Pepparkaksrulltårta med granatäpplekärnor och cheesecakekräm – gluten och sockerfri

av Home2Tiny

Jag säger bara en sak…..

-Baka den här rulltårtan!

Dra mig baklänges så god den blev.

Själva kakan har en härlig smak av pepparkaka och krämen som är gjord på grädde och färskost med granatäpplekärnor i, är både syrlig och frisk.

Eftersom den är helt gluten och sockerfri trodde jag att jag skulle få ha den helt och hållet för mig själv
-Ha vad jag bedrog mig….
Killarna börjar alltmer uppskatta det här med socker och glutenfritt, så det sa bara slurp sen var rulltårtan ett minne blott…

Men desto större anledning att baka den flera gånger och det kommer jag garanterat att göra ett antal gånger under julen,

PEPPARKAKSRULLTÅRTA MED GRANATÄPPLE OCH CHEESECAKEKRÄM SOCKER OCH GLUTENFRI
Ingredienser
4 ägg, gärna rumstempererade och ekologiska
2 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
6 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Cheesecakeskräm
4 dl vispgrädde
1/2 burk Philadelphiaost
1 1/2 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
Cirka ett halvt paket frysta granatäpplekärnor (finns på Maxi)

SÅ HÄR GÖR JAG
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj det med smör
Vispa ägg, sötströ och vaniljextrakt ljust och luftigt i cirka 4 minuter
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i äggsmeten
Blanda försiktigt men väl.
Smeten börjar att tjockna efter cirka en halv minut
Sprid ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i ca 5- 7 minuter, håll koll.
Kakan ska bli precis färdig, övergrädda inte, risken är då stor att den blir hård i kylen
Ta ut kakan ur ugnen
Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta och stjälp upp botten med ovansidan nedåt.
Ta försiktigt loss bakplåtspappret från kakan
Låt kakan svalna under ett nytt bakplåtspapper

Vipsa grädden fast
Häll i Philadelphiaosten, sötströ och vaniljextrakt och vispa ihop till en kräm

Bred ut krämen på kakan (spara lite till dekoration)
Strö över de frysta granatäpplekärnorna
Rulla ihop till en rulltårta

Spritsa med krämen på rulltårtan
Dekorera med några granatäpplekärnor

NJUUUUUT!!!!!!

Nu jobb!

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

12 kommentarer
1

LIKNANDE INLÄGG

12 kommentarer

Villa Ryttarängen 13 november, 2019 - 08:12

Ser verkligen god ut. Vilka underbara bilder. Ha en tipp topp dag. Kraaam Pia

Svar
Home2Tiny 15 november, 2019 - 09:29

TUsen tack vännen. Rulltårtan smakade ljuvligt och är plättlätt att baka. Ha nu en härlig fredag. Stora kramen kommer här. Tina

Svar
Margita Månsson 13 november, 2019 - 11:11

Ser underbart gott ut vännen!
Måste testa och baka denna rulltårta!
Dina bilder är ju fantastiskt fina!
Helt magiska! Ha en fin dag!
Kram Margita.

Svar
Home2Tiny 15 november, 2019 - 09:30

Tusen tack Margita så himla glad jag blir för dina ord. Ha nu en härlig helg. kram tina

Svar
inger 13 november, 2019 - 19:23

Åhhhhhh. ..Den måste bakas. Som allt annat du visar. Inte många av dina underbara recept jag inte bakat. Kraaaam Inger

Svar
Home2Tiny 15 november, 2019 - 09:31

Tack fina Inger. Den här rulltårtan är verkligen magiskt god. Hoppas du kommer att gilla den lika mycket som vi gör. Stor kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
mias_rum 13 november, 2019 - 20:22

Den ska jag prova. Älskar pepparkaka och har en god vän som behöver glutenfritt. Kram! /Mia

Svar
Home2Tiny 15 november, 2019 - 09:32

Den är så himla god och verkligen lätt att baka. Önskar dig den bästa helgen Mia. Stor kram. Tina

Svar
Kate 13 november, 2019 - 21:31

En sån rulltårta kommer nog att bjudas på 1: advent vid det traditionella glöggminglet..🌟☕💖
Tack för receptet..
Kraaam Kate
Pssst…. Magiska bilder!!

Svar
Home2Tiny 15 november, 2019 - 09:32

Du är för gullig vännen, tack snälla. Njut dagen. Kramen Tina

Svar
Anna 15 november, 2019 - 15:43

Å så smarrigt!
Ska ha gäster imorogn så ska nog ta och bjuda på den här då:)
Älskar när det är enkelt 😉
Har dessutom inte tid att greja för mycket då jag ska på träningsevent imorgon.
Ja, så får det bli. Huvudsaken är att man träffas och har det mysigt <3
Varma kramar Anna

Svar
Home2Tiny 17 november, 2019 - 11:45

Ja den här är verkligen busenkel att göra och så god. Hoppas den smakade om du bakade den. Ha nu en mysig dag hjärtat. Kramar Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.