Recept på äppelcheesecake i glas – glutenfri

av Home2Tiny
Recept på äppelcheesecake i glas - glutenfri och low carb

Äppeltider.

Ändå har jag känslan av att det är inte fullt lika mycket äpplen i år som förra.
Har jag rätt, ni som är lyckligt lottade med äppelträd i trädgården?

Vi har ett litet träd, som ger några få äpplen varje år, än så länge.
Drömmen är såklart ett dignande träd fullt med frukt.

I alla fall hade vi kylen full med äpplen och killarna var sugna på något gott i helgen som gick, då kom jag på den här godsaken.

Äppelcheesecake i glas –  glutenfri och low carb.

Om de gillade den?

Jag har fått göra om den tre!!!! gånger efteråt för de bara säger slurp så är den borta, ha, ha.

Och japp den är gudomligt god, kan jag tala om.

 

Recept på äppelcheesecake i glas - glutenfri och low carb

ÄPPELCHEESCAKE I GLAS -  GLUTENFRI, LOW CARB

Portioner/st: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Cirka 4 - 6 äpplen beroende på hur stora de är
En rejäl klick smör till stekpannan (helst osaltat)
1 1/2 msk Ica sötströ
1 msk Fiber Syrap gold som du hittar HÄR
1 msk vispgrädde

1 dl hemmagjord granola som du hittar recept på HÄR

Cirka 2 dl vispgrädde
1/2 burk Philadelphiaost
1 msk Ica sötströ

SÅ HÄR GÖR JAG

Skala äpplena och dela i mindre bitar
Smält en rejäl klick osaltat smör i en stekpanna
Häll i sötströ och Fiber Syrap och rör om
Tillsätt grädden och koka upp till en lätt kolaliknande konsistens
Häll i äpplena och rör om
Stek tills äpplena blir något mjuka, inte helt då jag tycker det är godast med lite tuggmotstånd.....
Låt äpplena kallna

Kör granolan i en mixer i mindre bitar, ska fortfarande vara lite "crunch"

Vispa upp grädden tillsammans med sötströ
Tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en mousseliknande konsistens

Häll upp äpplena i ett glas
Strössla granola över
Tillsätt cheesecakesmeten

Varva detta en gång till och dekorera med några äpplebitar och granola

NJUUUUUT!!!!

Notes

Det går ju såklart att använda vanligt vitt socker om man hellre vill det.
Har du granola som inte är kryddad med kanel och kardemumma, krydda äpplena när du steker dem istället.
Du kan förbereda allt innan och sen bara lägga ihop desserten precis innan du ska servera, på så sätt behåller du "crunchet"

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

Bland det godaste jag ätit när det gäller äppeldesserter.

Om du provar att göra något av mina recept, återkom gärna med feedback, så jag vet om du gillade det eller inte och gärna varför.
Era åsikter betyder mycket för mig, de tar jag nämligen med mig när jag ska skapa nya recept.

Hoppas solen skiner på dig och att du får en härlig dag vännen!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Gabriella 19 september, 2019 - 20:45

Åh, ser gott ut! Blir sugen på att testa:) Jag har funderat på att göra någon efterrätt med äpple en tid nu, så detta var ju mitt i prick. Tack!
Kram

Svar
Home2Tiny 23 september, 2019 - 10:01

Lovar den här desserten är bara så god. Bjöd våra vänner på den i lördags och den blev så uppskattad. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »