Vintertider är lika med sopptider…..
Och i den här familjen älskar vi verkligen en het, smakrik soppa.
Dessutom är en soppa oftast väldans enkel att veva ihop, som den här blomkålssoppan med smak av curry.
Det enda som tar “tid” med den här soppan är att blomkålen behöver koka och bli mjuka i cirka 15 minuter, men då hinner du göra annat.
Eller varför inte förbereda den kvällen innan så är det bara att värma på soppan dagen efter.
Oftast tycker jag soppan smakar så mycket bättre när den har fått stå och dra till sig alla smaker.
Här serverar jag soppan med rostad sparris och solrosfrön, men killarna vill ibland ha knaperstekt bacon på och ibland tar vi även räkor i.
Nu har jag inte gjort detta än, kom på det nu när jag satt och skrev…. men vill du ha den helt vegansk, så är den säkert jättegod med kokosmjölk i soppan, istället för vispgrädde.
Vad tro du om det här upplägget med recept två gånger i veckan?
Känns det rimligt?
Har du någon idé om vad jag skulle kunna laga för mat eller baka så skriv gärna i kommentarerna, alltid kul med utmaningar.
Nu jobb!
Ha en finfin dag vänner!
Kramisar
T
6 kommentarer
Ja, gärna recept 2 gånger i veckan. Jag älskar också soppor, har alltid någon på gång.😅
Min stora hobby är också inredning, jag drar ofta runt på något å då blir det som nytt igen här hemma.😅 Så din blogg är så bra å varierande. Bästa! 🥰
Tack snälla Maj för dina ord, blir så otroligt glad. Att pyssla hemma är alltid lika roligt och att ha något projekt på gång är nästan ett måste. Ha nu en härlig dag. Kram Tina
Spetskålsgratängen du lagade till jul såg väldigt god ut! Skulle gärna ta receptet till den 😊
Hej. Vad kul att du vill ha receptet. Du hittar det här https://www.home2tiny.se/2018/02/i-stallet-for-potatisgratang-rattika/ Men som du ser har jag använt rättika i också. Skippa den och ta bara spetskål och istället för 40 minuter i ugnen räcker cirka 25-30 beroende på ugn. Ha koll så att kålen inte bränns, lägg då på lite folie. Kram Tina
Maken min har gjort din blomkålssoppa idag från början till slut. Supergod! receptet följdes till punkt och pricka, förutom vispgrädden. Det blev havregrädde istället.
Tack!
Kram Gunilla
Så himla glad jag blir Gunilla. Själva älskar vi den och det säger bara slurp så är den borta. Det kommer fler recept framöver, mitt mål är 2 stycken i veckan, så hoppas jag kan fortsätta att inspirera. Har nu också ett matkonto på instagram om du vill följa mig där @tinys_mat Stor kram och ha en härlig fredag. Tina