Fikatime!
Jamen det ska ju vara gött att leva.
Och inget piggar väl upp som en riktigt smarrig tårta till tre-kaffet eller till elva-kaffet också för den delen.
Ja det är då en si sådär vid elva-snåret Mr C tycker det är dags för second breakfast nämligen.
Senast bakat är den här choklad-mousse-tårtan med en frisk hallon och granatäpplemousse på.
Jisses så god och visst är den gluten och sockerfri, bara en sådan sak.
Och när till och med killarna i huset ger den tummen upp, ja då är den en riktig hit kan jag säga.


Sätt ugnen på 180 grader Vispa de 4 äggen fluffigt Hacka den mörka chokladen Blanda mandelmjöl, bakpulver och eventuellt vaniljpulver i en skål Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och blanda väl Rör sist ner de torra ingredienserna i smeten och blanda väl. Klä en springform med bakplåtspapper Häll ner smeten i springformen In i ugnen i ca 15-20 minuter Låt svalna Låt sen kakan stå några timmar (helst över natten) i kylen Vispa grädden till hallon och granatäpplemoussen Blanda ner grekisk yoghurt och marmeladen och blanda väl Bred på kakan Dekorera med bär NJUUUUUUT!!!!! Jag använde en hallon och granatmarmelad, den går såklart att bytas ut till den marmeladen du gillar bäst.
Blir det hallon och granatäpplemousse över är det supergott att hälla upp i små glas och servera som en mousse-dessert.
Ingredients
Instructions
Häll i Ica sötströ och vispa upp med äggen
Häll i ricottan och vispa ihop till en smet
Smält chokladen tillsammans med smöret antingen i mikron eller på spisen och låt svalnaNotes

Krämig chokladmoussebotten och sen en syrlig hallon och granatäpplemousse på.
Lovar, magiskt god.


Sommarfika under björken, livskvalitet.

Ha en underbar dag vänner!
Kramisar
T

3 comments
Underbara bilder som gör att man vill sitta där och ta en fika och äta en tårtbit.
Kram Carin
Vov vilka magiska bilder, den tårtan skulle inte sitta fel 😉😉
Men tusen tack, så himla glad jag blir. Kram och ha en fin dag. Tina