Ikväll blir det kalas
För i torsdags fyllde Filip 21 år och det måste firas såklart.
Så igår svängde jag ihop en gammal favorit som jag inte bakat på flera år.
Mandeltårta med chokladkräm, himmelsk god.
Till brukar jag servera lättvispad grädde eller cheesecakekräm och frukt och bärspett.
Alltså har du aldrig smakat denna, måste du bara baka den, längtar till ikväll tills jag kan sätta tänderna i den där godsaken.
För visst har jag också fixat ett gluten och sockerfritt recept till oss som undviker det vita.
Och jamen-visst, den är plätt-lätt att veva ihop.
Bakad med mycket kärlek.
TIPS
Den här gången använde jag mig av två springformar. La bara bakplåtspapper i botten och smorde med lite smör.
…………………………………………………………………………………………………………………
Mandeltårta med chokladkräm
Ingredienser
Botten
400 g mandelmassa
4 st äggvitor
Smör
Chokladkräm
4 st äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl socker
100 g finhackad mörk choklad
150 g smör
50 g rostad flagad mandel
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan grovt.
Vispa äggvitor till hårt skum
Blanda mandelmassan och äggvitorna
Rita 2 st ringar på bakplåtspapper och smörj med smör
Bred ut massan jämt
Grädda i ugnen i ca 15 min
Ta ut och låt svalna
Chokladkräm
Sjud upp gulor, grädde och socker.
Lägg ner chokladen och rör om väl
Lägg ner smöret och rör om väl så det inte finns några smörklumpar kvar
Låt sjuda några minuter (ej koka)
Ta av kastrullen från plattan och låt krämen svalna i rumstemperatur
Bred ut krämen mellan och ovanpå mandelbottnarna.
Garnera med rostad flagad mandel.
Servera med frukt/bärspett och antingen vispad grädde eller cheescakekräm (som du hittar recept på HÄR)
NJUUUUUUT!!!!!!
……………………………………………………………………………………………………..
MANDELTÅRTA MED CHOKLADKRÄM SOCKER OCH GLUTENFRI
Ingredienser liten tårta
Botten
2 äggvitor
2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
2 tsk Ica sötströ
Chokladkräm
2 äggulor
1/2 dl vispgrädde
1 msk Ica sötströ
50 g hackad mörk choklad
75 g smör
25 g rostad flagad mandel
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitorna med Ica sötströ till hårt skum
Blanda samtliga ingredienser till bottnarna
Rita 2 st ringar på ett bakplåtspapper och smörj med lite smör
Bred ut smeten jämt
Grädda bottnarna i ca 10-15 min
Ta ut och låt svalna
Sjud upp gulor, grädde och Ica sötströ
Lägg ner chokladen och rör om väl
Lägg ner sedan smöret och rör om väl så att det inte finns några smörklumpar
Låt sjuda några minuter (ej koka)
Ta kastrullen från plattan och låt krämen svalna i rumstemperatur
Bred ut krämen mellan och ovanpå mandelbottnarna.
Garnera med rostad flagad mandel.
Servera med frukt/bärspett och antingen vispad grädde eller cheesecakekräm
NJUUUUUUT!!!!!!!!
………………………………………………………………………………..
Nu måste jag sätta fart, har en del att pyssla med idag.
Njut dagen vänner!
Kramisar
T
4 kommentarer
Skulle inte du kunna ge ut en kokbok med alla dina fantastiska recept. Det är så bra när man kan välja gluten eller inte.
Men Solveig nu gjorde du min dag, så himla glad jag blir för dina ord, från hjärtat stort TACK. Vi får väl se om det blir någon form av bok i framtiden. Kram och ha en fin dag. Tina
Tack för ännu ett superrecept! Är så tacksam för dina socker- och glutenfria recept. Försöker minimera det i min kost. Ditt fröknäcke är förresten en favorit, kör gärna receptet igen så att fler får det tipset. Ha ha, jag håller alltid på att leta efter det 😉
Tack snälla Karin så glad jag blir. Sök på mandelknäcke så hittar du det lättast. Och självklart ska jag lägga upp det igen. Bakade det själv igår och det är redan slut…. Kram och ha en härlig dag. Tina