Recept på Biskvier med tryffel – socker och glutenfria

av Home2Tiny
Recept på Biskvier med tryffel - socker och glutenfria

Igår blev det en dag i köket….

Du som följer mig på instagram (@home2tiny) läste att jag ställde en fråga om det här med köttbullar…
Om du gör dem i ugn och hur det blir.
Själv har jag alltid stekt dem, men är så otroligt trött på det där stekoset, som jag absolut inte gillar…

Men efter att ha läst att ni är många som gör dem i ugnen och är så nöjda, var jag helt enkelt tvungen att testa…

Och en sak är säkert…..jag kommer aldrig steka några köttbullar igen…
De blev ju så grymt bra i ugnen, okej kanske inte samma stekyta, men helt okej ändå.
Vill man kan man alltid slänga på dem i en stekpanna någon minut innan man ska servera dem….

Men utan att steka dem alls, så gjorde killarna ändå tummen upp för dem, nöjda killar = glad mamma…..

Sen blev det ett gäng pepparkakor och den doften får gärna lägga sig som en slöja i hela huset.
Jisses så gott det doftar……

Du som vill ha receptet på pepparkakor hittar det HÄR

Sen kom jag på att jag inte bakat mina favoriter till fikat än.

Så då vevade jag snabbt ihop ett gäng biskvier med tryffel – gluten och sockerfria.

Alltså de här är syndigt goda och jag måste nästan sätta hänglås på kylen……


Recept på Biskvier med tryffel - socker och glutenfria

BISKVIER MED TRYFFEL - GLUTEN OCH SOCKERFRIA

Portioner/st: 10
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 10 st
2 äggvitor
2 dl mandelmjöl
1 msk vispgrädde
1 1/2 msk Ica sötströ

Tryffel
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g smör

Övrigt
100 g mörk choklad
Ev hackade nötter och flingsalt

SÅ HÄR GÖR JAG

Börja med tryffeln
Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål
Koka upp vispgrädden och honungen
Häll över chokladen och rör om väl
Rör ner smöret och rör om väl så allt smöret smälter
Låt tryffeln svalna i rumstemperatur med plastfolie över sig

Sätt ugnen på 175 grader
Klä en plåt med bakplåtspapper
Vispa upp äggvitorna lätt
Blanda ner övriga ingredienser och rör om väl
Klicka ut 10 rundlar
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter
Låt svalna på ett galler

Stryk på tryffeln på biskvibottnarna
Sätt in i kylen och låt tryffeln stelna en smula

Smält chokladen
Doppa biskvierna i chokladen så att tryffeln täcks
Strössla eventuellt hackade nötter och flingsalt över
Sätt in i biskvierna i kylen så att chokladen stelna

NJUUUUUUT!!!!!!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Nu jobb!

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Ulrica 19 december, 2019 - 20:00

Åh wow, dom där godingarna måste jag testa att baka.. Micke är ju glutenintolerant och jag ska verkligen inte äta socker egentligen så det där låter som något som passar oss båda :-).
Men hemgjorda pepparkakor.. jiiiissses, så gott!!
Och som alltid.. enastående bilder, vännen.
KRAM

Svar
Home2Tiny 22 december, 2019 - 11:11

Du är för gullig vännen, tack snälla. De här biskvierna är magiskt goda och passar perfekt till din man. Stor kram och ha en mysig advent. Tina

Svar
Carina 21 december, 2019 - 11:05

God morgon fina Tina! Hade tänkt göra dina kaffebiskvier idag men fick se dessa så det får bli båda 🙂 MEN såg att du i detta recept även lagt till vispgrädde i botten, har du upptäckt det är bättre eller passar det bara bättre till tryffel? Stort tack på förhand Carina (clpippi)

Svar
Home2Tiny 21 december, 2019 - 14:07

Hej Carina. Jag har gjort både med och utan grädde och det blir bra både och. Om du har grädde så kanske du bara får öka på mandelmjölet en aning. Ska snart ta en biskvi jag med….. Hoppas de blir bra. Stor kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »