Inlägget innehåller affiliatelänkar
Här fortsätter sjukstugan….
Också jag har börjat känna av något som kliar något alldeles förgjordat i halsen, plus att jag går omkring och smånyser…. atjoo – atjoo – prosit
Inte riktigt den starten på vår semester som jag hade tänkt mig….
Men…men….en förkylning är inte hela världen och vi har några veckor på oss att hinna med det där vi inte orkar just nu…
En sak som är säker i alla fall är…. att när vi är lediga så blir det en faslig massa fika…
För ärligt hur mysigt är det inte att sätta på kaffepannan, duka fram godsaker och sen sitta och prata och planera tillsammans med en kaffekopp i handen.
Vi älskar det….
Men det innebär också att jag behöver fylla upp kyl, frys och skafferi med diverse mumsbitar…
Och jag har kommit en bit på vägen….
I kylen hittar du just nu den här raringen –
Biskvi med kaffekräm….helt gluten och så gott som sockerfri och framförallt så, så galet god.
En bukett från trädgården – är förbaskat stolt att jag…..med noll gröna fingrar har lyckats med att få ett helt hav av blommor att blomma i trädgården.
Sådant som gör mig lycklig ända in i själen och får mig att le stort.
Plockade också fram mitt “gamla” Blå måsen porslin…. som enligt mig andas sommar.
Visst ger det där med små kaffekoppar en härlig känsla??
Jag kommer på mig själv att sitta där och spreta med lillfingret, ha, ha…..
TIPS
Jag har krossade kaffebönor i krämen och på biskvierna. Går såklart att skippa helt, strössla då bara lite grovhackad choklad på biskvierna.
Jag har en elektrisk kaffekvarn som jag använder för att krossa kaffebönorna, liknande hittar du HÄR och HÄR på REA
Själv har jag haft min i flera år och används ofta…. Tips på present….
Såklart går det att grovhacka också….
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
BISKVIER MED KAFFEKRÄM
Ingredienser Ca 12 st
Biskvivbotten
2 dl mandelmjöl
1 msk Ica sötströ
2 äggvitor
Kaffekräm
75 g smör
150 g Philadelphiaost
1 dl kakao
1/2 dl starkt kallt kaffe
1 dl Sukrin melis (Du hittar det HÄR)
Ca 2 msk krossade kaffebönor
150 g mörk choklad
Så här gör jag
Tillsätt kakao och kaffet och vispa krämigt
Blanda ner sukrin melis och nästan alla krossade kaffebönor (spara lite till dekoration på biskvierna)
Rör om väl
Sätt in dem i kylen minst 1/2-timme
Doppa biskvierna i chokladen och strössla på krossade kaffebönor
Nu ska de här två sjuklingarna med gemensamma krafter åka och handla…..
Kylen gapar tom och så kan vi inte ha det….
Ha en underbar dag vänner!
Kramisar
T
12 kommentarer
Du är så generös som delar med dig av dina recept! Tack! Krya på er!
Och jag blir så glad att du kikar in till mig och skriver några ord. Tack snälla. Ha nu en härlig sommar. Stor kram Tina
Takk for en alltid inspirerende blogg.
For en tid tilbake skrev du om en skinnstol dere kjøpte.
Kan jeg spørre hva den modellen heter?
Finner en som heter Bravo i et magasin i Norge og den ligner.
Hilsen Kari.
Hej Kari och tack för dina ord, de värmer. Jag har två skinnfåtöljer, en som är från Dux och heter Jetson och en som heter Saxe och är från by Lassen. Googla på dessa så får du fram vilken det är du söker. Kram och ha en härlig dag. Tina
Takk for svar. Det var Jetson jeg tenkte på. Har lyst på den.
Klem Kari.
Takk for svar. Det var Jetson jeg tenkte på. Har lyst på den.
Klem Kari.
Takk for svar. Det var Jetson jeg tenkte på. Har lyst på den.
Klem Kari.
Vi är så galet nöjda med Jetson, en helt underbar fåtölj att krypa upp i. Kram och ha en fin dag. Tina
Åh, jag är svag för biskvier. Så bra att den är både socker och glutenfri.
Favoriter helt klart och plättlätta att baka. Kram och ha en fin dag. Tina
Åh så spännande. Ska prova dessa biskvier 😍 ätit lchf i 3 år nu & ännu inte provat biskvier (?!) Men går det att ha typ snabbkaffe ”bitar” i kaffekrämen istället för kaffebönor? Isåfall mängd? Så tacksam för svar!
De är verkligen favoriter de här biskvierna. Vågar tyvärr inte svara på mängd snabbkaffebitar….har aldrig testat det….Lycka till fina du. Stor kram och ha en härlig dag. Tina