Livet bakom de “perfekta” bilderna

av Home2Tiny

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Regnet öser ner och jag sitter med tända ljus och stickad tröja på mig…

Mys….absolut….och här kan jag fortsätta inlägget på två sätt….

Jag kan välja den lite mer enkla vägen och skriva om hur jag älskar att gå ut i trädgården och plocka mina blommor, hur skönt det är med helg och hur soft morgonen har varit….

Eller….

Den något mer svåra, den personliga, den som gläntar på det privata och berätta om vilken femjävlig natt jag haft, med värk och illamående from hell…..

Båda delarna är från min morgon och helt sanna, men ….. ibland är det bara svårt att välja eller egentligen….. hur mycket jag ska dela med mig av ….

Ja så började jag skriva igår…..men där och då, slog smärtan till med en sådan kraft att jag nästan tuppade av.
Mr C fick hjälpa mig till sängen och sen är allt i ett enda töcken….

Och idag….har den värsta toppen lagt sig….värken finns där som alltid, men jag känner mig också skakig och fruktansvärt trött.
Jag skulle kunna beskriva det som om jag varit på stans värsta fest, skålat i bubbel och dansat natten lång….. bakiskänsla helt enkelt.

Jag är ändå tacksam, tacksam över att de här skoven har kommit lite mer sällan under den senaste tiden.

Mycket beror nog på att jag har anpassat hela mitt liv efter mina sjukdomar och smärtan.
Jag vet idag till 90 % vad som gör att jag får de där topparna och har kunnat inrätta min vardag såpass att jag kan undvika de sakerna så mycket som möjligt.

Visst jag erkänner, ibland skulle jag bara kunna skrika rakt ut , svära ve och förbannelse och ge vad som helst för att få mitt “gamla” liv tillbaka…..

Men i det stora hela är jag förbaskat tillfreds…..

Visst det är mycket jag inte kan göra, men det finns ändå en hel del jag k.a.n göra….
Därför har jag valt att alltid lägga kraft och energi på sådant som är genomförbart och inte vältra mig i sådant som ändå är omöjligt.

Göra det bästa av situationen liksom och se utmaningar istället för att bli bitter.

Precis som Mr C skrev igår har vi alla vår ryggsäck….

Genom att öppna upp och visa vårt liv bakom de där “perfekta” bilderna….att det inte alltid är en dans på rosor förhoppningsvis kan ge någon av er energi och kraft.

Bara vetskapen om att man faktiskt inte är ensam om att varje dag gå en fight med en oinbjuden gäst och leva ett ganska planerat liv kan ge den där styrkan att göra något som man faktiskt mår bra av.

Det behöver inte vara något stort….som idag…. ska jag fota här hemma…..det roligaste jag vet och får mig att må bra efter ett riktigt skitdygn…..

Jag och Mr C vill också säga ett megastort TACK……

Tack för alla hälsningar ni gett, varenda en går rakt in i våra hjärtan och betyder otroligt mycket.
Ni är otroliga på alla sätt och vi hoppas att med våra inlägg kan ge tillbaka med samma värme som ni ger.

Ha nu en härlig söndag, njut av livet och ta hand om nära och kära…..

Kramisar
T och Mr C

14 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

14 kommentarer

Monika 18 augusti, 2019 - 12:42

Skönt att värken lättat, värk är hemskt. Jag fasar för värk då jag dels inte får äta verksam smärtstillande och dels inte tål morfin. Fantastiskt att du kan vara så positiv. Lite återkoppling, idag har jag varit på Rusta och köpt såna där vippor du tipsade om. Trodde aldrig jag skulle köpa konstväxter men nu så. Rosevinet du tipsade om var jättebra. Vi köpte ju fler som också var bra men “ditt” vann. Däremot kommer jag aldrig att falla för att dricka iskallt rosé eller vitt vin. Svalt ska det vara för min del. För mig är smak jätteviktigt och smaken försvinner ju om det är iskallt. Alkohol är ju en fantastisk smakbärare och det är därför jag dricker alkohol överhuvudtaget, avslappning etc intresserar mig inte. Älskar för övrigt vatten och bubbelvatten. Hoppas nu det dröjer länge till nästa skov.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 19 augusti, 2019 - 09:14

Men så himla glad jag blir Monica att du både tyckte om “vipporna” och rosévinet. Och jag håller med dig….vin dricker man helst inte iskallt….men någon gång när det är riktigt varmt kan jag tycka att det är lite läskande. Ska tänka på formuleringen nästa gång och skriva svalt istället….bra där…. Samma här vatten är livets dryck och jag dricker mängder varje dag, bra för både kropp och knopp. Ha nu den bästa starten på veckan. Kram Tina

Svar
Maria Wiker 18 augusti, 2019 - 13:28

Så skönt att du mår bättre!
Hur många av oss lever i ett helt perfekt liv utan tråkigheter, sorg, smärta… m.m…?
Självklart väljer man själv vad man vill dela med sig. Ibland finns det ju andra som är inblandade i det som är tråkigt och jobbigt och då kanske vi inte kan eller vill skriva om det, för att inte vilja “hänga ut” familjemedlemmar eller vänner, så har jag känt ett antal gånger och då väljer jag att inte skriva om det, men om det handlar om mig och mina känslor, då kan jag dela med mig även om det är av mera tråkig art, just för att folk inte ska få för sig att man lever i en perfekt värld. För vem gör det 😉 Jag uppskattar ärliga inlägg, men fattar att man inte delar med sig av allt. Nu blev det nog lite svammel här, det är alltid svårare att kort beskriva hur man menar 😉
Hur som helst, skönt att du verkar vara på banan igen, och det är hemskt tråkigt att någon ska behöva må så dåligt och ha så ont som jag förstått att du har 🙁
Fortsätt krya på dig och gör sånt som du vet att det läker dig, du verkar ha hittat någon sorts balans. Det är bra!
Kram/maria

Svar
Home2Tiny 19 augusti, 2019 - 09:12

Tack snälla Maria för din omtanke, den värmer otroligt ska du veta. Har fortfarande känningar, men känner mig betydligt piggare och det är ett bra tecken. Ha nu den bästa starten på veckan. Kram Tina

Svar
Ulrica 18 augusti, 2019 - 15:51

Glad att du är på benen igen och att du kan ägna dagen åt det du gillar bäst. Önskar dig och din ljuvliga man (du är också ljuvlig) en alldeles underbar söndag och att kommande vecka blir topp!

Svar
Home2Tiny 19 augusti, 2019 - 09:10

Tack snälla Ulrica. Blir så varm och glad av dina ord…. Jag tror att veckan kommer att bli toppen och hoppas din också blir det. Stor kram från oss. Tina och Mr C

Svar
Kari. 18 augusti, 2019 - 17:31

Så godt å høre at du føler deg bedre. Tenkte mye på deg igår og ble så glad over innlegget idag. Klem Kari.

Svar
Home2Tiny 19 augusti, 2019 - 09:08

Tack fina Kari, så himla gullig du är. Stor varm kram till dig och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Anonym 18 augusti, 2019 - 20:07

Goooood bedring fineste Tina💐💐💐💐

Svar
Home2Tiny 19 augusti, 2019 - 09:08

Tusen tack så gullig du är. Stor kram till dig och ha en bra start på veckan. Tina

Svar
Gabriella 18 augusti, 2019 - 22:55

Tack för att du orkar dela med dig!<3 Skönt att det är något bättre. Lider verkligen med dig, även om jag inte känner just din smärta. Känner igen mig i så mycket du beskriver, det där med bakiskänslan t.ex… Jag får ju också välja mina aktiviteter med omsorg, efter vad kroppen klarar av. Och ibland finns det saker man bara måste göra trots att jag vet att smällen kommer, det gör den alltid… Hua.
Resonerar precis som du, jag vill inte heller bli bitter. Vissa dagar är dock ett helvete, men resten får man göra det bästa av. Som ett varmt bad i mitt fall i helgen. Och inställningen, den kommer man långt med!
Varm kram

Svar
Home2Tiny 19 augusti, 2019 - 09:08

Hej vännen. Håller med dig….även om jag ibland skulle bara typ vilja gräva ner mig….får jag bita ihop och göra det bästa av situationen….Visst jag har mina dagar med, ibland kan man inte vara stark…men jag tror precis som dig att med en positiv inställning kommer man långt. Jag hoppas du får en bra start på veckan vännen. Stor varm kram till dig. Tina

Svar
Anna 19 augusti, 2019 - 21:01

Fantastiska fina Tina <3
Ja, det finns oftast något mer bakom den polerade ytan.
Tänk om fler kunder förstå det…
Du är amazing som delar med dig och som är en genomfin människa.
Ditt hjärta är stort och du är godheten själv.
Å så nockas du… och jag tänker att livet är så sjuk förbaskat orättvist… men du fokuserar alltid om och tänker på det som ger istället för tar.
Förhoppningsvis får du även liksom jag kraft av den kärlek som väller in när man öppnar upp och visar vad som pågår bakom makeupen eller en vacker bild.
Kärlek och varma kramar Anna

Svar
Home2Tiny 21 augusti, 2019 - 10:31

Ja vännen du vet exakt vad jag pratar om….. livet liksom….. Stor kram till dig min fina vän. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.