När man fyndar på Systembolaget

av Home2Tiny
Veckans öltips: Klackabacken ekologisk pilsner

Ett riktigt somrigt öltips bjuder jag på idag.

Ja, vad säger man?
Det är ju inte så ofta man hittar guldkorn i fyndlådan, eller hur?

Och nej, det är inte så att Systembolaget har börjat rea ut öl här i Halmstad.
Men ölen jag tipsar om idag är ett riktig fynd..

Jag gillar ju god öl och brukar plocka hem en och annan nyhet bara för att testa, oftast är de helt ok, ibland blir det ett njaa och ibland hamnar ölen till och med i vasken, men när man minst anar det så blir det ett halleluja moment.


Det är inte så svårt att hitta bra öl som passar min smak, absolut inte, men oftast syns det på priset.
Kvalitet kostar som alltid mer än budgetalternativen.

Min checklista för en bra sommaröl som alltid skall finnas i kylen och funka till allt från en svettig gräsklippning till grillhäng ser ut såhär:

Humlig
Inte för stark
Ekologisk
Ofiltrerad
Prisvärd
Närproducerad

Därför hade jag verkligen inga större förväntningar när jag plockade med några Klackabacken ekologisk pilsner för under 14:- flaskan härom veckan.
Trodde nog inte att jag skulle gilla en pilsner, jag som mest dricker sur-öl och humliga IPA, men..

Jag blev mer än glatt överraskad.
Här hittar du en tydlig maltsmak med toner av halm och citrus, fin kropp och lagom beska i eftersmaken.
Att den är ofiltrerad gör säkert sitt, både för smak och munkänsla.

Så om du vill ha ett bra öltips inför sommaren så kan jag starkt rekommendera Klackabacken ekologisk pilsner som finns på hyllan i många butiker, annars hittar du den HÄR

Blev så nyfiken på bryggeriet att jag beställde hem alla deras öl och ja, det är ett tufft jobb men någon måste ju göra det..

Klackabacken brygger sina öl i Kristianstad sedan 2013.

Stort gilla på deras kreativa och fräcka etiketter.

Har du något bra öltips att dela med dig av?

C

LIKNANDE INLÄGG

7 kommentarer

Marcus Wahlstam 23 maj, 2019 - 21:28

Riktigt trevlig sommaröl är också Sthlm Brewing Saison d’etre!

Svar
admin 24 maj, 2019 - 09:40

Absolut, det är en riktigt bra sommaröl men det var ett tag sedan jag testade den. Bra att du tipsade, får beställa hem några.
Mr.C

Svar
Kate 23 maj, 2019 - 22:02

Havet och en bira… Ser galet härligt ut, men tyvärr inga tips då öl inte är min piece of cake…!
Maken smakade en för han en ny öl på vårt värdshus, som vi redan glömt namnet på, men som jag ska t reda på vad den hette. Så får återkoppla på den när jag vet namnet.. Maken tyckte den var god, men mycket förvånad när han sen fick se att det var en mycket stark starköl…. Han upplevde den inte alls så..
Ha det gott, kraaam Kate

Svar
Anonym 25 maj, 2019 - 21:09

Kul att du gillar Klackabackens öl? Ska berätta det för en av ägarna som jag träffar ganska ofta ?? Det är något speciellt med de små lokala bryggerierna, berätta gärna vad du tycker om de andra från Klackabacken så jag kan tipsa mannen?

Svar
Anna 27 maj, 2019 - 10:33

Tack för bra tips som jag genast vidarebefordrar till mannen… kan vara att en och annan kan slinka ner för mig me´ 🙂

//Anna

Svar
Olof 27 maj, 2019 - 13:29

Snyggt!

Svar
Catarina 30 maj, 2019 - 20:21

Kul att du gillar Klackabackens öl, ska berätta för en av ägarna ( det är ju alltid bra för dem med feedback) Tidgare hade de en bryggpub och då testade man ju en del olika sorter , men den finns tyvärr inte längre så nu glömmer man bort att prova de nya sorterna ( blir lätt hemmablind) . Nyfiken på vad du tycker om de andra sorterna du köpte- hiss eller diss? Klackabacken har en egen ölfestival, i år blir det den 17/8( om jag har rätt info, har aldrig varit där men funderar på det!) Här i Kristianstadtrakten finns även Charlies brygghus och tidigare hade vi även Sjöcronas ( men jag gillar Klackabackens bäst).
Ha det gott/ Catarina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »