Julkrans med smak av Italien till förrätt

av Home2Tiny

Men alltså vart tog den här veckan vägen????

Tyckte precis att jag skrev att det låg en hel orörd vecka framför oss och nu….helg…

Och på tal om helg…. antingen om det är vanlig helg, advent eller så småningom julhelg så vill man ju gärna äta något gott, mat är väl ändå livet liksom….

Och den här lilla godbiten jag bjuder på idag är en sådan där naggande god historia.

Passar perfekt som förrätt, eller som tapas så här i jultider då tanken är att det ska se ut som en julkrans.

Visst är det ögongodis, men även smaklökarna gör vågen och stämmer upp i ett allmänt -Halleluja

Okej jag skulle försöka få till de där förbaskade laxbitarna till rosor, men jag skyller helt och hållet på att jag hade för slö kniv och inte fick de tillräckligt tunna….

Och äter du kött, vilket vi då inte gör, så är ett tips att byta ut den kallrökta laxen mot någon smakrik prosciutto eller annan skinka.

Så, så tokgott och mer lättlagat än så här kan det faktiskt inte bli

2 minuter i köket, sen är allt klart och det gillar vi, eller hur???

JULKRANS MED SMAK AV ITALIEN
Ingredienser
Kallrökt lax alternativt prosciutto eller någon annan smakrik skinka
Rosmarinkvistar
Oliver
Mozzarella
Soltorkade tomater
Olivolja
Pizzakryddor

SÅ HÄR GÖR JAG
Lägg ut rosmarinkvistarna som en rund ring på tallriken
Dekorera med övriga ingredienser
Häll över lite olivolja
Krydda med pizzakryddor

Serveras som den är eller tillsammans med bröd

NJUUUUUT!!!!

Japp det här får bli kvällens förrätt….

Ha nu den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

8 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

8 kommentarer

Mamma c 8 november, 2019 - 10:28

Så tjusigt upplägg och så smarrigt det såg ut med.
Kram Carin

Svar
Home2Tiny 8 november, 2019 - 16:35

Tack vännen, så, så god i all sin enkelhet. Kram och ha en fin helg. Tina

Svar
Anna Nilsson 8 november, 2019 - 15:54

Underbart, så vackert och juligt upplägg!
Kram Anna N

Svar
Home2Tiny 8 november, 2019 - 16:36

Tusen tack Anna. Stor kram och ha en fin helg. Tina

Svar
Monika 8 november, 2019 - 18:57

Vilken tjusig uppläggning, särskilt nu i juletid, den ska jag kopiera. Min rosmarin är fortfarande fin. Bra att du skrev det där om att servera smakrik skinka istället för lax för skulle jag servera soltorkade tomater till färskrökt lax skulle mina smaklökar protestera å det gruvligaste. Måste tänka ut något annat då jag serverar lax på kransen,avokado kanske.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 10 november, 2019 - 10:08

Det här är så gott i all sin enkelhet… Själv älskar jag kombon lax och soltorkade men varför inte byta ut mozzarellan till ägghalvor, de soltorkade till cocktailtomater och gröpa ur små kulor av avokadon istället för oliver. En senapsdressing i stället för olivolja…. Tror jag måste göra det själv nu när jag tänker efter, ha, ha…. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Anna 10 november, 2019 - 21:57

Å wow, älskar när man får äta med både öga och gom <3
Nu äter ju jag inte lax (tål inte), men det går ju att byta ut till nån frukt eller grönsak som kan passa in 🙂

Hoppas ni haft en riktgit fin helg vännen <3
Stora varma kramar Anna

Svar
Home2Tiny 12 november, 2019 - 09:17

Kan bara hålla med, själv äter jag mycket med ögonen. Ha nu en mysig och fin dag vännen. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.