag att det är ngt speciellt med det, jag lever ju nu och vad spelar då min ålder för roll? Det är rätt skönt att bli äldre på många vis och jag umgås med människor i alla åldersgrupper. Jag läser din blog varje dag så fortsätt gärna med den❤️

Svar
Maj 12 januari, 2020 - 19:58

Älskade Tina, tack för att du berättar. Jag tipsar ofta om din blogg. Styrke kramar❤️🌟

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 09:30

Tusen tack fina Maj, är så glad att du vill hänga med oss här inne. Stor kram till dig. Tina

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 10:24

Så härligt att läsa Chatarina, underbart att njuta av livets goda. Är så glad att du vill hänga med oss här inne. Stor varm kram. Tina

Svar
Home2Tiny 15 januari, 2020 - 13:16

Tack fina Chatarina, uppskattar dina ord och att du vill hänga med oss här inne. Stor varm kram och ha en härlig dag. TIna

Svar
Erika 12 januari, 2020 - 12:27

Det där med ålder är ett dilemma iallafall för mig. Jag minns så väl min 50-årsdag en dag som sedan länge försvunnit bort någonstans. Sedan gick några år i en rasande fart, jag blev 60, året efter det bestämde jag mig för att förändra mitt liv. Hade genomgått en skilsmässa som verkligen tog på krafterna. Åren gick och en flytt gick sextio mil från min forna hemstad, jag fann ett lugn dit jag flyttade men, så hände något som jag aldrig kunna tänka tanken i.

Jag kan förstå det du skriver Tina. Det är inte lätt att leva med smärta och allt annat en sjukdom eller flera för med sig, man måste bara försöka göra det bästa av det.

Där jag kommer ifrån har vi Havsluft, dit jag flyttade är det Inlands luft. Efter sex veckor insjuknade jag så till den milda grad att jag trodde jag skulle dör av allt som jag insjuknade i. Hela mitt immunförsvar slogs ut. Idag lever jag med sviterna efter det, två sjukdomar blev det. Man lär sig leva med det som drabbar en, det finns liksom inget man kan välja bort. Det finns där. Ibland har jag varit så arg över vad som hände när jag bara ville förändra mitt liv och flytta. Inget ont utan det har något gott med sig, jag fann mitt livs stora kärlek på nya orten. Idag har jag fått än fler siffror i min ålder, tack och lov ser jag inte ut som den ålder jag idag är i.

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 10:22

Vilken kämpe du är Erika, beundrar dig verkligen. Så underbart att du hittade kärleken i allt detta tråkiga. Jag hoppas att du idag mår bättre och har hittat din plats i livet. Stor varm kram. Tina

Svar
Anonym 12 januari, 2020 - 12:29

Starkt, naket ärligt och väldigt fint. En spegling av livet helt enkelt och jag tror att vi alla läsare av er blogg hittar någon del av igenkänning. Att vara ärlig är en styrka och du är en fin förebild Tina💝. Kramar

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 09:35

Tusen tack för de fina orden som lägger sig som varm bomull kring hjärtat. Stor varm kram till dig. Tina

Svar
Erika 12 januari, 2020 - 12:30

Skulle gärna tipsar om din blogg om jag hade haft några som varit intresserade, en del vill helt enkelt inte befattar sig med vad som sker på internet.

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 09:34

Det är tanken som räknas, så tusen tack Erika. Stor kram. Tina

Svar
Eva Lundmark 12 januari, 2020 - 12:55

Sååå glad att gå in på dina sociala medier varje dag.
Vi är lika många som är över femtio än under….. så självklart måste det finnas för oss oxå. Ge inte upp ska göra allt jag kan för att sprida och förhoppningsvis kommer fler följare.

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 09:33

Tusen tack fina Eva. Är så glad att du vill hänga med oss här inne, betyder mycket. Stor kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Anna 12 januari, 2020 - 17:01

Å du älskade vän ♥️
Tänk när vi bara kan acceptera dem vi är och har blivit. Livet har ju format oss, men alla törnar sätter ju även sina spår.. inte så konstigt.
För mig är du en så sann människa. Så god och genomhjärtlig på alla sätt och vis.
Jag kan aldrig förstå vad du går igenom, men jag kan känns för dig och det som du behöver ta dig igenom. Och jag känner oerhört starkt för dig ♥️

Självklart delar jag ditt inlägg. Jag gör samma sak jag med just nu för jag vill ju sprida podden så den får rejält med genomslagskraft så den kan få fortsätta.

Du är för mig massor av power, värme och kärlek.
Allt det bästa önskar jag dig.
Och du och ni är så viktiga i det här forumet. Ålder har ingen betydelse, snarare är det viktigt med all mångfald. Hur skulle det se ut om bara 25-åringar regerade i sociala medier? Nej, alla behövs då det blir en balans och vi kan alla lära av varandra.

Massor av kärlek,
Anna

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 09:33

Tack min fina vän. Är så otroligt glad att fått lära känna dig. Du är en stor förebild, så stark och full med energi. All kärlek till dig vännen. Stor kram. Tina

Svar
Mamma c 12 januari, 2020 - 17:23

Jag är glad att jag hittade dig en gång i tiden här på nätet och visst sprider jag med glädje din blogg till andra när jag kan.
Har aldrig känt någon åldersnoja och har bara tyckt att ålder är en siffra ingenting annat.
Kram Carin

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 09:31

Tack fina Carin, blir så glad för dina alltid peppande och fina ord, betyder så otroligt mycket. Stor kram till dig och ha en härlig dag. Tina

Svar
Carola 12 januari, 2020 - 21:08

Klart jag ska hjälpa dig hjärtat ❤️

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 09:30

Du är för go vännen. Tusen tack, betyder så otroligt mycket för oss. Snart ses vi, längtar. Kram från oss

Svar
Ulrica 13 januari, 2020 - 09:49

Det är just därför jag läser din blogg Tina, du är ärlig med det tuffa och det finns alltid en tanke bakom det du skriver. Jag har slutat med sociala medier av olika anledningar men sprider din blogg i fikarummet och bland vänner. Alla oavsett ålder fyller en funktion i denna digitala värld så det är bara att ta plats och tuta och köra. Jag kommer också fylla 50 snart och det är nåt speciellt med den siffran. Både skräck och förtjusning men jag antar att det inte sker några större förändringar över natten. Kör på Tina och fortsätt vara så där bra som just du är! Ha det gott och trevlig start på veckan!

Svar
Home2Tiny 15 januari, 2020 - 08:51

Tusen tack fina Ulrica för de orden, blir så otroligt glad för din pepp. Ja det har varit ett tufft år för mig på alla sätt, men nu har jag landat i mycket, framför allt i min ålder. Nu kör jag liksom…. Måste säga Ulrica att du är en pärla och är så glad att du vill hänga med oss här inne. Stor varm kram. Tina

Svar
Eva 13 januari, 2020 - 12:01

Det trodde jag inte alls, goa Tina att du känner så ..jag är 56 och stolt och vågar ta för mig av livet ..hoppas jag kan hjälpa dig/er på traven med att sprida din kanal 🙂 med glädje dock är jag urdålig på att skriva en kommentar var gång …bamse kram

Svar
Home2Tiny 15 januari, 2020 - 08:54

Tusen tack fina Eva. Blir så otroligt glad för dina ord. Uppskattar så att du vill hjälpa oss. Stor varm kram och ha en härlig dag. TIna

Svar
Amanda 13 januari, 2020 - 19:26

Hade inte bloggen och framförallt bilderna varit så enformiga hade jag gärna tipsat vidare men jag känner dessvärre ingen inspiration trots att jag är inne flera dagar i veckan. Det är oftast en bild där allt är vitt. Jag vill se mer recept, vintips och kanske lite mer än bara undervåningen.

Svar
Home2Tiny 13 januari, 2020 - 23:11

Ha, ha så rolig du är Amanda…. Som tur är väljer man själv vilka bloggar man ska läsa och hur ofta man vill kika in. Blir du inte inspirerad rekommenderar jag dig varmt att kika vidare hos någon annan, det finns så många andra fina bloggar som säkert passar dig bättre. Men tack snälla för att du tog dig tid att skriva en kommentar, det visar trots allt att du bryr dig. Kram till dig. Tina

Svar
Anna-K 14 januari, 2020 - 17:52

Känner verkligen inte att 50 är en ålder att noja sig över är själv mer än så… även om känslan är densamma som vid 40 🙂 . Tyckte det var trist att läsa om åldersfixeringen vi som är ännu äldre hur tycker du vi ska känna oss ? 🙂 . Jag är exakt lika road av inredning och kläder fina viner god mat nyttig mat , vi tränar min man och jag för att ge oss en chans till bra livskvalitet . Lite besviken ……

Svar
Home2Tiny 14 januari, 2020 - 18:43

Hej. Åldersnoja är verkligen individuellt, en del får det aldrig och en del får det när de är i 30-års-åldern…. Det är ingen fixering över huvud taget, utan en högst personlig känsla som jag delar med mig och genom det kan stärka andra som känner precis likadant, precis som jag delar med mig om min ms, fibro och nervskada, allt för att hjälpa och inte dölja att dessa känslor finns. Som jag skriver har jag jobbat mycket med mig själv mentalt och blivit så mycket starkare. Inredning, mode, mat och allt det du tar upp, har inget som helst med ålder och göra och om du följt mig så vet du att jag numera inte ens färgar håret utan är gråhårig, ett bevis på att jag står för min ålder. Hemskt tråkigt att du tar så illa vid dig och blir besviken, men vi tolkar saker och ting väldigt olika när vi läser och lägger ofta in egna värderingar mellan raderna. Du ser det som en åldersfixering, jag ser det mer som att alla är vi bara människor oavsett ålder. Ha en mysig kväll. Kram Tina

Svar
Anna-K 14 januari, 2020 - 20:59

OK , men att läsa om hur man uppfattar åldern fick jag känslan av att du inte ville riktigt acceptera din nya ålder? Jag har hos en del bloggare läst om hur en del ber kvinnor i mogen ålder att söka sig till bloggar som passar deras ålder ….JO det är SANT .., därför reagerar jag som jag gör. Jag har verkligen inget emot att åldras tvärt om , det känns tryggt och härligt då vi har barnbarn m m som vi älskar och vi har mer tid tillsammans då vi gått ner i arbetstid och kan göra roliga saker tillsammans spela golf åka ut med husbilen m m . Inte min avsikt att såra dig på något vis . Det kanske är annorlunda med er influensers som ska visa upp er i bloggen osv .vad vet ja ???? Så du kan vara lugn har verkligen inte tagit illa vid mig 🙂 Lycka till!!!!!

Svar
Home2Tiny 14 januari, 2020 - 23:02

Tack snälla och jag önskar dig också lycka till i livet, för det är nog så vi både ser på det. Att vi fira livet, inte vår ålder…..

Svar
Karin 15 januari, 2020 - 12:10

Fint och uppriktigt inlägg. Jag skall tipsa om din blogg på min blogg strax vid lämpligt inlägg. Ålder bryr jag mig inte så mycket om, men det är tråkigt med kroppen som inte är som förr vad gäller rörlighet etc. Några små rynkor här och där är inget att hänga upp sig på heller. Någon tyckte häromdagen att jag skulle göra något åt bekymmersrynkan mellan ögonen och då sa jag “Jag har inget problem med den-har du?” 😉 Jag tror vi måste våga stå upp för vår ålder helt enkelt! Tack för en fin blogg!

Svar
Home2Tiny 16 januari, 2020 - 10:01

Bra där Karin, jag har också bekymmersrynka och det är inget jag heller bryr mig så mycket om. Värre är det precis som du skriver att kroppen blir svagare och svagare. Just därför har jag som mål i år att börja träna i sakta takt för att bygga upp muskler och bli starkare. Tack för att du vill hjälpa oss, det betyder otroligt mycket. Stor varm kram. Tina

Svar
Gabriella 22 januari, 2020 - 12:08

Tack för att du skriver så ärligt! Det berör och får en att inte känna sig så ensam ibland. Befriande med någon som öppnar upp och vågar dela med sig. Tack för all inspiration om både högt och lågt, gillar er mix med olika typer av inlägg!<3 Kram!

Svar
Home2Tiny 27 januari, 2020 - 16:34

Tack vännen, blir så glad för dina ord. Svårt det där ibland hur mycket jag ska öppna upp och berätta. Stor kram till dig och ha en mysig kväll. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.