Bästa sommarmaten – rökta räkor……
Och jag har precis glömt att tipsa er om vårt bästa köp i sommar….. i alla fall om man vill fixa egna rökta räkor som smakar himmelskt.
Jag säger bara elrök…..hur bra på en skala liksom…..
Innan rökte vi räkorna på grillen, gick fantastiskt bra det med på alla sätt…men nu…alltså smakerna sitter som en smäck…
Och enklare än så här kan det nog inte bli att laga mat…….
Som sagt en elrök, som dessutom är väldans snygg i designen, bara en sådan sak för en inredningsnörd, ha, ha….
Bara att plugga in kontakten, lägga på Pecanspån (som vi tycker är bäst), sätta på strömmen och stänga luckan.
När det börjar att ryka, häll upp de frysta räkorna och sätt in dem i röken.
Låt räkorna stå i cirka 15 minuter, öppna då luckan, skaka om och låt dem stå någon minut till…
Klart!
Vi har testat både färska, tinade frysta räkor och helt frysta räkor, men vi tycker det blir absolut bäst att ta frysta räkor, direkt in i röken….
Servera de rökta räkorna ljumna tillsammans med någon kall sås…
Vi brukar ha pepparrotssås och här snackar vi kippar-efter-andan-stark-sås…..Love it!
Busenkel att göra…… Bara att riva massor av färsk pepparrot, blanda med crème fraiche och krydda med salt och peppar.
In med de frysta räkorna…..
Doften av rökt mat sprider sig…..
Du hittar liknande elrökar hos Bagaren och kocken HÄR
Efter cirkus 15 minuter är de klara….
Sen är det bara att frossa!
Dags att kicka igång den här veckan som bland annat kommer att bjuda på en tripp till Stockholm
Ha den bästa starten på veckan vänner!
Kramisar
T
8 kommentarer
Jag älskar skaldjur, kräftor, havskräftor, kungskrabba, krabba, hummer, musslor, räkor och allra mest ostron men INTE rökta räkor. Har provat köpta rökta, rökta i ABU-rök och rökta i vedeldad rök men nej. Tänker då att varför förstöra räkorna när färska är så vansinnigt gott. Ja, ja smaken är delad och tur är väl det.
Skönt med sommarvärme igen och att middagen kan intas utomhus.
Kram Monika
Tänk för mig är det precis tvärtom. Tycker det rökta förstärker smaken av de söta räkorna och smakerna explodera…. Sen kan man absolut INTE jämföra köpta rökta räkor med egna…..även jag tycker att köpta som då ofta är kalla inte är ett dugg goda. När man gör själv är de ljumna och smakar magiskt….men som sagt smaken är som baken….. Önskar dig en härlig start på veckan. Kram Tina
Jag föredrar också färska räkor, men så har vi inte testat att röka själv heller. Kanske skulle prova att göra det? Tror det finns någon sån “funktion” med “röklåda” på mannens mastodontgrill här hemma, om jag inte minns fel 😉
Pepparrot gillas mycket av mig med 🙂
Kram och ah en ny fin vecka!
/Maria
Bästa med hemmarökta räkor, köpta kan smaka riktigt uruselt…. Pepparrot är som godis, ha ha…. Kram och ha en fin dag vännen. Tina
Vilken snygg och superduperbra rök. Själv kör vi våra på grillen lite snabbt när de är färska.
Kram Carin
Visst är den läcker och så himla smidig. är så nöjd. Kram och ha en härlig dag vännen. Tina
Hej!
Har en likadan rök..
Läge 3 i 15 min?
Vill inte ha gummiräkor
Hej Fredrik
Nu har vi inga effektlägen på vår men jag antar att 3 innebär 100%. Då stämmer det rätt väl med 15-20 minuter för välrökta men inte sega räkor(jag lägger i dem direkt från frysen).
Mvh
Mr.C