Perfekta till fördrinken….Päronskivor med ädelost, rostade nötter och honung

av Home2Tiny
päron med ädelost

Här vaknade jag till strålande sol, men…..frost…..

Jisses vilken tur att jag plockade in de flesta blommorna igår…och nu hoppas jag bara att allt annat i trädgården har klarat sig….

I helgen hoppas jag verkligen på trädgårdsväder…vi har så mycket att pyssla med så jag vill inget annat än att komma igång…

Hur som haver……..

Så måste jag tipsa om de här godsakerna jag snabbt fixade ihop på Valborg.
Perfekta att bjuda på som tilltugg till fördrinken.
Salt, sött, surt och lite beskt i en fulländad smakmagi

De blev väldans uppskattade av alla och det sa bara slurp så var de borta….

TIPS

När jag rostar nötter, gör jag alltid en hel plåt. Perfekt att ha till sin granola, att göra choklad-doppade mandlar av och ha i sallader till exempel…

Jag delade en citron och gned försiktigt in päronskivorna, så att de inte skulle missfärgas, vet egentligen inte om det behövs, men citronsmaken blev bara en extra smakhöjare…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

PÄRONSKIVOR MED ÄDELOST, ROSTADE NÖTTER OCH HONUNG
Ingredienser Ca 14 st
2 Päron
140 g Kvibille ädelost
Rostad mandel och valnötter
Honung
Lite citron

Så här gör jag
Börja med att rosta nötterna
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg mandel och valnötter på en plåt
Rosta dem i ca 8-10 minuter beroende på ugnsvärme
Låt svalna
Skär päronen i inte allt för tunna skivor
Dela en citron och gnid lite försiktigt på päronskivorna (så att de inte missfärgas)
Mosa osten lätt med en gaffel
Lägg på en klick på varje päronskiva
Strössla över grovhackade mandlar och valnötter
Ringla över lite honung

NJUUUUUUT!!!!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Nämen då tar jag snart helg igen då….och jag klagar inte…..

Ha en strålande fin dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Susanne 5 maj, 2019 - 20:36

Det ser fantastiskt gott ut!

Susanne

Svar
Home2Tiny 6 maj, 2019 - 09:29

Att något så enkelt kan vara så gott. Rekommenderas varmt att göra. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »