Det här med mode och ålder

av Home2Tiny
Det här med mode och ålder

När man vaknar hemma i sin egna säng och är bara så tacksam.

För hemresan från Stockholm igår var ingen lek.
Nog för att Mr C är en proffsförare, men när regnet fullkomligt vräker ner så att man knappt ser vägen och blixtarna far som fyrverkerier över en, ja då är man bra liten på vägen.

Satt mest och bad en bön om att inget träd skulle bli träffad av blixten och falla över oss, eller att varken vi eller mötande bilar skulle få vattenplaning.
Har nog aldrig varit så glad som i natt när vi körde in på garageinfarten.

Så idag är jag inte kaxig, kroppen värker från topp till tå och jag kommer mest tillbringa dagen i ryggläge.

Hur som haver.

I år fyller jag 50 år och jag har äntligen börjat att omfamna den där siffran.
Jag har haft en rejäl åldersnojja, vilket jag kommer ta upp i ett senare inlägg för idag tänkte jag istället prata om det här med mode och ålder.

För jag tycker det är väldans intressant det där, hur många både om sig själva och om andra kan “tycka” att de är för gamla för ett visst klädesplagg.

Ärligt?

Inte visste jag att vissa kläder var märkta med “Får ej användas av kvinna över typ 50 år”

Tänker man så är det ju hur dumt som helst eller hur?

Skulle jag själv någonsin slås av den tanken, vilket jag mycket, mycket sällan gör.
Ställer jag mig istället frågan
Trivs jag i den här korta kjolen?
Känner jag mig bekväm och fin i den?

Är svaret då
-Ja
Vad fasiken har då åldern med det hela att göra?

Det finns fortfarande 2019, så många förlegade “osynliga regler” inom mode, sådana jag vill slå hål på och visa att oavsett ålder eller kroppsform så har vi rätten att klä i oss vad tusan vi vill.

Det är mitt mål, att kunna inspirera och ge dig som läsare modet att klä dig precis så som du vill.
Hitta nya sätt att matcha och mixa med de kläder du redan har eller hur du ska våga att prova något nytt.

Jag kommer framöver har olika inlägg om mode som till exempel det här med storlekar, kroppsformer, hur man hittar i den stora jeansdjungeln med mera med mera.

Men har du något du önskar att jag tar upp, hojtar bara till i kommentarerna eller maila (home2tiny@gmail.com) så fixar jag det.

Hoppas att du vill hänga med mig på den här “Fashion-for-all-resan”
Själv tycker jag det ska bli superkul att få dela med mig, inspirera och lära mig mer om ett bland det roligaste jag vet..
Mode!

Ha nu en fantastisk dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

18 kommentarer

Elisabeth 1 september, 2019 - 13:12

Ser fram emot kommande fashion resa! Blev full i skratt när jag läste ditt inlägg om kläder och ålder. Själv är jag 63. Tycker om mode, men har ibland svårt att hitta vad som passar mig. Hur som helst skulle jag köpa en kjol nyligen. Såg en svart välskräddad skapelse med knappar fram. När den kom på såg jag tanten i spegeln och kände att nu får det vara nog. Det slutade med att jag köpte en lång zebramönstrad kjol med volangskärning fram och en svart topp till. Kände mig jättefin och helnöjd. Det blir höstens favoritplagg känns det som!
Kram från Elisabeth?

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:50

Wow så himla häftigt Elisabeth. Du är bara så grym, heja dig. Blir så himla glad över att du vill hänga med mig här inne, det värmer. Stor kram till dig och ha en härlig dag. Tina

Svar
Maj 1 september, 2019 - 13:51

Så bra!??
Ser fram emot dina tips!
Jag tycker om den lite mer sportiga stilen, å har försökt att pröva andra stilar, men då känns det så fel å det är liksom inte jag…
Kram?

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:49

Ja det kommer bli en hel del modetips i höst. Blir så glad att du vill hänga med mig här inne, det värmer. Stor kram till dig. Tina

Svar
Kari 1 september, 2019 - 14:42

Gratulerer med 50 års dagen, fine du. Litt sorgligt at den må feires i sengen.
Jeg ønsker deg likevel en fantastisk dag med din Mr. C.
Husk at hver dag er den første i resten av ditt liv. Klem Kari.

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:48

Tusen tack Kari du är så himla gullig. Stor kram till dig. Tina

Svar
Monika 1 september, 2019 - 15:34

Ålder är ju bara en siffra och klart man ska klä sig i det man tycker om och trivs i. Har förresten gjort den veganska chokladmoussen du tipsade om. Var lite tveksam eftersom jag inte gillar kokos men tyckte det lät intressant med vegansk så vispgrädde var inget alternativ. Nåväl var gott, smakade mest choklad så kommer att göra igen.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:48

Visst är den bara så god, så himla kul att du gillade moussen. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Mamma c 1 september, 2019 - 15:49

Ålder är bara en siffra och jag tar på mig det jag känner mig bekväm i fast jag snart är 58. Ska bli skoj att se dina tips du kommer med.
Kram Carin

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:47

Heja dig vännen, precis så ska det vara. Stor kram till dig och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Pernilla 1 september, 2019 - 18:24

Jag fyllde 50 år i måndags. Fick så mycket fint och blev firad i tre dagar. Kärlek till alla omtänksamma. Känner jag mig som 50? Ingen aning hur jag ska känna mig, men ända sedan jag fyllde 40 har jag känt mig som 35. Nu känner jag mig som 37. Ingen tror att jag 50, inte jag heller. Anar att kläderna har en viss del i detta. Jag tänker minsann fortsätta känna mig som 37. Fortsätt visa massa fint, snälla.
Stor kram

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:46

Så härligt att läsa Pernilla, blir superpeppad av dina ord och tror precis som du att kläderna påverkar en stor del…. Det kommer att bli en hel del mode här inne hos mig i höst och det värmer otroligt om du vill hänga med mig här inne. Stor kram till dig. Tina

Svar
Ulrica 1 september, 2019 - 18:53

Så skönt att du skriver om det här, för nog kan jag erkänna att jag ibland slås av såna funderingar.. just nu är mitt issue att gå i högklackat för att jag är lite för rund och “formig”, Jag ska genast träna på att klä mig i det jag känner mig fin och bekväm i och skita i allt annat. Själv är jag 47 och vill också embrace den åldern med stil :).
KRAAAM bästa du <3

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:44

Helt rätt vännen. Vad andra tycker och tänker skiter vi fullständigt i…. vi klär oss i det vi känner oss fina i. Såklart du ska ha klackisar, du kommer att bära dem med stil och dina kvinnliga former är som gjorda för högklackat. Stor varm kram till dig. Tina

Svar
Erika 1 september, 2019 - 22:03

Om ca tre veckor blir jag 70 år. Jag har aldrig känt mig
i den åldern och kommer inte att göra efter jag fyllt heller.
Jag klär mig i mina tajta jeans, mina toppar och snygga nätta
kjolar, klänningar, koftor, allt som jag faller för och köper. Mitt
långa hår kommer jag att bära så länge det känns bra.
Ingen tror att jag är i snart den åldern, det är ett stort plus trots allt.
Om jag hade fyllt 50 hade jag varit själaglad, men nu är det inte
så.

Klänningen du har på dig är så snygg, är det en gammal historia
som du brukar benämna det?

Vinkelevink!

Svar
Home2Tiny 2 september, 2019 - 09:40

Hej Erika…. Älskar det du skriver och säger bara heja dig, du är bara så cool och grym…. Blir superpeppad av dina ord. Ja tyvärr är klänningen en gammal historia. Stor kram till dig och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Agnethe 2 september, 2019 - 19:11

Ser fram emot dina tipps. Skriv gärna om smycken också för det kan göra så mycket ihop med kläderna. Jag är 70 år o klär mig som jag vill o tycker.

Svar
Home2Tiny 5 september, 2019 - 09:04

Hej Agnetha. Heja dig, precis så ska det vara. Håller med dig smycken gör så mycket för en outfit, så absolut att jag ska tipsa mer om det. Stor kram och ha en härlig dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »