Hurra och jippie för all byråkrati i Sverige – eller inte…..

av Home2Tiny

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Slumpen eller ödet????……

Det spelar egentligen inte så stor roll….men att min svägerska skulle pricka in att ge mig den här fantastiskt fina kalendern “Planera för dina drömmar…ett år av möjligheter” just nu när jag behöver den som mest, känns ändå en smula creepy……

Hur som haver….blev jag tokglad när jag fick den bara sådär som en överraskning i lördags när de var här för att egentligen fira Filip.
Jag har sagt det innan men det tåls att upprepas….Jag har världens bästa svägerska…eller ska jag skriva syster, för det är mer så hon känns.

En så spännande och intressant kalender som framöver kommer vara som en vägledning för att visualisera min framtid och skapa förutsättningar för att nå mina mål.
Under ett års tid kommer jag att utmanas med kalenderns hjälp till att reflektera kring vad jag mår bra av och hur jag på bästa sätt kan få ut mer av livet just här och nu, men också på längre sikt.

På flera ställen i kalendern får jag också möjlighet att utvärdera min livssituation med hjälp av frågor, listor och uppdrag.
Här finns också plats för den viktiga vardagsplaneringen som kommer att hjälpa mig att skapa struktur och dela upp mina mål i mindre delar.

Små förändringar och små steg, men som i det stora hela kan göra stor skillnad, framför allt för att se till att mina drömmar och visioner blir lättare att uppfylla.

Du hittar kalendern HÄR

Just nu när det känns som någon leker hela havet stormar i mitt huvud, är det precis något sådant här jag behöver.

Här kan jag skriva ner alla tankar och idéer, så att de inte fortsätter att surrar runt som en hysterisk bisvärm innanför pannan….
När jag väl har skrivit ner det kan jag släppa taget om just den funderingen och pjuuu, en surrande tanke mindre…..

Eftersom jag tillhör den skaran som ständigt har tusen uppslag på gång, så är det bästa sättet för mig att skriva ner.
Dels för att inte glömma, men också för att kanske just den ingivelsen inte riktigt var mogen, just där och då….
Har jag skrivit ner den, så kan jag alltid gå tillbaka när det känns mer läge för just den visionen att växa.

Förstår du mitt svammel, inte helt lätt att förklara nämligen…….

Annars då – jo men visst, nu börjar cirkusen……

Ingen som vill ta på sig ansvar och vi har redan börjat snurra runt i alla instanser och får sitta timmar i telefon för att bara skickas vidare…

Hurra och jippie för all byråkrati i Sverige…

Man kan ju tycka att när det ser ut som krigszon och tak som ser ut som vassa rakblad håller på att flyga iväg, antingen in på vår tomt eller på något annat eller annan, borde vara av intresse för någon att ta tag i…

Men nej då, än så länge har ingen fixat det……

Undrar vem som tar på sig det om det händer en allvarlig olycka….
I alla fall har vi flaggat för det…

Bästa var väl ändå att kommunen tyckte att vi själva kunde gå ut och fixa det….
Ja men visst som olycksdrabbade ska vi även städa upp den här jävla soppan….

Om jag är närma ett psykbryt…..bara förnamnet…..

Men det är fredag och ta mig tusan att jag ska ta ett glas vin ikväll, eller två….för just nu är jag så jädrans värd det….

Och jag vill skåla med er fina vänner, som stöttar och peppar oss så himla mycket.
Tack gode gud att ni finns…..

Här inne hos er finner jag en frizon där jag mår bra och kan lätta på trycket….
Så ni betyder otroligt mycket för mig ska ni veta….

Puss och kram till er alla fina där ute och njut av fredagen!
T

16 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

16 kommentarer

Svägerskan 4 oktober, 2019 - 10:06

Älskar dig ”syster”!!

Svar
Home2Tiny 4 oktober, 2019 - 10:46

Dito min finaste vän och syster.

Svar
Maj 4 oktober, 2019 - 11:44

🍹❤️

Svar
Home2Tiny 5 oktober, 2019 - 11:25

Stor kram till dig Maj och hoppas du får en härlig höstdag. Tina

Svar
Annika 4 oktober, 2019 - 11:48

Du är verkligen värd ett gott glas vin ikväll!

Svar
Home2Tiny 5 oktober, 2019 - 11:26

Och jag tog två, ha, ha… Tack vännen du är för gullig. Stor kram och hoppas du får en härlig höstdag. Tina

Svar
Madeleine Blixt 4 oktober, 2019 - 17:39

Jag lider med dig!
Vet man hur och varför det började brinna?

Svar
Home2Tiny 5 oktober, 2019 - 11:27

Tack snälla du. De har rubricerat händelsen som mordbrand och jag tror de har anhållit någon…. En fruktansvärd händelse som kunde undvikits om kommunen hade tagit sitt ansvar och inte varit så passiva. Kram och ha en härlig höstdag. Tina

Svar
Monica 4 oktober, 2019 - 18:43

Tina o Mr C . Hur är det möjligt att kommunen tycker att ni ska agera med att plocka bort farliga saker som kan flyga omkring? Tycker att ni båda är så fina o önskar att allt ordnar sig . Har följt er med allt pyssel med trädgården som blev så häftig. Hoppas att allt går att återställa. Ta ett par glas vin det är ni värda, var visst också värd lte vin till fisken.Många varma kramar till er båda! 💕

Svar
Home2Tiny 5 oktober, 2019 - 11:29

Tack fina Monica. Men visst blir man fundersam på hur någon bara kan uttala sig så. Hela den här händelsen kunde undvikits från första stund om kommunen hade tagit sitt ansvar att påbörja den rivning av fastigheten det skulle gjort för flera år sedan, men har bara varit passiva, trots påtryckningar från oss…. Tala om att vi redan innan branden var rätt trötta på kommunen. Kram och ha en härlig höstdag. Tina

Svar
tina 4 oktober, 2019 - 23:37

Men usch, vilken mardröm!
Hoppas det löser sig så gott det går….och man funderar verkligen på hur svårt det kan vara att komma fram till vem det är som ska ta ansvar i frågor som du nämner. Det är ju då man behöver släppa allt och nån annan tar över och hjälper istället för stjälper!!
Varma styrkekramar
Tina

Svar
Home2Tiny 5 oktober, 2019 - 11:32

Tyvärr är det nu kampen börjar för oss. Många timmar i telefon och bli kopplade hit och dit…. Även om jag bara skulle vilja krypa under täcket och vakna till att allt ha ordnat sig så är det bara att kavla upp ärmarna och kämpa….ännu en gång. Tack raring för din omtanke den värmer ska du veta. Kram och ha en härlig höstdag. Tina

Svar
Louise 5 oktober, 2019 - 08:54

Låter otroligt tufft, sänder styrkekramar! Boken, den klickar jag hem direkt, måste tömma huvudet här också och bara få ur allt som snurrar hela tiden <3 Stor kram & hoppas ni får lite lugn och ro snart!

Svar
Home2Tiny 5 oktober, 2019 - 11:33

Tack fina Louise. Ja jag tror den kommer bli ett stort stöd i den här tiden som nu ligger framför oss. Stor kram till dig och hoppas du får en härlig höstdag. Tina

Svar
Gabriella 5 oktober, 2019 - 22:39

Men herregud, att kommunen tyckte att ni själva skulle snickra ihop röran?! Det tar verkligen priset. Så arg man blir alltså! Är uppenbarligen någon som inte vill ta sitt ansvar. Fy så jag lider med er<3
Du har all rätt i världen att bryta ihop, ta ett glas vin eller tre och känna dig uppgiven.
Jag hejar på er och sänder all värme och styrka jag har<3
Kramar

Svar
Home2Tiny 6 oktober, 2019 - 11:38

Ja det är nu den här cirkusen tar fart ordentligt…. När vi drabbade får ta hand om det mesta själva…. har varit med förr och vet hur vi kommer tyvärr bli behandlade… Det är så tufft och sliter hårt på oss.. Som tur är vi väl sammansvetsade och peppar varandra. Tack fina för all omtanke och pepp, det ger oss energi och betyder mycket ska du veta. Stor varm kram till dig. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.