Påsk äggstra allt med både dukningar, mat och bakrecept

av Home2Tiny
Fyra tips till årets påskdukning

Idag blir det ett äggstra påskigt inlägg

Jag bjuder på en mängd inspiration både vad det gäller mat, bak och dukningar.

Första tipset är en fin påskdekoration på assietten.

Här har jag använt äggskal (ett tips såhär i påsktider, är att spara äggskal, finns mycket roligt man kan göra med dem) knackat hål och satt i blommor. För att de inte ska åka av snodde jag ett fint band runt om.

Är man många gäster kan det vara fint att också skriva namnen på äggskalet som en bordsplacering.

Ett enkelt men väldans dekorativt blickfång

Okej det där med att måla, inte min grej men det blir personligt så jag ser det lite så.
Och liiiite söt är den lilla kaninen där i glaset.

För det här är mitt nästa tips.

För antingen om du ska bjuda på ägg eller inte är det här en gullig servetthållare.

Jag kokade ägget (att rekommendera, om gästerna inte ska göra sin egna äggtoddy, he, he), vek ihop pappersservetten och band ihop den runt ägget.

Sen får fantasin flöda hur just din kanin ska se ut.

Sen får gästen använda servetten och kanske skala och äta ägget om det ingår i menyn.

 

Det här är en tårta med riklig chokladsmak och gör du kakan någon dag innan kommer den fylliga chokladsmaken att utvecklas och den blir helt fantastisk.
Den lena vaniljkrämen komplettera chokladsmaken på ett himmelskt sätt och tar hela tårtan till nya höjder.

Du hittar receptet HÄR

 

 

Vad sägs om en extra krämig och god kladdkakebotten med en saffran och vitchokladtryffel på, låter inte helt fel eller hur?

Absolut att du måste baka och bjuda på den här i påsk.

Receptet hittar du HÄR

 

 

Hur jag gjorde den här påskdukningen hittar du HÄR

 

 

Njut av den här citronmoussen, ett riktigt fräscht och uppfriskande slut på en middag.

Lemon curdens syrlighet i kombo med den lena mascarponen och de krispiga granatäpplekärnorna ger en effektfull kick för alla sinnen, dessutom är den busenkel att veva ihop.

Du hittar receptet HÄR

 

 

En soppa med sting i kan jag säga och som bara är så, så god, den perfekta förrätten i påsk.

Receptet hittar du HÄR

 

 

En försvinnande god dessert med smak av kaffe och konjak.
En dessert jag verkligen älskar i påsktider.

Du hittar receptet HÄR

 

Den här dukningen tycker jag personligen är så fin.

Dekorativt med de gnissliga, vita tulpanerna, vita linneservetterna och en mängd ljus.

För mer inspo hittar du fler bilder HÄR

Hoppas du blev inspirerad och fick några tips med dig till ditt påskfirande.

Själv ska jag nu i förmiddag ta en dans med herr Snabeldrake och fröken Dammvippa, sen blir det trädgårdshäng i eftermiddag

Ha en strålande dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Tina ME 18 april, 2019 - 21:04

Jag måste bara prova dina recept. Jag är så dålig på efterrätter men du skriver att de är enkla så då måste jag ju bara testa. Ha en riktigt fin påsk! Kram //Tina

Svar
Home2Tiny 20 april, 2019 - 10:44

Önskar dig en härlig påsk vännen, fylld av livets goda.Stor varm påskkram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »