Enkel vardagsmat – Vegetarisk blomkål och färsgratäng med halloumi

av Home2Tiny
Blomkål och vegfärsgratäng

God, nyttig och enkel vardagsmat…..

Som dessutom går fort att göra….det gillar vi, eller hur?

Den här gratängen är precis så….och jag gör den ofta.

Basen är alltid densamma, det vill säga, blomkål, vegfärs, halloumi och krossade tomater, sen får kylskåpet och skafferiet bestämma resten.

Med andra ord….kryddning och övriga grönsaker blir lite av en kylskåp och skafferirensning….

Den här gången slängde jag även ner broccoli, oliver och purjolök.

Kryddade gjorde jag med vitlök, sambal oelek och pizzakryddor

Jag blandar ihop allt i en stor skål och lägger ner det i en stor gratängform.

Så, så smidigt….

Så här ser den ut när gratängen är färdig….

TIPS

Gott att röra ner är tomatpesto, chilisås eller sweet chilisås…

Vill man ha en mer “gräddigare” touch så är det bara att röra ner någon dl vispgrädde

Utöver “basingredienserna” är det bara låta fantasin eller ditt kylskåp bestämma

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

VEGETARISK BLOMKÅL OCH FÄRSGRATÄNG MED HALLOUMI
Basingredienser (stor form)

300 g (1 påse) quornfärs
1 mindre blomkålshuvud
1 pkt halloumi
2 burkar krossade tomater
1-2 vitlökar
Pizzakryddor
1-2 krm sambal oelek
Salt och peppar

Riven ost

Utöver basingredienserna hade jag denna gången
1 Broccoli
1/2 purjolök
Oliver

Så här gör jag
Sätt ugnen på ca 200 grader
Dela blomkålen i mindre buketter
Riv halloumin på ett rivjärn
Blanda alla ingredienserna (färsen kan vara fryst) i en bunke
Rör om väl
Lägg röran i en ugnsfast form
Strö över riven ost
Sätt in i ugnen i ca 30 min, håll koll så att den inte bränns
Känn så att grönsakerna känns mjuka men med lite tuggmotstånd.

Strössla över fullt med färska kryddor

NJUUUUUT!!!!!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Så fräscht med ett helt hav av  färska kryddor som dessutom är hemmaodlade….magiskt gott!

Nu väntar jobb innan jag ska träffa en vän över en kopp kaffe!

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Hannas krypin 21 maj, 2019 - 12:05

Det låter underbart gott. Minus vegfärsen då. 🙂

Svar
Home2Tiny 23 maj, 2019 - 08:57

Tror minsann att den blir väldans god utan vegfärsen också. Prova vetja. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar
Anna Nilsson 22 maj, 2019 - 13:09

Mmm gjorde just gratängen och den blev supergod! Tack för receptet!
Kram Anna N

Svar
Home2Tiny 23 maj, 2019 - 08:56

Men å vad glad jag blir Anna. Tycker själv det är en sådan där perfekt vardagsrätt. Kram och ha en härlig dag. TIna

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »